Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Registrera styck istället för kilometer i Visma eEkonomi Tid

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-03-02 11:13 )
Status: Inte planerad just nu

Har ett par saker efter att ha testat eEkonomi Tid:

 

  • Vid utlägg, kan jag bara registrera (total)- belopp för "Bilersättning", och får sedan på fakturan en rad med texten: "Bilersättning           1 kilometer            1850,00:-". Det som stör mig här är enheten som alltid blir 1 kilometer, oavsett totalkostnad. För denna artikel, vill jag istället ge en faktisk kilometerkostnad (här: 1,85:-), och sedan ange antalet körda kilometer (här: 100) så att fakturaraden istället blir: "Bilersättning       100 kilometer       1850,00:-". Just nu är den här "artikeln" oanvändbar för mig och därför aktiverar jag inte tillvalet.
  • Allra helst skulle jag vilja ha möjligheten att koppla denna, ovan nämnda, artikel "Bilersättning" till en av mina egna artiklar i artikelregistret så att priset hämtas därifrån (även enheten) och jag bara anger antal. Då får jag även med statistiken till denna artikel... 
  • Som önskats av många i en annan tråd så behöver datum och antal timmar medfölja och specificeras på fakturan. Borde varit gjort sedan länge...
6 Kommentarer
APPLICATION SPECIALIST

Hej FredSaf, 

Detta finns det tyvärr inte stöd för i dagsläget i eEkonomi Tid men vår större tidsredovisningslösning Tid Smart. 

Du kan läsa mer om detta här https://vismaspcs.se/produkter/loneprogram/visma-tid och vill du att vi ringer upp dig och förklarar så kan vi ordna det också. Återkom i denna tråd om det är aktuellt 🙂 

/ Emil H

NY MEDLEM

Hej,

 

jo jag vet att Visma-Tid-Smart har detta, och mycket mer - men det har också en hel massa som jag inte alls behöver, och jag kan inte motivera priset för den tjänsten och mitt företag (mycket mer funktionalitet än vad jag behöver - till mer än dubbla priset). I alla fall inte i nuläget. Visma Tid skulle räcka - och det jag vänder mig mest emot är att det på fakturan skrivs ut enheten "Kilometer" på bilersättning, eftersom antalet körda kilometer INTE är vad som registreras utan en summa.

 

Då vore det bättre att det står "Styck" för då blir fakturaraden: "Bilersättning       1 St.     1850,00:-" och så får jag skriva specifikation på en textrad som förklarar att det är 1000 körda km á 1,85 det gäller - men det blir ju inte så smidigt som det kunde ha varit (och i princip blir 25% av modulens innehåll inte användbart då jag måste göra på annat sätt i alla fall)...

 

Men jag vill registrera antal körda kilometer där, inget annat! Och kunna ange ett pris för den "artikeln" i inställningarna - då blir det i mina ögon rätt.

 

Och jag kan inte se om det ev. korrigeras/korrigerats då prövotiden nu har gått ut.

MODERATOR

Hejsan, 

Jag förstår momentet du skulle vilja förändra i överföringen utav fakturaunderlaget. Som min kollega Emil skriver ovan har vi inte stöd för det just nu i Visma eEkonomi Tid men jag lyfter frågan vidare som ett önskemål så ser vi över det. 

Ha en fortsatt fin måndag! 
/My 

APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
UTFORSKARE

Jag använder också eekonomi tid appen och kan inte annat än att hålla med om att överföringen av bilersättningen är under all kritik!!

De SKA vara så enkelt att man i appen anger antalet körda km. Detta överförs till fakturan och då kan det ligga som en artikel med ett förutbestämt pris. Exempelvis lägger man in en km kostnad på 3,5kr, när sen antalet km kommer från appen så får man då ett korrekt uträkning och totalsumma direkt på fakturan utan massa dubbeljobb!! Möjligheten finns då att justera km priset på fakturan om man avtalat nån särskilt i just de fallet utan att behöva räkna om nått manuellt!

 

Att ni sen föreslår ert större tid smart system gör ju en knappast gladare. Vi betalar redan för en app med tid och bilersättnings registrering!! Då ska de också funka utan massa dubbeljobb!!! Skärpning nu och börja lyssna på kritiken ni får och lös detta! Vi begär inget rymdskepp utan att funktionen vi BETALAR för ska fungera som den borde!

Hej,

 

Jag måste hålla med Micke 89 och FredSaf. Det blir direkt missvisande att det står 1 km oavsett angiven summa. Har ni inte möjlighet eller vilja att ändra detta enligt tidigare angivna förslag så kan ni väl iallafall fundera över att ta bort just "1 km".