Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
lars_r
NY MEDLEM

Registrering av leverantörsfaktura

Status: Inte planerad just nu

Efter att ha börjat använda LB-fil för överföring av leverantörsfakturor till banken har jag upptäckt en värdefull förbättring som jag ber om.

Det är oerhört lätt att missa att en leverantör plötsligt anlitar ett finansieringsföretag, innebärande att man ska ändra bankgironummer. När jag tidigare lade in betalningarna manuellt i banken fick man alltid upp bankgironumret och det var snabbt och enkelt att kolla att det stämde med det förut använda.

 

Nu ser man aldrig bankgironumret överhuvudtaget. Vi råkade härom veckan betala ett betydande belopp direkt till leverantören, resulterande i en påminnelse från deras finansieringsföretag. Allt går ju att fixa men med en del extra jobb för leverantören.

 

Jag föreslår att bankgiro/plusgiro visas i registreringsbilden utan att man ska behöva klicka på leverantörsnamnet (för det tänker man inte på att göra). Men ser man alltid numret på skärmen så ökar chansen att man ser att det inte stämmer med det på fakturan.

 

När man som vi har mer än 100 leverantörer är det omöjligt att känna igen alla nummer utantill.

 

De fyra fälten under leverantörsnamnet kan utan problem göras mycket kortare för att få plats med ytterligare en uppgift.

2 Kommentarer
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu

Hej lars_r! 

 

Tack för ditt inlägg och ett väldigt bra önskemål. 

 

Vi tar vidare ditt önskemål in för framtida planeringar och undersöker möjligheterna. Just nu finns det ingen plan för detta men vi uppdaterar inlägget om status ändras eller om vi har mer information. 

 

Ha en fin dag! 

 

 

/Hilda 

LW -60
UTFORSKARE

Jag använder leverantörens BG-nummer (eller PG-nummer) som leverantörsnummer. Det hjälper till lite grann i sammanhanget även om det inte är ett vattentätt skott det heller. Men, det hjälper när man matar in leverantörsfakturor manuellt i alla fall.

 

Mvh Lena