Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
peter_34
NY MEDLEM

Registrering på fel datum - eEkonomi

Status: Inte planerad just nu
Hej, i Visma Administration får man en varning om man byter från en månad till en annan i samband med att man registrerar verifikationer. Jag får ingen sådan varning i eEkonomi. Det kan ju ställa till en del om man av misstag registrerar verifikationer i föregående månad. Avstämningen är kanske gjord men inte låsningen av månaden. Finns det några planer på att införa samma varning som i Administration?8 Kommentarer
Pacsac
CHAMPION

Skulle vara bra också när man registrerar leverantörsfakturor

Har nämligen några leverantörer som har förfallodatum som ligger på bästa ställe på sin faktura och det har används som fakturadatum


Hej!

Tack så mycket för att du lyft ett önskemål gällande Visma eEkonomi här i vårt supportforum.

Om jag förstår det rätt vill du att du får upp en informationsruta om att du byter period när du står och registrerar händelser under Bokföring - Verifikationer? I dagsläget finns inga planer på att införa en sådan varning inom den närmsta framtiden.

Däremot rekommenderar vi alla användare som har samma önskemål att skriva en kommentar här eller rösta på tråden. På det viset får vi en uppfattning av hur många som är i behov av funktionen.

Ha en fin måndag!

/Lovisa
peter_34
NY MEDLEM

Hej,

Precis, så att man får en varning om man av misstag registrerar på ett datum i en avstämd men ej låst månad.

Pacsac
CHAMPION
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Varning vid datum framåt i tiden när man skapar leverantörsfakturor - Visma eEkon....

Råkade lägga in en leverantörsfaktura med datum en månad framåt - det gick bra... men inte att ange morgondagens datum på en kundfaktura.
Förfallodag blev ju fel men det har jag fixat med banken, får se hur programmet ställer sig till betalning innan dess datum har varit.
Den som lever får se.

Kanske en varning på att datumet är ett framtida datum när man lägger in

Notera: Det här ämnet skapades från reply i ämnet Leverantörsfaktura registrerad på föregående månad - Visma Administration
egnahem
NY MEDLEM
Önskar också någon slags varning/info när man byter från en månad till en annan. Fick nu se att när jag bokförde aug mån så råkade jag bokföra en manuell ver på nov istället för aug.
Det verkar bara vara jag som inte vill ha en sån varning. Är glad att slippa den i eEkonomi. Jag vill ha in alla leverantörsfakturor på rätt datum även om det är gammalt datum. Jag låser årsvis så att det inte läggs upp något på fel år iaf.

Sen kan jag förstå att vissa vill ha varningen också. Om jag inte minns fel så kunde man välja i Administration om man vill ha varningen eller inte. Om detta går igenom så röstar jag för att det ska finnas en valmöjlighet.

Mvh

Lovisa


Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Ny
 
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu