Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
matsing
NY MEDLEM

Skapa avtalsfakturor per kvartal (helst med automatik eller en påminnelse) - eEkonomi

Status: Genomförd
 
181 Kommentarer
stlo__
NY MEDLEM

Hej

Jag förmodar att Billecta AB även vill ha betalt för denna tjänst??

Och jag är säker på att vi som önskar detta inte vill betala extra för en funktion som borde vara standard. Därav vårt ständiga påpekande om detta här i forumet, men tyvärr utan att få något gehör. Så vi är säkert många som sneglar på andra leverantörer som erbjuder denna tjänst exempelvis Fortnox

/Stefan

digital_accounting
NY MEDLEM
Helt rätt. Fortknox blir det 2018 om detta inte är ordnat. 
BillectaRickard
NY MEDLEM
Hej Stefan, 

Självklart tar vi en liten avgift för att leverera vår tjänst, närmare bestämt 9 kr/faktura. Då ingår bland annat automatisk avprickning av inbetalning, uppdatering av bokföring & kostnadsfri kravhantering.

Skickar man många fakturor finns dessutom möjlighet till volymrabatt. 

Hör av dig!

Allt gott,

Rickard Hessner
Billecta AB
rickard.hessner@billecta.com
070-336 04 13
Anna__
NY MEDLEM
Jag håller med om att det får bli Fortnox snart. Jag har bytt till detta systemet för att min revisor använder sig av Visma. Men när man har ca 180 fakturor och det bara blir fler, så funkar inte detta manuella systemet på E-ekonomi. För övrigt så har jag gårr från Visma Webbfakturering. Men när allt blev för manuellt så sa man från flera håll att E-ekonomi var så mycket mer automatiserat. Spontant sitter jag i mer administration med detta systemet. Svårt att se om kundfakturor är betalda. Betalar ff lika mycket till min revisor. Jag känner mig lurad!
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej Visma,

Har skulle ni kunna uppdatera vart ni är i arbetet med Avtalsfakturering?

Jag är som några andra i tråden fastighetsägare och skulle behöva en automatik på hyresavierna (där beloppen är samma varje månad) då det blir för mycket manuellt arbete just nu.

Ligger det någorlunda nära i tid så kan jag vänta, annars behöver jag se mig om efter ett annat program. 
Anna__
NY MEDLEM
Jag väntar också på svaret. Själv sitter jag med 180 mestadels likadana rutfakturor varje månad, som jag endast ändrar intervallen på. Men det är mycket klipp ut och klistra in, på varje! Varför fortsätter jag undrar man. Det är för att jag för tillfället inte hinner byta. 
Anna__
NY MEDLEM
Stenålden har kommit åter i modern tappning på Internet genom e-ekonomi.
Visma - Ni får gärna komma till oss i Mölnlycke utanför Göteborg, så ska vi berätta hur vi arbetar och vad som inte fungerar. Jag tror att jag representerar ett genomsintt av städföretagen som arbetar med rut. Hur många fakturor anser ni att man ska kunna hantera varje månad med e-ekonomi när man behöver fakturera alla på samma dag egentligen.
Hej allihopa! 

Jag har en uppdatering när det gäller önskemålet om massfakturering som jag hoppas glädjer er som blir hjälpta av det 🙂
Vi har kommit en bra bit på vägen när det gäller denna funktion där tanken är att du ska kunna skicka en och samma faktura till flera kunder. 

Vårt mål är att leverera detta under sommaren 🙂 Vi återkommer självklart när det blir dags! 

Ha en härlig dag!

/Lovisa
Fd medlem
Inte tillämpbar
Strålande! Vi inväntar med spänning, hoppas ni framskrider med avtalsfaktureringen också. 
stlo__
NY MEDLEM

Hej Lovisa

Det du pratar om är en massfaktureringsfunktion??

Inte avtalsfakturering, vilket för mig innebär att jag har ett antal olika kunder med olika priser som ska faktureras en gång per månad eller kvartal.

Det jag vill kunna göra är att skapa ett avtal/rutin i e-Ekonomi som fakturerar kund per månad eller kvartal.  Massfakturering är säkert efterlängtad av vissa här men vi andra som önskar Avtalsfakturering, vad händer där??
annika90
NY MEDLEM
Detta önskar vi med!
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej Lovisa,
Som ovan nämner så är det inte massfakturering min tråd handlar om utan det är avtalsfaktureringen. Dvs olika kunder har olika belopp, men varje kund har samma belopp varje månad. Hur är statusen med den?
experience
UTFORSKARE
Kan Lovisa eller någon annan från Visma bekräfta att ni förstått vårt önskemål om avtalsfakturering? Tänk er typ abonnemang, hyror, tjänster etc.

DVS Inte caset "Vi är en förening som vill skicka ut årsavgift ett par tillfällen per år, samma fakturaunderlag till många olika kunder"

Det är ju alltså två helt olika saker.
1. Avtalsfakturering
2. Massfakturering

Tråden heter "Skapa avtalsfakturor per kvartal" och bör handla om detta.

Kan kanske någon admin flytta ut allt som rör massfakturering och skapa egen tråd om det eller vice versa? Nu finns det risk att ni stänger detta och säger att det är löst när hälften av oss saknar just "Avtalsfakturering"

Blir det inte av pga. er externa partner som erbjuder något åt det hållet, meddela oss för det är tyvärr inte aktuellt att behöva blanda in tredjepartsleverantörer för min del. 

Fortnox kan detta och efter allt strul ni haft med nertid, uppdateringar som failat totalt m.m. så vill vi veta när detta kommer och om det fortfarande är aktuellt. 
experience
UTFORSKARE
Kan komplettera med lite mer info om önskemålet kring just avtalsfaktureringen:
1) Möjligheten att kunna sätta upp "Avtal" (nytt register) som bär viss data t.ex. avtalslängd, pris per år/månad etc.  Hit knyter man en eller flera tjänster (artiklar av typen tjänst)
2) Möjligheten att kunna knyta en  kund till ett obegränsat antal avtal med en fritextruta för varje avtal (För att beskriva tjänsten mer i detalj)
3) Per automatik skapa upp utkast t.ex. 30* dagar innan föregående avtalsperiod tar slut (i praktiken kundens betaltid enligt kundkortet)
4) Informera om att utkast skapats genom er app samt när man loggar in (vanliga inforutan som varnar om t.ex. låsa bokföring)
5) På fakturan skrivs då artikelrad(er) ut, information om kundens objekt samt avtalstiden ÅÅÅÅ-MM-DD --- (till)  ÅÅÅÅ-MM-DD

Ytterligare att hantera:
6) En första avtalsfaktura, t.ex. knapp när man lagt till avtalet eller omvänt att man skapar en ny faktura med avtalet på och därifrån kryssar i "Avtalsfakturering" och tidsintervall om det ex.vis. skall faktureras årsvis.

Edge cases som vore snyggt att täcka in:
7) Uppsägningsfunktion, med möjlighet att räkna ut återbetalningsbeloppet exakt om avtalet tillåter detta. 
😎 Hantera ev. höjning av avtalets pris och skriva ut detta automatiskt "Nytt pris fr.o.m. "
9) Möjligheten att låta fakturorna gå ut helt automagiskt utan att fastna under "Utkast"  OBS! Bör vara inställning, många vill nog ändå manuellt hantera och kontrollera att det blir rätt utskickat. 

Tror inte jag är ensam när jag säger att detta lätt är värt en rimlig summa pengar extra per år då det är en såpass stor anpassning extra, i stil med ordermodulen. 
Hej igen! 

Jag förstår att det är många som längtar efter och vill ha en uppdatering gällande önskemålet avtalshantering/avtalsfakturering i Visma eEkonomi.

Jag ska vara ärlig och säga att avtalshantering/avtalsfakturering inte är något som är planerat att utvecklas/levereras under 2017. Vi har självklart kvar önskemålet i allra högsta grad och följer tråden. Vi återkommer när vi vet hur utvecklingen av programmet ser ut för 2018 och uppdaterar er då hur detta önskemål är prioriterat. 

Ha en fin måndag!

/Lovisa
Fd medlem
Inte tillämpbar
Jag tackar för det tydliga besked!
Fd medlem
Inte tillämpbar
Blir det massfakturering innan 2017 är slut? Måste få veta annars går vi över till Fortknox.
petevadw
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette period kundfaktura.

Hej Vi hyr ut till våra kunder och dom har samma faktura varje månad.
Vi skickar ut samma kund fakturor varje månad den 15, idag använder jag utkast och tar en kopia på denna för att kunna ha koll på vad varje kund ska ha på sin faktura. Detta borde ju finnas enklar sätt att göra detta på?
CNystrom
UTFORSKARE
Gör själv likadant! & tycker det är mycket konstigt att inte detta kan göras automatiskt i programmet!
BillectaRickard
NY MEDLEM
Hej på er! 

Prova gärna Billecta, vi är integrerade med Visma och ger er möjligheten att automatisk schemalägga er fakturering mot era kunder. Allt ni behöver välja är hur mycket och hur ofta kunden ska faktureras så sköter vi resten. Skapande av faktura, distribution i önskad kanal(post epost efaktura sms), avprickning av inbetalning och uppdatering av bokföring. Dessutom ingår kostnadsfri kravhantering om det någonsin skulle behövas.

Du kan när som helst lägga till eller ta bort produkter på fakturan.

Kontakta mig eller skapa ett konto på www.billecta.com för att testa gratis! 

Allt gott,

Rickard Hessner
rickard.hessner@billecta.com
070 336 04 13
stlo__
NY MEDLEM
Ja här har vi väl anledningen till att Visma inte lägger till den relativt enkla funktionen. Man låter istället externa leverantörer komma in och erbjuda sina tjänster.
Inget illa om Billecta men denna funktion som vi efterfrågar borde ingå...

Så nu blir det byte vi nästa bokslut, finns som sagt konkurrenter som erbjuder det vi önskar utan att behöva anlita externa leverantörer.
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
(uppdaterad av Nellie Karlsson APPLICATION SPECIALIST ‎2021-08-27 07:40 )
Hej allihop! 

Vi har sedan en tid diskuterat en funktion vi kallar Massfakturering, som ni kan läsa mer om i tråden "Massfakturera i Visma eEkonomi - snart i ditt program". Vi söker även pilotkunder för denna funktion, så är du intresserad rekommenderar jag dig till att gå in på forumtråden och klicka på länken "Är du intresserad anmäl dig här". 

Ha en fortsatt bra dag!

/Nellie 
CNystrom
UTFORSKARE
Inte alls den funktionen vi efterfrågar!
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej, som ovan säger är det inte det vi efterfrågar utan vi behöver en lösning för löpande "avtalsfakturering". Ex hyror där beloppet är detsamma varje månad.
BillectaRickard
NY MEDLEM
Hej, 

Förstår er precis, självklart hade det bästa varit om funktionen funnits i systemet, jag vet att visma jobbar hårt för detta. 

Känner ni att ni vill ha en enkel lösning är ni som sagt alltid välkomna att höra av er. Kostnaden hos oss är 9 kr/faktura och då ingår som sagt bokföring avstämning av inbetalning och eventuell kravhantering. Vid större volymer blir det givetvis rabatter. 

Hör av er om det är intressant! 

Allt gott,

Rickard Hessner
rickard.hessner@billecta.com
070 336 04 13
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej.

Det måste ju vara mängder med användare av Visma som har kunder där de fakturerar samma belopp under en avtalsperiod, från 12-60 månader. Har ni fortfarande inte fått ordning så man kan lägga in kunden, belopp och avtalstid, och sedan automatiseras fakturor som skall gå ut månadsvis eller kvartalsvis. 

Känns ju inte 2017 och sitta och kopiera den första fakturan och lägga in nya datum osv, samt ha koll på varje nytt kvartal, lätt att missa ngn när man börjar få ett gäng med kunder.

Är detta på gång eller kommer denna funktion att komma????

Det har ju efterfrågats under en längre tid.

Vad gör ni på utveckling? detta var det första jag blev chockad över att det inte verkar finnas för i min värld en självklarhet.

Vänligen återkoppla! 

/ Martin
Fd medlem
Inte tillämpbar
Kanske kommer till 2021, tråden har ju funnits i 4 år och inget har hänt, så mitt råd är att titta på andra alternativ istället för Visma...
Fd medlem
Inte tillämpbar
Tjena Mr Business! jo tack, men sinnessjukt att det inte finns, har du ngr förslag på andra alternativ? 

/ M
Anna__
NY MEDLEM
Jag håller med. Kika efter annat program. På Visma gillar dom att leka tysta leken och hänvisar bara till massa forum. Jag har ca 180 fakturor/månad med rut. Jag valde Visma pga att att min byrå har det. Jag har tyvärr ångrat mitt val många gånger. Väldigt fyrkantigt.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Denna funktion skulle ju komma, anmälde till o med intresse för att vara pilotkund och testa och utvärdera funktionen. Men det är ett tag sen, inget händer och bara tyst.
Den här funktionen måste komma snarast, annars måste man ju hitta alternativ. 
Nån som tycker Fort Knox är bra?
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej Visma-teamet! NI har i grund och botten en bra tjänst, men det känns som om ni släpar efter konkurrenterna när det gäller funktioner som får anses vara grundläggande. Avtalsfakturering, dvs möjligheten att varje månad eller annan period, kunna skicka en faktura till kund UTAN att krångliga till det med att sitta och kopiera tidigare fakturor en och en är en funktion som jag ser att i stort sett alla konkurrenter med motsvarande erbjudande har med i sin tjänst. Varför inte ni? När kan vi förvänta oss att det händer något eller är det så att ni vill att vi byter till annan visma-tjänst?
BillectaRickard
NY MEDLEM
Hej,

Ni som behöver en lösning redan nu för avtalsfakturering är välkomna att kontakta mig på Billecta. 
Vi har en avtalsfakturerings-modul som kan kopplas mot Visma eEkonomi. 

Kontakta mig om ni vill ha en personlig demo, testa gratis eller vill veta mer! 

Allt gott,

Rickard Hessner
Billecta AB
rickard.hessner@billecta.com
070-336 04 13
Anna__
NY MEDLEM
Ojjj vad jag håller med!!! Man önskar ett system och slippa koppla ihop sig på andra system. En leverantör räcker för mig.
BillectaRickard
NY MEDLEM
Hej, jag hade missat denna fråga tidigare. Tänkte bara informera om att det allt detta göra med billecta och vår koppling till eekonomi idag. 

1. Check
2. Check
3. Check
4. Check(kommer via mail)
5. Check
6. Check
7. Halvcheck
8. Check
9. Check

Vårt listpris för detta är 9 kr per skickad faktura och vid stora volymer blir det givetvis mycket billigare. 

Hör av dig om det är intressant! 

Allt gott,

Rickard Hessner
rickard.hessner@billecta.com
070 336 04 13
(uppdaterad av Lovisa Dacke Norén ANSTÄLLD ‎2021-08-27 07:53 )
Hej allihopa!

Jag har glädjande nyheter att dela med mig av till er som blir hjälpta av en massfakturerings-funktion 🙂 

Funktionen för att skicka en faktura till flera kunder (massfakturering) släpptes idag i Visma eEkonomi!
Du kan skicka en och samma faktura till upp till 50 kunder samtidigt. Du kan plocka upp kunderna en och en eller använda dig av kundgrupper. Läs mer om funktionen och hur du kommer igång med den på vår hjälpsida "Skapa flera fakturor". 

Kika gärna in på forumtråden "Nyheter i eEkonomi-familjen 1 november" för att ta del av alla nyheter som levererades idag 🙂

Ha en fin onsdag!

/Lovisa
CNystrom
UTFORSKARE
Hej! Dessvärre så underlättar inte detta något överhuvudtaget för mig i mitt fakturerande av hyror... då alla kunder har olika hyror & hyreslokaler/maskiner!
Inte det som behövdes...
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej.

Samma här.

Jag har ju 100 olika kunder som betalar olika belopp varje månad/kvartal.

Är ju detta vi efterfrågat i 4 år här på siten.

När kommer den??

/ M
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej!
Samma här. Har också massor av hyresfakturor som skickas varje månad men alla har olika belopp och artiklar.

Det tråden handlar om är att vi ska slippa kopiera och justera varenda kundfaktura varje månad. 

Ser gärna en tidplan på detta från er på Visma då det är en ordentlig tidstjuv.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej Lovisa och Visma-teamet. Detta är ett bra steg, men tyvärr inte vad som behövs i de många företag. Jag undrar om avtalsfaktureringen står på er lista och om så, när detta ligger med i utvecklingsplanen. Som det ser ut nu så får vi byta system till antingen ett annat Visma-program och därmed få en högre kostnad än vad vi har. Alternativet är att ha en lägre kostnad och gå till Fortnox exempelvis. Jag tar tacksamt emot en uppdatering så att jag vet hur vi ska tänka inför årsskiftet. 

/Johan
CNystrom
UTFORSKARE
Vi har samma funderingar!
HansA_2
NY MEDLEM
Hej Lovisa

Samma här. Har olika belopp och perioder på serviceavtal.

Denna funktion kanske passar för en förening med medlemsavgifter men inte för oss andra.

Mvh
HansA
JohannesE
NY MEDLEM
Jag har till årsskiftet på mig att lösa detta. Behöver således ett skyndsamt svar  huruvida detta öht finns planerat och när (datum). Alternativt får jag tyvärr lämna besked om att vi snarast bör byta leverantör.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej,

Bra jobbat Visma teamet, men det är precis som några andra skriver, planen är att byta, det är exakt den avsikten jag också har, jag kör avtalsperioden ut för att sedan övergå till Fortnox. Där detta inte är någon raketforskning.... 

Sen förstår jag att ni har en partner, billecta eller vad dem heter, som gör just detta för 9 kr/faktura. Detta är helt ointressant för en del som kanske har 100-tals kunder, att utöver systemkostnaden att få en a' pris kostnad per faktura också... Så om det är att ni måste tillgodose denne leverantörens nedlagda arbete eller någon annan intressekonflikt som ligger för er, ja det får ni gärna meddela. Frustrationen är lika med TOTAL!

Jag själv kör ett paket som kostar motsvarande 330kr/mån ex moms. Det är inga pengar att byta för min egen del. Och att svamla om att det är på ingång kan ni också lägga ner med en gång. Folk behöver datum på färdigställande tiden av just lösningen. 

Vi kunder begär inte att ni ska lösa automatisk bokföring till oss, vi vill kunna ställa in att systemet själv skickar fast angivna värden, på ett förutbestämt datum, med ett slutdatum. Mitt tips är, skaffa er ett konto på fortnox och testa, som sagt, ingen raketforskning...

Må väl!

Och ni andra få ha en fortsatt bra vecka i era bolag! 🙂 
Susanne62
NY MEDLEM
Samma här - hyror med olika pris och artiklar.
@Visma - är det något som ligger i pipen att underlätta för oss små hyresvärdar?
experience
UTFORSKARE
Någon form av återkoppling hade varit trevligt, massa kunder som vill ha avtalsfakturor och rubriken är t.o.m. avtalsfakturor så levererar ni en föreningsfunktion för årsavgifter vid fast tillfälle. 

Jag skall byta vid årsskiftet, vet att jag betalt ett år nu nyligen men det struntar jag i, jag förlorar mycket mer pengar i form av arbetstid att fakturera manuellt i ert system som var modernt 2010 men som tyvärr halkat efter.

Ni trycker mycket på automatiska konteringar, scanning kvitto/fakturor men ert system klarade inte ens av att läsa er egen förnyelsefaktura. Beloppet inkl .moms blev exkl. moms från fakturan så allt blev fel där. Man tycker ju kanske att er egen faktura kan man testköra mot eftersom det är lite pinsamt när den inte matchas.

När ni kvalitetssäkrar och utvecklar i systemet verkar ni bara köra med OCR. Slå gärna av OCR så kommer ni få X antal överraskningar. Bl.a. att alla inbetalningar försöker den göra "övrig kontering" av så länge inte en faktura + ett förfallodatum matchar, men hur ofta har man bara en fakturainbetalning per dag? 

Svar imorgon fredag är det minsta alla i tråden förtjänar. Svar som "vet inte" eller "inte med i planen" köper vi inte, väntat för länge. ÅR + Kvartal (preliminärt) är godtagbart svar. 
Eller ärligheten "Detta levererar vi inte, vi rekommenderar er i så fall konkurrent" kan också vara juste så att folk inte väntar i onödan. 
experience
UTFORSKARE
Någon form av återkoppling hade varit trevligt, massa kunder som vill ha avtalsfakturor och rubriken är t.o.m. avtalsfakturor så levererar ni en föreningsfunktion för årsavgifter vid fast tillfälle. 

Jag skall byta vid årsskiftet, vet att jag betalt ett år nu nyligen men det struntar jag i, jag förlorar mycket mer pengar i form av arbetstid att fakturera manuellt i ert system som var modernt 2010 men som tyvärr halkat efter.

Ni trycker mycket på automatiska konteringar, scanning kvitto/fakturor men ert system klarade inte ens av att läsa er egen förnyelsefaktura. Beloppet inkl .moms blev exkl. moms från fakturan så allt blev fel där. Man tycker ju kanske att er egen faktura kan man testköra mot eftersom det är lite pinsamt när den inte matchas.

När ni kvalitetssäkrar och utvecklar i systemet verkar ni bara köra med OCR. Slå gärna av OCR så kommer ni få X antal överraskningar. Bl.a. att alla inbetalningar försöker den göra "övrig kontering" av så länge inte en faktura + ett förfallodatum matchar, men hur ofta har man bara en fakturainbetalning per dag? 

Svar imorgon fredag är det minsta alla i tråden förtjänar. Svar som "vet inte" eller "inte med i planen" köper vi inte, väntat för länge. ÅR + Kvartal (preliminärt) är godtagbart svar. 
Eller ärligheten "Detta levererar vi inte, vi rekommenderar er i så fall konkurrent" kan också vara juste så att folk inte väntar i onödan. 
Fd medlem
Inte tillämpbar
Jag tror du ställer för hårda krav! 🙂 
Visma fungerar lite som en myndighet har jag förstått det som, dem är duktiga och har en hel del kompetent personal, men det är några väldigt låååånga ledtider, detta gjorde att jag har varit tillmötesgående under min betalningsperiod när jag börja gnälla. Jag tänkte att man får väl ge dem 6-12 månader.

Men nu är det bestämt, har redan testat fortnox lösning för avtalsfakturering! Wow, den fungerar som utlovat, finns kostnadsfritt integrerat i faktura modulen, och man slår på den enkelt. Inte för att tala om en stor konkurrent till Visma, men vad ska man säga... 

Jag har varit med i denna tråden sedan oktober 2016. Visma har ju bevisat sitt totala ointresse i en tråd som är så uppenbart populär. 

Min avtalstid är tills 2018-04-30, jag hoppas innerligen att ni hinner bli klara med avtalsfakturerings biten innan dess. Eller I vart fall 1-2 månader innan dess... 

Mitt tålamod är prövat, jag gillar Eekonomi, men de flesta användare i denna tråden ställer inte några våldsamt stora krav.... Behöver ni inspiration så kan ni titta på youtube på fortnox kanal... Dem är inte hemliga om sina produkter 🙂 

Må väl alla och kämpa på! 
experience
UTFORSKARE
Det verkar inte bli någon återkoppling idag, tyvärr. Tråkigt att inte få besked.
Olle__16
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Avtalsfakturering - eEkonomi.

Hej vore fint med avtalsfakturering Då vi har identiska fakturor under många år framåt
Hej allihopa!

Jag vill börja med att säga att jag förstår att massfaktureringsfunktionen vi levererade inte hjälper er alla till 100%. Vi har självklart kvar önskemålet om avtalsfakturering för Visma eEkonomi.

När det gäller avtalsfakturering i eEkonomi så kan jag inte annat än hålla med er, självklart vore det en jättebra funktion att erbjuda i Visma eEkonomi. Som det ser ut i dagsläget så ligger avtalsfakturering med i våra framtidsplaner, vårt mål är att kika på detta under 2018.

Vi kommer självklart att återkomma här i tråden när vi har mer information.

Ha en fin dag!

/Lovisa