Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Evelina2
NY MEDLEM

Skapa rapporter till excel - eEkonomi Tid

Status: Inte planerad just nu
Hej,Jag skulle vilja lägga ett önskemål till utvecklarna om att man ska kunna skriva ut tidrapporter från eEkonomi Tid i excelformat. Idagsläget finns det endast möjlighet att få rapporterna i PDF-format. Detta gör att projektledarna ej kan få ut rapporter att senare kunna använda både till uppföljning och till att ta en diskussion med kunder mm. Det vi efterfrågar är en bra rapport på individnivå per projekt i excelformat. Men gärna alla rapporter i excelformat.Mvh Evelina
25 Kommentarer
(uppdaterad av Lovisa Dacke Norén ANSTÄLLD ‎2021-08-27 00:10 )
Hej Evelina!

Tack så mycket för att du lyft ett  förbättringsförslag gällande Visma eEkonomi Tid här på forumet.

Precis som du skriver så kan du i eEkonomi Tid under Rapporter endast välja att Skapa PDF. Om jag förstår dig rätt så skulle du här vilja ha möjlighet att skapa en csv/excel-fil också? Återkoppla gärna. 

Din tråd är relativt ny så vi kommer ha den under uppsikt, vi rekommenderar alla användare som har samma behov att gå in och rösta på tråden eller skriva en kommentar. På det viset samlar vi alla tankar om önskemålet på ett och samma ställe.

Vi uppdaterar självklart denna tråd om en ändring blir aktuell.

/Lovisa
Evelina2
NY MEDLEM
Hej,

Precis, jag skulle vilja få ut alla rapporter även i excel-fil. Likväl som man kan skapa dem i PDF. 

Mvh Evelina
Hasse_32
NY MEDLEM
Självklart vill jag ha mina rapporter i Excel. Det känns lite märkligt att detta inte är självklart för alla inklusive Vismas personal.

Mvh Hasse
Peter_70
NY MEDLEM
Hej,
Jag håller definitivt med!

Att få ut underlag till Excel är en självklarhet och denna brist leder till oerhört stort merarbete i vår verksamhet!
Det är dags att prioritera denna punkten!

Med vänlig hälsning, 
Peter
Tobias17
NY MEDLEM
Det har nu gått ett år och vi har ännu inte hört något mer om detta! Det är oerhört frustrerande och tidsödande att inte kunna få ut rapporterna i Excel-format och det borde rimligen vara många av era kunder som drabbas av denna brist!

Jag håller med ovanstående, det måste vara hög tid att prioritera denna punkten!

//Tobias
Peter_70
NY MEDLEM
Hej,
Ett år har nu gått och behovet av att få ut rapporter till excel är stort!
Denna funktion behöver verkligen prioriteras nu!
/Peter
Niklas37
NY MEDLEM
Hej,

Instämmer med tidigare, önskar export till excel. Samt möjlighet att kunna ta med mer information/utforma utskrifter annorlunda än dagens lösning.
Hej allihopa, 

Tack för att ni lyfter detta förbättringsförslag!

Jag förstår att det skulle underlätta för er att kunna skapa rapporter från Visma eEkonomi Tid som kan öppnas i excel. 

Jag skulle behöva lite mer input från er: Om rapporterna går att få ut i excel, vad vill ni göra med rapporterna i excel? Gör ni uträkningar baserat på underlaget i excel? Använder det som underlag ut mot kund? 
Anledningen till att jag frågar är för att jag vill få input gällande varför ni behöver få ut rapporterna i excel och vilket behov excel's funktioner fyller 🙂

Återkoppla gärna.

Ha en fin dag!

/Lovisa
Tobias17
NY MEDLEM
Vi gör en hel del uträkningar baserade på inrapporterad tid i Visma. Excelrapporterna används som underlag till våra kunder.
Vi klassar allt vi gör och all "städning"/filtrering/uträkning per typ av tjänst etc måste göras i Excel. Jag kan inte lämna PDF-rapporten som underlag till kund utan måste manuellt hantera den vid varje månadsskifte.
Nu måste jag manuellt klistra in data från Vismas PDF till en Excelfil varje månad. 
Tidskrävande och väldigt frustrerande.
Jens G
NY MEDLEM
Håller med Tobias, det går inte att göra en rapport som fungerar för alla. För att det skall gå att kundanpassa och eventuellt modifiera med fastprisprojekt etc så hade en enkel lösning för er varit att göra en exportfunktion.
Tobias17
NY MEDLEM
Vi och flera med oss har haft uppe detta problem under lång tid. Senaste kommentaren skrevs jag för 5 månader sedan och inte ens ett svar från Visma. Utvecklas produkten överhuvud taget? Lyssnar ni på era användares önskemål och åsikter?
(uppdaterad av Lovisa Dacke Norén ANSTÄLLD ‎2021-08-27 08:39 )
Hej igen!

Jag ber om ursäkt att det dröjt innan vi återkopplat till er här i tråden.

Jag vill börja med att tacka för ditt exempel Tobias gällande hur ni skulle använda rapporterna från Visma eEkonomi Tid i Excel. Jag förstår självklart att det skulle underlätta för er i ert arbete om samtliga rapporter från Visma eEkonomi Tid gick att ta ut till Excel. 

Jag hade gärna sett att vi införde precis alla önskemål som finns här på forumet i våra produkter på en och samma gång men det är tyvärr inte möjligt, alla önskemål behöver prioriteras. Som det ser ut i dagsläget så är detta önskemål inte prioriterat att utvecklas inom den närmsta framtiden. 

Gällande information om hur vi hanterar önskemål här på forumet generellt så rekommenderar jag dig att kika på trådarna "Visma eEkonomis utvecklingsprocess" och "Dina idéer är viktiga för oss". 

Vi återkommer självklart här i tråden om en ändring skulle bli aktuell gällande detta önskemål.

Ha en fin dag!

/Lovisa
Jens G
NY MEDLEM
Håller med Tobias. Grundläggande problem i produkterna åtgärdas inte. Många funktioner når inte ens skamgränsen, t ex att det inte går att exportera, eller att alla rapporter (eller är det alla? ingen vet) är med moms. 

Svaret att ni måste prioritera är en usel ursäkt på att ingenting händer. Problemet är ju inte att ni prioriterar utan att ni har för få utvecklare.

Kan man någonstans se vilka användarönskemål som faktiskt har utvecklats? 

/ Jens G
jorglund
NY MEDLEM
Har precis skaffat denna funktion för att registrera tid på projekt jag jobbar med.

Hade en förhoppning att jag kunde skriva ut ngn form av "Dagbok" från tidregistreringen. det finns ju fält för "Egna noteringar" som aldrig kommer med på en ngn rapport. Endast Fakturatext. De flesta fall så fakturerar jag med totala timmar och utlägg på ett projekt och bifogar en Excelfil som är min "dagbok" där jag specifierar i detalj vad som har gjorts med datum och timmar/utlägg samt text som bilaga till faktura.

Som det är nu så kan jag inte få ut ngn rapport med detaljer utan att hela fakturan blir nerlusad med rader.

Därför skulle jag vilja ha en Excel rapport eller åtminstånde en PDF där mina egna anteckningar kunde skrivas ut där Datum, timmar/utlägg och texten kommer med.

En CSV fil hade dugit gott om man inte kan skriva ut en Excel fil direkt..

Mvh
Jörgen

Tobias_t
NY MEDLEM
3 år har gått, hur går det med detta ?
Känns som en funktion alla behöver !
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Önskemålet om att kunna få ut rapporter till Excel från Visma eEkonomi Tid finns fortfarande kvar men det är inget som idag är planerat att genomföra. Men självklart behåller vi önskemålet och uppdaterar om någon förändring sker. 
Då det inte är planerat att ändra i Visma eEkonomi Tid så skulle jag därmed vilja passa på att tipsa er om programmet Visma Tid Smart som också går att integrera med eEkonomi, där det finns möjlighet att skriva ut rapporter till Excel. De rapporter som Visma Tid Smart idag kan skriva ut till Excel är "Kontakter", "Tidrapporter", "Ordrar" samt "Kvitton & utlägg". 

Du hittar mer information om Visma Tid Smart inne i eEkonomi under Appar och tillval. Du har även där inne möjlighet att klicka på Prova för att skapa ett gratis test-konto. 

Vill du läsa mer rekommenderar jag: 
Om Visma Tid Smart
Byte från Visma eEkonomi Tid till Visma Tid Smart

Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie
Tobias_t
NY MEDLEM
Kan inte hålla med om att Visam Tid Smart är det systemet som vi söker, det känns som att Tid Smart är utvecklat för hantverkare och entreprenad. Vi som har ett konsultföretag, tycker att det är lite för avancerat. Den enda funktionen vi söker är att kunna exportera rapporterna till Excel och inte endast PDF, har systemet det så känns det väldigt komplett. Detta borde vara en lösning som är nära, då detta har efterfrågats i minst 3 år. Finns alternativ med API att kunna tanka ut denna information ur Visma eekonomi TID ?
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Okej det kan jag förstå Tobias, då ska ni nog stå kvar i eEkonomi Tid. 
Det är inget planerat idag att införa i eEkonomi Tid men önskemålet behåller vi så klart hos oss och skulle någon förändring ske så kommer vi uppdatera med information här i forumtråden. 

/Nellie 
Peter_66
NY MEDLEM
Hej 
Jag är i behov av att kunna sända ut rapporter direkt till kund utan att uppvisa tim och totalkostnad. detta skulle jag kunna ta bort i ett excel . 
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Ny
 
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
HenrikFrisk
NY MEDLEM

Hej!

 

Vi använder Visma Eekonomi Smart, och har tillägget Order & Offert. Vi är mycket nöjda med tillägget, men saknar att kunna exportera alla inneliggande ordrar till Excel.

 

Vi behöver kunna exportera alla ordrar för att summera vad som är beställt och utifrån det planera vår produktion.

 

I dagsläget måste vi gå in på varje order, titta vad som står och skriva av (!) dessa till Excel. Som ni förstår tar detta en massa tid och innebär också risk för fel eftersom vi kan råka skriva av fel.

 

Skulle ni kunna skapa en rapport, så att man kan få ut alla ordrar och vad de innehåller för artiklar, styckpriser, beställningsdatum, leveransdatum etc. (alla fält inne på ordern)?

 

Jag tror att många skulle vara hjälpta av denna (bas-)funktion, och jag antar att det är en funktion mycket enkel för er att implementera.

 

Tack!

 

 

Med vänlig hälsning,

 

Henrik Frisk

jenny ahlbäck
NY MEDLEM

Hej!

Sliter mitt hår varje månad med att skapa läsliga dagböcker med utförlig timspec. till vår kund. Dessa dagböcker ska vara upplagda per person och kortfattat beskriva vad man utfört på sina timmar.

Det är alltså det man skriver i sin tidrapport- alltså egna kommentarer som måste ut i xcel- format- dvs det räcker inte med artiklarna eller aktiviteten.

Jag ägnar ca 6 timmar - (ca 7200 kronor) icke fakturerbar onödig tid i samband med varje fakturering på nedanstående moment,:

1) klicka på meddelande- ikonenerna i högerkanten för att få egna anteckningar synliga- det kan handla om ca 90 moment per person X 8 personer i arbetsgruppen.

2) sedan skriva ut till pdf

3) genom acrobat exportera ut till xcel

4) rensa bort onödig information och lägga all redovisning på en rad för att inte dagböckerna ska bli så långa.

5) Informationen från pdf:en hamnar inte i ett konsekvent upplagt xcel-ark. xcellen som man får fram är full av sammanfogade celler och information som hamnar lite hur som helst och väldigt oläslig när man rensar upp.

Det är nästan så man överväger att byta ekonomisystem typ Fort Knox el. likvärdigt eftersom det börjar bli lite dyrt för oss. Med Fort Knox system skulle allt det som jag gör i Visma på 6 timmar komma ut i en knapptryckning;)

 

Holter
NY MEDLEM

Det är anmärkningsvärt att detta kan ta 3 år och inget har hänt. Jag har använt och sålt Vismas produkter i nästan 25 år och jag kan tycka att ni slösar bort mycket av det goda namn ni byggt upp genom att visa ett så stort ointresse för ganska triviala funktioner. men planen är kanske att minska ner kundstocken. medans alla utvecklas mot att man blir mer lyhörda mot kunderna så kör visma sitt eget race. Bedrövligt

Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

 

Jag vill bara åter igen flika in i denna tråden att vi idag har ett relativt nytt program som löser detta och flera andra behov, Visma Tid Smart som också går att integrera med eEkonomi. Det har hänt en massa i den produkten sedan vi sist skrev och du kan nu skapa många fler rapporter till excel. 

Det finns där delvis en massa rapporter som ligger under rubriken Excel-rapporter, men det finns även andra rapporter under rubriken Ekonomi som kan skrivas ut till excel. 

 

Du hittar mer information om Visma Tid Smart inne i eEkonomi under Appar och tillval. Du har även där inne möjlighet att klicka på Prova för att skapa ett gratis test-konto. 

Vill du läsa mer rekommenderar jag: 
Om Visma Tid Smart
Byte från Visma eEkonomi Tid till Visma Tid Smart

 

Ha en fin dag!