Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
LarissaF
NY MEDLEM

Spara mall för återkommande faktura som e-faktura

(uppdaterad av My Janhall ANSTÄLLD ‎2021-04-06 15:26 )
Status: Utvärderar

Hej, Jag använder mallar för återkommande fakturor till våra kunder som är privata personer. Nu när finns möjlighet för betalning som e-faktura, vill jag att mitt mall ska sparas som e-faktura. Jag saknar dock möjlighet att spara mall som e-faktura. Förslag, som jag får, är fortfarande endast PDF, brev och e-post. Även om jag justerar mall från manuell till  automatisk betalning, får jag val att spara fakturan som brev och e-post.  Enligt hjälpavsnitt ni hänvisar till "bokför och skicka som e-faktura", jag hittar inte heller denna funktionen. 

Hur ska jag få detta att fungera? 

Tacksam för ett snabbt respons, eftersom jag är mitt i faktureringsprocessen nu. 

MVH//Larissa

6 Kommentarer
My Janhall
ANSTÄLLD

Hejsan! 

För att kunna skicka e-fakturor till dina kunder så behöver du lägga till respektive kund som mottagare av e-faktura och jag misstänker att det kanske är detta som fattas. I vårt skrivna hjälpavsnitt Skicka e-fakturor finns det beskrivet steg för steg hur du gör, jag tänker att vi kan börja där och skulle det fortfarande inte fungera så är du varmt välkommen att återkomma. 🙂 

Ha en fin dag! 
/My 

LarissaF
NY MEDLEM
(uppdaterad av LarissaF ‎2021-04-15 10:08 )

Hej, tyvärr, ditt svar är inte svar på min fråga. Jag har följt alla instruktioner.  Jag har uppdaterat kunden med personnummer, eftersom det är privata personer det handlar om, och jag ser meddelande från Visma att kunden kan ta emot fakturor via Kivra. Men sedan när jag skapar återkommande faktura så finns ingen valmöjlighet att skapa mall som e-faktura. Endast när jag skapar helt nytt faktura utan att spara den som återkommande, då får jag valmöjlighet att "skicka som e-faktura". 

 

Således, hur får jag spara mallen till återkommande fakturor som e-faktura? 

Hoppas mitt problem har blivit tydligare nu. 

Tack för hjälpen

MVH//Larissa Fråga om mall för återkommande faktura som e-faktura.jpg

 

 

My Janhall
ANSTÄLLD

Hejsan! 

Det låter faktiskt lite märkligt, det är svårt att se varför här via forumet och jag skulle rekommendera dig att kontakta oss via telefon eller chatt, på så vis kan vi kika på vad som går snett i programmet när mallen ska sparas. Tycker att du bör ha valet att spara mall som e-faktura om du aktiverat mottagare samt får valet på en vanlig kundfaktura. 

Ha en fin fredag!
/My 

Bemell
NY MEDLEM

Hej,

jag har samma problem och kontaktade kundtjänst. Där fick jag svaret att det inte går att använda mallarna för återkommande faktura till e-faktura för privatpersoner. Väldigt olyckligt eftersom jag föll för er (ganska påträngande) reklam och marknadsförde funktionen till alla mina kunder. Nu måste jag antingen backa på mitt löfte, eller skapa fakturorna manuellt.

 

Det här är en funktion som jag skulle uppskatta oerhört, eftersom mina kunder gärna vill använda e-faktura och jag själv inte vill manuellt skapa alla fakturor varje månad. Det borde inte heller vara särskilt svårt att införa, eftersom inputen blir likadan oavsett om jag själv eller programmet har genererat fakturan.

Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej Bemell,

Jag har pratat med våra produktspecilister och kommer att göra om tråden till en idé som vi kommer att kika på och återkoppla till dig här i forumet. 

 

Tack för att du hörde av dig!

/Tinna

Hanna Bergqvist
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar

Hej, 

 

Tack för er idé! Vi kommer se över det här och återkopplar när det finns mer information. 

 

Ha en fin dag!

 

/ Hanna B