Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Ta bort "anges vid betalning" på fakturamall - eEkonomi

Status: Inte planerad just nu
Jag har märkt att flera kunder läser och gör precis som det står på fakturan dvs

förfallodatum
ocr
anges vid betalning
bankgiro

Flera kunder har skrivit bankgironumret som referens.
Jag skulle vilja att texten: Anges vid betalning, står ovanför ocr.
18 Kommentarer
CHAMPION
Man kan ju tycka att det inte skall gå att missförstå. 🙂 (tittade precis på en kundfaktura)

Men om man missförstår det nuvarande så lär det ju sluta med att, om den texten ligger ovanför OCR, så kommer andra kunder skriva in förfallodatum istället... 🙂

Så, om det skall ändras så har jag ett alternativt förslag:
- att det står på samma rad som ”OCR”. Problemet är då om det får plats vid lång OCR-nummer.

Eller ta bort det helt och hållet och ha text någonannanstans som säger ”Vänligen ange OCR-nummer vid betalning”?
ANSTÄLLD
Hej!

Kul att ni har önskemål 🙂
Dock är det så att, precis som Khedron skriver, så kan det lätt bli missförstånd.

Fler behöver ha samma önskemål, förklara gärna lite mer ingående hur ni skulle vilja att det ser ut och gör gärna någon bild där ni beskriver hur det skulle kunna se ut.

Ha en go dag!
/Sofia 
NY MEDLEM
Aha!!! Då förstår jag varför tre kommuner och ett Kandsting slltid har Bg som ref!!!
CHAMPION
Där ser man. 🙂 
NY MEDLEM
Ja, det ”synes” finnas möjligheter till förbättringar! Och, när det tydligen är en vanlig felaktig uppfattning från fakturamottagarnas sida att det vore klädsamt med en något mer öppen syn på problemet från VISMAS sida än att, som jag uppfattar det, bara vifta bort det.
CHAMPION
Nja, lite väl begränsat statistiskt underlag för att säga att det är en vanlig tolkning 🙂

Jag tror personligen inte att Visma bara viftar bort det - men kan tänka mig att Visma behöver nog få in betydligt fler påpekanden om fakturamottagare läser fel innan man ändrar i en mall som används av så många och når ännu fler.

Allra helst skulle man ha en malleditor inbygd i eEkonomi men det tror jag ligger extremt långt ner på priolistan. 
NY MEDLEM
Ja, vi användare kan ju då uppmanas av VISMA att scanna av sina kontoutdrag och rapportera hur det ser ut. Och på så vis vara nyfikna på om det går att förbättra systemet.
Jag kan börja: 
Följande anger mottagarens bg-nr vid betalning, det de upplever som en korrekt ref;
Hagfors kommun
Grums kommun
Karlstads kommun
Kristinehamns kommun
Värmlands Läns Landsting.

Trevlig kväll!
'
CHAMPION
Jag har ett nytt/modifierat förslag: Att texten "Anges vid betalning" tas bort helt och hållet.

Motivering:

När jag nu tittat igenom våra leverantörsfakturor så ser jag att väldigt få (skulle vilja säga extremt få, bara någon enstaka) överhuvudtaget skriver ut att OCR-nummret skall användas som referens. Och då det skriver ut det, så står den texten någon helt annat stans och helt separat från, övrig betalningsinformation. Det finns så att säga inga andra siffror i närheten av uppmaningen än just OCR-nummret, vare sig bredvid, ovan eller under.

Någon enstaka leverantör ber en ange någon helt annat referens än OCR. Detta kan till exempel hända med medlemsorganisationer där man skall ange medlemsnummer. Men även då tycks den uppmaningen stå någon annanstans separat från övriga betalningsinformation, se ovan.

Begreppet "OCR/OCR-nummer" och att OCR-nummer skall anges vid betalning - om inget annat anges - torde vara såpass väl etablerat i vårt samhälle idag, så att när det inte alls står något om det, så vet att man skall använda just det som referens. Med andra ord, att ange vad som användas leder till ÖKAD osäkerhet/tveksamhet kring vad som skall anges som referens - med ökat utrymme för missförstånd och då blir det som ovan. 

Som knorr på allt detta så räcker det med att titta på Vismas egna fakturor. Inte heller på dessa står det någon uppmaning att ange OCR-nummer Det tycks ju fungera bra ändå för Visma och fungerar det bra där så... 🙂


Uppdatering: rättat stavfel.
NY MEDLEM
Sure!! Då är sllt perfekt!! Som det
Är!!
NY MEDLEM
Ja, jag har nu upptäckt hur det står till med mina ref koder på mina inbetalda kundfakturor.
Jag fakturerar i princip bara kommuner och landsting.
ALLA dessa anger mitt bg-nr som referens.
MEN!
Samtliga dessa fakturor går ju , via VISMA, ut som ELEKTRONISKA FAKTUROR! 
 Så, min fråga kvarstår, vad i ert system för elektroniskt utsända fakturor får alla mina kunder att bara ange mitt Bg-nr som referens?
NY MEDLEM
Det blev så tyst! Wiik, kan du kommentera detta mitt gidigare inlägg: Ja, jag har nu upptäckt hur det står till med mina ref koder på mina inbetalda kundfakturor.
Jag fakturerar i princip bara kommuner och landsting.
ALLA dessa anger mitt bg-nr som referens.
MEN!
Samtliga dessa fakturor går ju , via VISMA, ut som ELEKTRONISKA FAKTUROR!
Så, min fråga kvarstår, vad i ert system för elektroniskt utsända fakturor får alla mina kunder att bara ange mitt Bg-nr som referens?
CHAMPION
Förlåt, jag förstår inte riktigt vad det är du vill att jag skall kommentera? Jag är ju så att säga inne på samma linje som dig i frågan. 🙂 

Om det inte är så att du har blandat ihop mig med Visma?

Jag är inte anställd av Visma och representerar inte Visma. Jag är bara Visma-kund som råkar ha en del åsikter och gör vad jag kan för att påverka Visma i den riktning jag tror både Visma, jag och andra kunder har störst nytta av.

Visma-anställda har en grön ring kring sina profilbilder och har ofta titel Moderator, eller produktamsvarig eller motsvarande. 

Champions med blå ring är "bara" vanliga användare och själva kunder till Visma.
NY MEDLEM
Sry bro!!! Trodde du tillhörde Vismagänget!! Det kanske går ändå att få en kommentar från Visma! HALLÅ VISMA!! Waike waike!!!! :/))
CHAMPION
Absolut ingen fara! Jag tror jag låter Visma ta den ”bollen” 🙂 men skulle tro att deras tidigare kommentar (se inlägg av Sofia nästan i början av diskussionstråden) kvarstår, i deras ögon behövs det fler kunder som skriver här att de vill ha en ändring.

(Säger inte att det tillbägagångsättet fungerar helt bra men det är det Visma och deras kunder (vi) har att använda just nu. Jag tror det finns bättre sätt men det är en annan diskussion.)
NY MEDLEM
Sofia!! Du som jobbar på Visma, du kanske kan förklara för mig varför fem kommuner och ett
Landsting, som får mina fakturor omgjorda till elektroniska fakturor via Visma, samtliga anger mitt Bg som ref?? Hur ser era elektroniska fakturor ut? Det verkar uppenbart för mig att alla mina kunder som får elekroniska fakturor via Visma har uppfattningen att jag vill ha mitt Bg-nr som referens! Eller menar Visma att dessa kommuner och Lamdsting inte är så...kunniga?? Tacksam för svar!! Hälsningar Christer
Hej på er!

Tack för att ni tar er tiden till att delge era förbättringsförslag till eEkonomi. 

I dagsläget är det inte planerat att förändra utseendet på fakturorna gällande detta men önskemålet är framfört och vi har tagit vidare det. 

Sker det några förändringar så görs det självklart uppdateringar i tråden. 

Ha en fin dag!
/Jenny
NY MEDLEM
Oj!! Utan åtgärd?? Det räcker ju med att flytta raden ” Anges vid betalning” att stå OVANFÖR ocr/fakturanumret i.s.f. UNDER!! Nu står den textraden OVANFÖR Bg-numret varför, helt logiskt enl Svenskt språkbruk, alla, precis ALLA fakturabetalare anger Bg-numret som ref! Ni agerar märkligt! Tumme ner.
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu