Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Textrad på fakturor utanför EU - eEkonomi

Status: Inte planerad just nu
När man fakturerar tjänster rest varor utanför EU ska det vad jag förstår specas varför man inte tar ut moms. Det hade ju varit fint om det skedde automatiskt... Jag kan inte hitta någon inställning så antar att jag måste lägga till en separat textrad och skriva ex "Outside-Community supply, article 9 (2) (e), 6th VAT-directive" ?
5 Kommentarer
Hej Carolin,


Precis som du säger så behöver det hänvisas på fakturan varför man inte tar ut moms. Det går att läsa en sammanställning för vanliga situationer när omsättning görs till utlandet i vår skrivna hjälp Ange hänvisningar på utlandsfakturor. 


I eEkonomi kan du precis som du skriver, lägga in en textrad direkt på fakturan när du skapar den. Det går även att genom Inställningar - Företagsinställningar - fliken Övriga uppgifter lägga in en fakturatext som du vill ska finnas med på dina fakturor. Du kan välja att klicka på Visa utländska texter lite längre ner för att lägga in en dokumenttext som enbart ska komma med på fakturor till utländska kunder.


Ha en fin dag!
/Theodor
NY MEDLEM
Problemet är att jag fakturerar både inom och utanför EU och vill alltså inte alltid ha med texten... bara när det är utanför EU.
Hej igen,


Jag förstår, då kanske lösning med standardtexter på utländska kunder inte är optimal för dig i dagsläget utan att du får skapa textrad på varje faktura för att få med det, som du föreslog ovan.


Om man istället kollar på det som ett förbättringsförslag, hur hade du önskat funktionen? Som en till ruta för standardtexter i företagsinställningarna, men att man då kan välja att den enbart ska påverka kunder med ett landsinställning på Utanför EU eller att man kan lägga in en textrad som standard på varje specifikt kundkort?


Återkoppla gärna med hur du hade önskat funktionen så lyfter jag det vidare som ett önskemål istället. Andra användare som önskar samma funktion för gärna också kommentera eller följa tråden.


Ha det fint!
/Theodor
NY MEDLEM
Jag hade helst velat ha en textruta som gäller bara för alla kunder utanför EU. Så att jag inte behöver fundera på att de ex tillhör England och från vilket datum England inte längre ingår i EU...
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu