Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Bosse_23
NY MEDLEM

Totalbelopp i exkl. moms på offerter - eEkonomi

Status: Inte planerad just nu
Hej!Vi skulle önska att det skulle vara möjligt att visa Ex moms priset i större eller lika stor text som Totalbeloppet på offerterna då vi bara pratar priser Ex moms i vår bransch.
25 Kommentarer
Johan Green1
NY MEDLEM
Hej!
Som det är idag så har vi ingen möjlighet att anpassa mallen per kund utan alla använder samma mall. Vi tar dock med oss önskemålen angående mallar till framtida diskussioner så får vi se vad vi eventuellt kan hitta på.

Mvh
Johan
Grallex
NY MEDLEM
Ja, varför visas priset ens i moms när man gör en offert till ett annat företag?? Ser absolut inte proffsigt ut!
Grallex
NY MEDLEM
Snälla snälla kan ni inte göra något åt detta!  Det är nästan pinsamt och så oproffsigt !!! COME ON Visma you can do it! Företag mot företag kör ju inte med moms!!!
Fd medlem
Inte tillämpbar
Våra kunder har börjat klaga på att de först blir "chokade" och sedan irriterade när de ser priset då de tar för givet att priset är ex-moms. 
Moa Lundberg
CONTENT PRODUCER
Hej!

Menar du att du vill att det på offert/order/faktura ska stå exkl. moms på artikelraden? Eller ska fakturan vara helt utan någon moms alls?

Återkom gärna med hur du önskar.

Ha det fint!

Moa
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej,
Vi vill att slutsumman (den tora till höger) ska uppges exkl moms. Eftersom alla våra kunder är företagskunder så vill de ha denna siffra exkl moms.
/Klaus
Grallex
NY MEDLEM
Precis mitt dilemma också!  Att Momsen finns med på offerter till företagskunder!  Oproffsigt
Moa Lundberg
CONTENT PRODUCER
Då är jag med och då är det samma önskemål som trådskaparen efterlyser!

Låter tråden ligga kvar som ett önskemål och uppmanar andra som önskar liknande funktion att rösta på tråden.

Ha det fint!

Moa
Grallex
NY MEDLEM
Har Ni hunnit titta på detta??
Borde man kanske kunna lägga in i sina egna företagsinställningar, att alla offerter man skapar blir ex moms. Som för mitt fall som har 96 % företagskunder. Blir lättare att programmera än att anpassa för varje kund. 
Grallex
NY MEDLEM
Dags att ta tag i detta!  Sitter och harvar med excellmaller fortfarande bara för att det inte går att skicka offerter till andra företag från Visma!
Fd medlem
Inte tillämpbar
Helt rätt, det är dax att ta tag i detta! Det ser väldigt oproffsigt ut och kunderna reagerar på det höga priset, för de antar alltid att det är utan moms. Vi måste alltid informera kunderna om att offerter och fakturor är utan moms och skyller det hela på affärssystemet, så det är ju ingen bra reklam för Visma. Kunderna tittar alltid bara på slutsumman och inget mer.
Grallex
NY MEDLEM
Samma här, får säga till kunden när jag skickar från Visma att Tyvärr Visma är inte helt anpassat och optimalt för offerter mellan två företag då momsen är med på offerten.  Tråkigt för Visma också blir det ju. 
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Tack för ert önskemål och feedback till att kunna visa totalbeloppet som exklusive moms. 
Som det ser ut i dagsläget så är det inte planerat att införas, men vi behåller självklart önskemålet och är ni fler användare som också önskar att kunna visa totalbeloppet exklusive moms så får ni gärna följa forumtråden! 

/Nellie 
Grallex
NY MEDLEM
Men hur svårt skall det va?  Man kan ju anpassa mallarna med sin egna företaslogga hur lätt som helst. Blir väll samma kodning vad det gäller att visa momsen eller inte...
jokkling
NY MEDLEM
Har också problem med detta. Mina kunder väljer andra leverantörer för att de tror att mitt pris är för högt. Kom igen Visma, jag förlorar affärer pga detta!
Mutaz_
NY MEDLEM
Då är offert/order tillägget värdelöst.
Grallex
NY MEDLEM
Ja, det löser inte något problem. Får ha de som en excellmall typ
Mutaz_
NY MEDLEM
Eller välja en annan tjänsteleverantör...
teppa_
NY MEDLEM
Våra kunder stör sig också på att det är inkl. moms som visas.
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
Andybody
NY MEDLEM

Efterlyser även jag denna funktion!

Kreativa Kvadrat
NY MEDLEM

Vi efterlyser också denna funktion. När någon tittar "slarvigt" på våra upplevs dessa dyrare eftersom många andra kan skicka exkl moms i deras offerter till andra företag. Vi är i stort behov av det. Mvh Åsa 

anonym
NY MEDLEM

Vi som företagare som skall skicka ut offerter/fakturor till våra kunder bör ha allt nödvändigt tillhands. Vilken ide är det då att betala för ett faktureringsprogram där man inte kan använda fullt ut. 

I offerten nu som skall skickas till kunden är ett belopp på 0 SEK då vi bjuder på arbetskostnaden. tyvärr så säger systemet att det ej är möjligt. 

 

Varför? 

 

Vi som företager ska kunna bestämma hur vi ska fakturera våra kunder och inte ni. 

En simpel koding är allt som krävs med tanke på hur många personer/företagare som använder sig utav erat program.

 

Tänk till lite där nu !

TuanaF
NY MEDLEM

Detta skulle verkligen uppskattas! speciellt för oss som jobbar först och främst med företag. Har flera kunder som tittar total beloppet och tar för givet det är exl moms. För man skickar inte ink moms till företag. Tråden Startades 2013. Kanske läggs till 2023? 10 år senare? 🙂