Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
ingeminge
NY MEDLEM

Två olika fakturamallar i samma bolag - Visma eEkonomi

Status: Inte planerad just nu
 
92 Kommentarer
Emelie Citron
ANSTÄLLD
Hej!

Det finns ingen inställning i eEkonomi för att kunna använda två olika mallar i ditt företag. Men nu blir jag lite nyfiken - i vilket syfte skulle det här vara bra för dig? Kanske finns det utvecklingspotential i det här - är det kanske fler med dig som önskar det samma?

//Emelie
Fd medlem
Inte tillämpbar
Jag vill ha två mallar för att jag startar ett nytt företag som bifirma och gör om det utifall att bifirman genererar inkomster så det är lönt att göra ett nytt bolag.
Det är också bra då mitt bolag har ett bra kreditvärde mot nya leverantörer!

//Bernte
Fd medlem
Inte tillämpbar
Jag är också intresserad av den funktionen då mitt företag har två olika delar den ena är där jag syr och säljer barnkläder och den andra delen är något som heter Mathjälpen där vi hjälper barnfamiljer som har det tufft ekonomiskt. Därför skulle jag vilja att Crazykidzloggan är på de fakturor där man beställer barnkläder och Mathjälpenloggan är på de fakturor som man får när man köper presentkort på mat och liknande.
Emelie Citron
ANSTÄLLD
Hej Bernte och crazykidze - jag har en följdfråga. Har ni samma organisationsnr i båda era verksamheter?
Fd medlem
Inte tillämpbar
Ja
Fd medlem
Inte tillämpbar
Vet inte vad som hände med mitt svar men ja jag har samma. Sen undrar jag går det inte att skicka kvitton istället för fakturor då många av mina kunder betalar i förskott
Emelie Citron
ANSTÄLLD
Crazykidze - om du sätter betalningsvillkor "kontant" på kunden - så skrivs det ut en kontantnota istället för en faktura.

Vad gäller frågan om att använda två mallar i samma företag så väcker det lite nya frågor hos mig. Ni säger att ni har samma org nr i båda era verksamheter, kan jag då anta att ni skulle behöva särskilja dessa verksamheter i bokföringen på något vis - eller redovisas båda verksamheterna som EN verksamhet? När vi börjar nysta i något som ibland verkar ganska lätt - så brukar vi snabbt inse att det ofta påverkar många andra saker i arbetsflödet, det är därför jag ställer lite motfrågor.

Efterfrågan för att använda mer än en mall i samma företag, har än så länge inte varit stor så inom den närmsta tiden kommer ni inte ha möjlighet till en sådan funktion i eEkonomi.

//Emelie
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hur gör man då med biföretaget?
Emelie Citron
ANSTÄLLD
@bernte det finns som sagt inte någon lösning för att hantera detta i eEkonomi för idag.

//Emelie
Fd medlem
Inte tillämpbar
Men kontant är inte det om de betalat med pengar i handen typ eller är det även om de betalar in på kontot?

Båda redovisas som en verksamhet.
Emelie Citron
ANSTÄLLD
@crazykidze - jo det är sant, jag missuppfattade. Någon funktion för förskottsbetalning finns inte.
Fd medlem
Inte tillämpbar
This reply was created from a merged topic originally titled
Flera loggor på kundfaktura - eEkonomi.


Hej,
Önskemål att tagga kunder till våra olika företagsloggor i Visma eEkonomi. Vi har idag två loggor beroende på vilken produkt kunden har köpt, bakom ligger även olika bankkonton etc.
Vad jag förstår, av er chatt-support, så fungerar det så att ändrar man logga i företagsinställningarna så ändrar man på alla fakturor (även printade).
Det vore även bra om kunde särskilja med olika kundfaktura-nummer serier?
Marita Jonsson
CONTENT PRODUCER
Hej Carina!

Denna idé har vi sedan tidigare, så jag slår ihop dessa så har vi allt på en och samma plats.
Tack för du tog dig tid att framföra dina idéer.

/MIta
Andreas Damberg
NY MEDLEM
Jag hade gärna sett att det går att använda flera mallar då jag också har olika områden inom samma företag. Jag pratade med min revisor och du kan egentligen göra precis vad du vill och blanda tjänster. Du kan köra allt på samma konton, eller om du vill skapar du separata konton om du vill ha överblick över verksamheterna. Men flera mallar hade varit kanon då jag har olika logga och namn och jobbar i två helt olika branchser.
Anett Hansen
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Hej. Jag har startat en bifirma till mitt AB och vill kunna fakturera från båda..

Hej. Jag har startat en bifirma till mitt AB och vill kunna fakturera från båda. Det enda som skiljer är företagsnamnet, i övrigt är allt samma. Går det? Jag har Visma e-Ekonomi.
Anett Hansen
NY MEDLEM
För mig skulle det underlätta väldigt mycket. Med samma org nr ska jag fakturera från 2 bolagsnamn och ha samma bokföring. Hur tycker ni att jag ska göra?
Anett Hansen
NY MEDLEM
Hej igen. Är det möjligt att ändra företagsinställningar och genom det använda olika bolagsnamn när jag fakturerar från mina olika företag?
Marita Jonsson
CONTENT PRODUCER
Hejsan!

Du kan ändra i företagsinställningarna, läs mer om detta i tråden Parallella företag » 
Fd medlem
Inte tillämpbar
Även jag röstar för en funktion med två alternativa fakturamallar att växla mellan då vi under samma orgnummer har två verksamhetsgrenar med olika loggor/www adresser etc.. 
Fd medlem
Inte tillämpbar
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Olika mallar att skicka fakturor genom? - eEkonomi.

Vi använder samma företag att fakturera olika verksamheter genom och vi är i stort behov av att kunna ändra fakturamallar mellan dessa för att det ska se proffsigt ut. Det borde vara enkelt att kunna ha två olika fakturamallar, som man enkelt kan switcha mellan?
Jonny V
NY MEDLEM
Jag är ytterligare en som önskar denna funktionen.
Vore riktigt praktiskt då vi arbetar under två olika namn med samma tjänst fast två helt olika segment.
MarkusA
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Mallar för bifirmor i eEkonomi för logotyp, namn på faktura, adress, telefonnumme....

Jag har i dagsläget två bifirmor med vitt skilda verksamheter. I dessa olika verksamheter så har jag olika bolagsnamn, logotyper, hemsidor, e-postadresser och telefonnummer etc.

All bokföring sker ju i samma huvudfirma, men jag hittar ingenstans där jag kan lägga in uppgifter om bifirman eller lägga in olika logotyper och annan information för utskriften av just fakturor som är en viktigt del av att kunna profilera sin bifirma.

Finns det någon bra lösning för dessa redan? I annat fall är det ett starkt önskemål som inte borde vara så komplicerat att ordna. Man borde helt enkelt kunna skapa profiler där man lägger in information för respektive bifirma och sedan dyker det bara upp en rullist när man t.ex. ska fakturera så att den hämtar in rätt namn, logotyp, hemsidesadress osv.

Tack på förhand!
Peder_1
NY MEDLEM
Jag eftersöker också denna funktion då jag vill ha en färdigmall för fakturor jag sålt vidare. Där jag uppger annat bankgiro och text som belyser det.
Jason Andersson
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Två olika faktura mallar för samma företag.

Jag har två typer av konsultverksamheter inom samma AB och skulle vilja ha olika loggor på dessa verksamheter. Skulle det vara möjligt att ha två mallar för fakturering så jag kan välja vid faktureringstillfället? 

All faktura och företagsinformation är densamma, det handlar alltså endast om en grafisk profilskillnad. Det skulle gå att lägga in som val under fakturadelen.
Wondewoman
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Olika fakturamallar.

Har precis börjat använda Visma. Jag har en bifirma med helt avvikande verksamhet och kan inte använda en fakturamall, utan måste ha två. Faller mitt val i besvikelse? Går detta verkligen inte att utveckla!? Om jag vill använda eget fakturaunderlag att skicka till mina kunder, kan jag då på något smart sätt koppla pdf:er?

Notera - Den här konversationen skapades från ett svar på: Ändra fakturornas utseende - eEkonomi.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Olika fakturamallar.

Skulle verkligen behöva komma en uppdatering snart så att man kan ha olika fakturamallar. Måste vara massor med folk som sitter dagligen och skiftar företagsnamn och logo beroende på vilken bifirma man ska fakturera ifrån. Trist.

Notera - Den här konversationen skapades från ett svar på: Ändra fakturornas utseende - eEkonomi.
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Olika fakturamallar.

Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Utveckling av faktureringen i eEkonomi.Jag har varit i kontakt med supporten och blev uppmanad att delge mitt problem och hur jag skulle vilja arbeta som ett utvecklingsförslag. Jag har en enskild firma med olika inriktningar. Jag har en huvudfirma som heter Plotline Communications och en bifirma som heter Plotline Books. Förhållandet är som ett moder- och dotterbolag men eftersom det handlar om enskild firma så har jag samma organisationsnummer och redovisar allt som ett företag. Min kunder vet ju inte detta. De känner mina företag som två olika företag. Jag ska nu börja sälja egna böcker via Plotline Books och börjar därför stöta på problem med eEkonomi. Om jag ska fakturera en kund till min bifirma måste jag gå in och byta all faktureringsinformation. Sedan måste jag byta tillbaka igen. Det blir ganska mycket extra arbete att hålla på så. Jag kan registrera de olika delarna av min firma som kund hos Visma Collectors och likadant med den fakturatjänst som erbjuder integration med eEkonomi, men jag skulle vilja kunna arbeta med olika fakturamallar i eEkonomi också.

Notera - Den här konversationen skapades från ett svar på: Ändra fakturornas utseende - eEkonomi.
Marcus43
NY MEDLEM
Nått nytt som hänt på denna fronten ?
Jag har ett AB där huvudgrenen är en butik med livsmedel och en bifirma som sysslar med bygg & renovering .. blir konstigt att fakturera från "Livsmedels AB" när man rivit en vägg ..
MarkusA
NY MEDLEM
Det är dags att det blir lite fart på utvecklingen. Vore så tråkigt att behöva lämna Visma när man har kört in sig på det i 7 år. Det här känns verkligen som en enkel sak att ordna och erbjuda. Det är bara en enkel mall som laddas in utifrån en profil man skapat för varje bifirma.
Kent__6
NY MEDLEM
Jag har också behov av att kunna fakturera från en bifirma.
Är det här en fråga som Visma jobbar med?
Mikael56
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Olika fakturamallar för olika kunder - eEkonomi.

Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Välja logotype på fakturan - eEkonomi.Hej,
Jag har ett önskemål om e-ekonomi som jag i ert forum ser att jag inte är ensam om.

Vi har flera varumärken/"affärsområden" inom samma företag. Jag vill därför i fakturan kunna koppla en viss kund till vilket fakturautseende (främst annan logga). Precis som man kunde göra i tex Avendo som jag arbetade i förut.

Jag skulle önska att ni ordnar så att detta går även i e-ekonomi. Mvh
Mikael

Notera - Den här konversationen skapades från ett svar på: Ändra fakturornas utseende - eEkonomi.
Alltochmer
NY MEDLEM
... och inget händer??? Detta har varit ett önskemål i flera år och av många... men inget händer!!!
Men Visma har ju konkurrenter...
Dennis5
NY MEDLEM
Vill också ha det, ju går man in och ändrar loggan hela tiden 😕 B!
Mikael56
NY MEDLEM
...och glömmer att ändra tillbaka sedan med svordomar och onödigt extraarbete som följd.
Kan ta max 1 timme att programmera denna önskade funktion.
Sofia_41
NY MEDLEM
Jag har precis som flera andra önskemål om att kunna använda flera olika fakturamallar i Visma för att kunna separera olika tjänster/områden i verksamheten.. Är något sådant på väg? 
Henrik29
NY MEDLEM
Jag har exakt samma problem.
Henrik29
NY MEDLEM
Jag har också precis som många andra behov av att kunna använda olika fakturamallar i Visma för att kunna separera olika tjänster i verksamheten. Inte bara kunna byta ut loggan utan även kontaktinformationen då jag använder en annan emailadress och har en annan hemsida.

Det är samma organisationsnummer och bokföringen ska vara på samma bolag.

VAD HÄNDER I DENNA FRÅGAN?
Verkar som detta varit ett önskemål från flera användare i flera år. Det fungerade i E-conomics som Visma köpte upp.
Marcus43
NY MEDLEM
Nähä Visma .. nu får ni faktiskt fixxa detta.
Börjar ju likna situationen när ni inte hade en relationsdatabas i ... år.
Enligt denna tråden så är det ju minst 10 företag som vill ha denna funktionen .. vilket motsvarar 100tals i verkligheten för inte många som orkar skriva när det redan finns en frågeställning. Er support gav mig som alternativ att göra ett inlogg till .. då flyttar man ju problemet till den som sköter redovisningen ..
LH Konsult
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Faktura layout - eEkonomi.

Jag har ett bolag med flera bi-firmor och behöver därför att kunna fakturera i olika namn och med olika utseende på fakturan, t.ex. till vilket konto kund ska betala till.
BillectaRickard
NY MEDLEM
Hej! 

Detta kan ni enkelt göra i Billecta. Vi är en integrationspartner till eekonomi där du kan sköta dina fakturor. Du kan skapa bifirmor som du enkelt skiftar mellan för att skicka dina fakturor från rätt avsändare. 

Billecta sköter då utskick, avprickning av inbetalning, påminnelser och kravhantering. Inkl aktuellt bokföringsunderlag. 

Hör gärna av er om det låter intressant! 

Allt gott,

Rickard Hessner
rickard.hessner@billecta.com
070 336 04 13 
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Tack för er feedback och önskemål gällande att kunna ha två olika fakturamallar i samma företag i Visma eEkonomi. Tyvärr måste jag meddela redan nu att det inte är något som är planerat att införa inom den närmsta tiden. Självklart behåller vi önskemålet och vi uppdaterar igen om någon förändring skulle ske. 

/Nellie 
MarkusA
NY MEDLEM
Redan nu? Detta är ju något som efterfrågats i flera års tid och inte minst nu på senare har efterfrågningarna ökat. Hur kan detta vara en så stor sak? Det är ju en enkel mall som hämtas ifrån databasen med några textrader och en bildlogotyp som man väljer varje gång man trycker iväg en faktura. Jag förstod som att ni skulle ta hänsyn just till den ökade efterfrågan på specifika funktioner? En sådan här funktion borde funnits på plats för länge sedan. Jag hade verkligen hoppats på motsatt besked måste jag säga.

Nu har vi precis ombildat till AB och har ännu större behov att särskilja verksamheterna tydligt utåt.

/Markus Andersson, vd
Mikael56
NY MEDLEM
Detta är USEL kundvård Visma Spcs. 

Nonchalant att inte fixa en så enkel sak när det efterfrågats av så många under så lång tid. Man börjar undra om det finns andra intressen från Vismas sida?
LH Konsult
NY MEDLEM
hmmm... ja som ny kund på Visma (konverterad från E-conomics) känns det väldigt tråkigt, att en så simpel grej inte har kunne lösas på flera år...

Jag våger inte tänke på när jag ställer frågan kring håndtering av fakturering i olika valutan (DKK och SEK), och därmed inbetalningar till båda DKK konto och SEK konto...?

Trist att man kanske redan nu ska titta efter nåt annat produkt...
pierre2
NY MEDLEM
Ja detta med fakturamallar har dom fortfarande inte lyckats lösa!

Fakturering i olika valutor fungerar dock bra, skickar regelbundet fakturor i både SEK och EUR.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hur går det med denna funktion, är också intresserad av att kunna ha olika grafisk profil och kontakt info på fakturorna...

Khedron Wilk
CHAMPION
Lite synd att det skall kräva användning av tredje part för att kunna arbeta med sitt företags bifirma på ett snyggt sätt gentemot kunderna.

Behöver ingen avancerad mallhantering, bara olika två loggor och kanske någon enstaka valbar text. Behöver inte kunna flytta runt saker.
LH Konsult
NY MEDLEM
Jag har nu börjat använda Billecta, dom erbjuder flexibel fakturering... "endast" 9 kr pr faktura...
Jenie_
NY MEDLEM
Fasen, skulle ha kollat forumet innan jag köpte in visma till föreningen, hade nog valt ett annat system.....

Jag vill också kunna göra två fakturamallar så att vi kan ha olika plusgironummer till för olika betalningar. 


Marcus43
NY MEDLEM
Nu är det dags att fixa denna enkla funktion !!
Man ska inte behöva vända sig till andra lösningar eller dubbla abonnemang.