Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Tydligare notis gällande Autoinvoice

(updated by My Janhall ANSTÄLLD ‎2019-11-19 13:54 )
Status: Inte planerad just nu

Jag har i företagsinställningar angett ta emot e-faktura. Jag betalar årsvis min programavgift och då har man tidigare skickat faktura som PDF på e-post. Det har ännu inte varit dags för nästa års programavgift så jag har inte hunnit få någon faktura för det än. Däremot har jag nyttjat skicka faktura till kunder via AutoInvoice, Visma skickar alltså ut pappersfaktura mot en avgift. Vinsten för mig jag slipper köpa porto och gå till brevlådan.

 

Nu för första gången har jag fått en faktura på dessa avgifter som då landat i leverantörsfakturor som ett utkast. Jag har inte riktigt förstått detta utan har helt sonika missat att jag fått en faktura, vilket ledde till ett brev från Visma med påminnelseavgift. Vi har rett ut detta, jag slipper avgiften.

 

Mitt förslag till Visma är att man ändå skulle kunna få en avisering på mejl att du har en ny e-faktura att behandla, så att man inte missar "utkasten". Dessutom skulle man kunna se det när man loggar in i programmet varje gång att en notis som kommer upp. "Du har nya e-fakturor att behandla". Notis ska komma varje gång man loggar in så länge det finns obehandlade "utkast". Kanske något fält också på startsidan där det i fönstret står obehandlade utkast/e-fakturor. 

 

Ett utkast betyder för mig att det är något jag själv påbörjat men inte avslutat/sparat. Det betyder inte inkommande faktura för mig. Ologiskt begrepp för mig, utkast, för inkommande e-fakturor.

Eftersom det här nu känns så otydligt och risken finns att jag missar utkasten väljer jag nu att stänga av tjänsten "ta emot e-faktura". 

 

Jag vill att ni utvecklar någon form av avisering då man får e-faktura i programmet och notiser som syns bättre än nuvarande signaler uppe i högra hörnet och/eller tydlig information på startsidan att det finns inkommande e-fakturor.

 

Tack på förhand,

Lena

2 Kommentarer
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

 

Tack för ditt inlägg. 

 

Tanken med e-faktura från början är att komma ifrån att få fakturan via e-post eller post utan istället få de direkt in i ditt bokföringsprogram. 

 

Precis som du skriver så får du när du mottagit en e-faktura i programmet en notis om detta Dessa notiser ser du under utropstecknet inne i programmet och när du har en ny notis där markeras det med en röd 1:a. Jag kan förstår att det finns chans att man missar detta men tanken är att man ska få in i arbetssättet att kolla under utkast efter inkomna e-fakturor när man loggar in. 

 

Tråkigt att du upplever att utkastet känns som en oklar plats att lämna fakturorna på men det är just för att de inte är bokförda eller godkända utav dig. Du kan alltid välja att spara eller slänga leverantörsfakturan och fram till detta valet är gjort så är leverantörsfakturan ett utkast och inte en inkommande faktura fram till du sparat eller bokfört den. 


Som det ser ut idag så är det så här arbetssättet kommer att fortsätta se ut. Att notiserna ska vara tydligare tar jag självklart vidare och se om vi kan revidera det på något sätt. Skulle något ändras så kommer du att kunna se det genom att följa fliken för Nyheter där vi uppdaterar med allt som händer i produkten.

 

Ha en fin dag! 

 

/Hilda 

APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu