Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Utöka antalet tecken i artikelnamnet - eEkonomi

Status: Inte planerad just nu
Hej!
I min organisation så behöver vi ofta ange långa artikelnamn för att precisera artikelns innehåll. Tyvärr är artikelnamnen i Visma eEkonomi begränsat till max 50 tecken. Vore det möjligt att ta bort denna begränsning eller i varje fall utöka den till betydligt fler tecken?

När man väl skapar en kundfaktura och anger artikeln, kan man under "Artikelbenämning" ändra namnet och ange hur många tecken som helst (åtminstone 500+). Tänker att om det fungerar här (och all beskrivningstext syns på fakturan, så länge det finns mellanslag där texten kan brytas vid) så borde det fungera för fältet "artikelnamn" också.

Ps. Testade att kringgå begränsningen med 50 tecken genom att försöka importera en artikel-fil med fler tecken i artikelnamnet, men detta gick inte. Visma varnade för att namnet var för långt.
7 Kommentarer
CHAMPION

Jag lägger den utökade texten som "Textrad" under artikeln
NY MEDLEM
Hej och stort tack för ditt inlägg! Ja, att lägga till en textrad under artikeln på fakturan kan också vara ett annat alternativt.

Liksom med tekniken att ändra i fältet för artikelbenämningen, så verkar textradslösningen också förutsätta att detta läggs till manuellt för varje faktura. Jag tänker att det hade varit så smidigt om texten redan ingår i namnet (eller motsvarande), så att man inte behöver fylla i det själv varje gång.

Vi får se om det är något som Visma kan nappa på 🙂
MODERATOR
Hej Nilsjohan,

Jag skulle också föreslå textrad som Pacsac men du kan även lägga till en bestående fakturatext under Inställningar - Företagsinställningar - Övriga uppgifter. 
Då kommer den texten med på alla fakturor du skapar framöver.

Jag tar ditt önskemål om utökat antal tecknet i artikelnamnet vidare men det är inget som är inplanerat att införa nu.

Ha en trevlig dag!

/Sofia 
NY MEDLEM
Hej Sofia!
Jag tänkte förtydliga lite med ett praktiskt exempel, så att vi inte missförstår varandra kring artikelnamnet.

I min organisation skulle vi vilja ha t.ex. följande typ av artikelnamn, som lätt blir långa men behövs för att det ska vara tydligt vad köpet gäller: "Höstfest 2019-10-15, alkoholfri dryck, pris för ej medlem i föreningen. Förskottsbetalning".

Men så långa artikelnamn tillåts tyvärr inte, men konstigt nog i artikelbenämningen. Att lägga till en ny textrad verkar fylla samma funktion som att ändra artikelbenämningen i fakturan.

En bestående fakturatext verkar tyvärr inte lösa just detta problem.

Kanske man kan ha dels ett fält för artikelnamnet, dels ett fält för en längre beskrivning som används på fakturan i uppgifterna om

Ett liknande problem kring begränsningen vad gäller artikeltexten verkar också ha berörts i detta inlägg:

APPLICATION SPECIALIST
Hej Nilsjohan! 

Det är en väldigt intressant tanke du har och jag förstår varför du skulle underlättas av detta och vi kommer absolut ta det vidare. 

Som det ser ut idag så är inte detta något som ligger i planen att göra den närmsta tiden men jag tar absolut vidare ditt önskemål in i framtida diskussioner. 

Ha en fin dag! 

/Hilda 

APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
UTFORSKARE

 

Långa artikelnamn vore väldigt trevligt. Det skulle även funkara bra som en manuell "workaround" tills ni fixar det här: 

https://forum.vismaspcs.se/t5/Ideer-i-Visma-eEkonomi/Koppla-artikeltext-till-artikel-eEkonomi/idc-p/...