Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
UTFORSKARE

Välj "inga projekt" i Kontoanalys - eEkonomi

Status: Inte planerad just nu
Skulle vara kanon om man kunde välja "inga projekt" i Kontoanalysen (så som man kan välja "alla projekt", så att vi enkelt kan se om vi missat att boka kostnader mot projekt...
7 Kommentarer
ANSTÄLLD
Hej, John!

En mycket bra idè, tack så mycket. Jag tar det vidare det som ett önskemål för vår utvecklingsavdelning.

Ha en fin dag!

// Amanda
NY MEDLEM
Jag håller med JL: Det vore verkligen ett smidigt sätt att kontrollera att man bokfört mot projekt!
NY MEDLEM
Hej!
I väntan på att det är möjligt att lista alla konton som saknar projekt direkt i Visma eEkonomi (såg också att denna idé framförts i detta inlägg), kanske denna (något krångliga) strategi kan hjälpa någon för att söka efter ett visst konto som varken har något projekt eller resultatenhet kopplat till sig.
  1. I Visma eEkonomi, välj Inställningar > Import och export.
  2. Klicka på "SIE - import och export av bokföringsdata" och tryck på knappen Ny export.
  3. Välj en period av intresse och tryck sedan på Exportera.
  4. Välj var filen ska sparas och tryck på Spara.
  5. Leta upp den nedladdade filen och öppna den i ett textredigeringsprogram (t.ex. Notepad eller Textredigerare). I filen listas alla verifikationer från perioden och de konton som används för respektive verifikation, följt av deras eventuellt kopplade projekt och resultatenheter inom klammerparentes.
  6. Välj att söka på ett visst kontonummer följt av mellanslag och en vänster och en höger klammerparentes för att hitta de förekomster av kontot som inte använder sig av varken projekt eller resultatenhet. Sök t.ex. på "7990 {}" för att hitta alla de fall där kontot 7990 Övriga rörelsekostnader inte har något projekt eller resultatenhet kopplat till sig.
  7. Vid #VER i textfilen ses vilken verifikation som det hittade kontot förekommer i. I eEkonomi, leta upp verifikationsnumret i fråga och tilldela ett projekt/resultatenhet på det aktuella kontot.

Exempel 
(verifikationsnumret A698 och kontot 7990 utan projekt/resultatenhet markerat i fetstil):
#VER A 698 20190326 "Leverantörsfaktura från 7 Leverantör AB, 123456" { #TRANS 2440 {} -1800.00 #TRANS 7990 {} 1800.00 }
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Visa endast verifikation utan projekt - eEkonomi.

I Visam eEkonomi under Bokföring --> Kontoanalys är det möjligt att filtera på resultatenhteter och projekt.
 För resultatenheter så kan man välja att filtera på "utan resultatenhet". Men jag kan inte hitta ett liknande filter val för projekt. 
Är det en inställning jag har missat att göra elller är det så att detta inte går att göra idag? Om det inte går så skulle det vara mycket bra om detta implemterades, skulle hjälpa mig när jag kontrollerar att alla verfikationer på vissa av konton har ett projekt.
UTFORSKARE
Hej nyquist,
Jag misstänker att den funktionen kommer dröja, då de markerat idén med "inte planerad", men jag kan ha fel... I väntan på deras svar, får jag passa på att fråga om det fungerar bra att använda resultatenheter? Är skillnaden endast att projekt kan sträcka sig över årsskifte, men i övrigt samma funktioner? Vi använder inte resultatenheter idag, men funderar på att byta över till det just i och med att funktionen "utan projekt" inte är implementerad... Jag förstår att ni använder både resultatenheter och projekt, men har inte lyckats läsa mig till varför båda används. Tack för any input!
John
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Ny
 
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu