Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Johan_72
NY MEDLEM

Välja om konton ska föreslås eller ej på leverantörsfakturor - eEkonomi

Status: Genomförd
Vi får faktura ifrån samma leverantör där programmet per automatik hämtar senaste bokförda konton när vi lägger in fakturan. 

Vi önskar att man kan aktivera/avaktivera denna funktion per leverantör. Så i vårt fall används det föreslagna kontot 7 av 10 ggr, andra fall får vi radera alla raderna och lägga in dem vi vill ha. 

Speciellt gäller detta på kreditkortsfakturor då det kan samlas allt ifrån fikabröd till diesel osv.
6 Kommentarer
Låter som en bra idé! Jag har en leverantör där varannan faktura avser leasing och varannan amortering så det blir 100 % fel på dessa. I övrigt är det en bra funktion att programmet föreslår konton.
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Tack för att ni har tagit er tid att skriva ert önskemål i forumet. Det finns idag ingen plan för att lägga till en sådan funktion men vi tar självklart detta vidare som ett önskemål för framtida planeringar. 

Ha en fin dag! 

/Hilda 
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Hej igen! 

Vi förstår att det inte är optimalt att behöva sitta och ta bort konton manuellt på grund av att programmet väljer upp fel och att det blir ett störningsmoment i arbetet. Jag har därför testat lite och kommit fram till ett sätt så ni kan komma runt det fram tills vi löst problematiken. 

Om man inte fyller i något saldo på de konton som kommer upp som du ej vill använda så kommer dem heller inte komma med i konteringen. Så om man ignorerar de konton och låter dem ligga kvar med saldo 0 och sedan lägger upp de konton som man vill ha och fyller i ett saldo på dem så är det enbart de kontona som kommer komma med på själva konteringen och verifikationen sedan. 

Detta är såklart inte en helt optimal lösning och vi ska självklart fortsätta arbetat med att göra det bättre men det kan vara ett sätt för att slippa sitta och radera massa konton manuellt. 

Ha en fin dag! 

/Hilda 
Emelie Citron
ANSTÄLLD
Hej!

Nästa vecka kommer vi släppa en förbättring på området ni diskuterat i tråden. Om du klickar för att radera en rad på din faktura, kommer du få välja om du vill radera den aktuella raden eller om du vill radera samtliga rader på fakturan. Hoppas detta gör ert arbete mer effektivt.

Önskar er en fin helg!

//Emelie
Lars R
NY MEDLEM
Varför så mycket ord och åtgärder avseende kontorader som inte ska användas?
Det finns ju ingen anledning att radera en enda rad. Bara lägga till de som behövs.
Det får ju finnas hur många rader som helst med bara kontonummer men utan belopp. De raderna syns bara i registreringsbilden, inte i verifikationen.
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Genomförd