Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
MC1957
NY MEDLEM

Välja valuta i artiklarna

Status: Inte planerad just nu

Jag har utländska kunder och jag vill genera fakturor automatiskt med deras valutor, men det går inte idag i Visma. En kund är i USA med USD. Jag skapar en artikel för fakturering mot denna kund med 100 (USD) i timmen - men Visma idag har inte valutor i artiklarna. När jag sedan skapar en faktura mot denna kund med denna artikel, tror Visma att "100" är SEK och "växlar" till kundens valuta (USD) och visar $11,52 på fakturan i stället för $100. Idag måste jag justera alla fakturor manuellt - det borde gå att välja valutan i artiklarna, så att faktureringen stämde automatiskt.

4 Kommentarer
Pacsac
CHAMPION

Att kunna ange pris på artiklar i utländsk valuta är en önskan vi användare haft under en längre tid.

 

På din artikel får ange pris i kronor 800.-kr och har du då valuta Dollar på din kund så kommer det upp ett pris på ca USD 100.- beroende på den kurs som gäller den dagen (Riksbankens kurs)

 

Emil Hildingsson
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar

Hej, 

Vi ska lyfta detta igen om ett par veckor. 

Vi återkopplar när vi har mer information kring detta 🙂 

/ Emil H

Emil Hildingsson
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu

Hej, 

Vi har nu diskuterat detta och det är definitivt något vi hoppas kunna förbättra framåt men som det ser ut just nu så kommer det inte bli någon ändring det närmaste. 

/ Emil H

Rebecca Spjuth
ANSTÄLLD

Hej!


Vi planerar att göra en del förbättringar kring hanteringen försäljning av artiklar i annan valuta och vill gärna ha dina synpunkter som arbetar med detta idag. Vad tycker du kanske är lite omständigt idag och vad tycker du är viktigast att förbättra? Hjälp oss att prioritera genom att berätta hur du arbetar och lämna dina önskemål här!

Dina svar är anonyma om du inte själv väljer att lämna dina kontaktuppgifter som ett sista steg i undersökningen. Lämnar du dina uppgifter hanteras de i enlighet med GDPR.

Tack för att du hjälper oss i vårt arbete!

Beräknas ta 2-3 minuter.

Enkät - Försäljning utländsk valuta 

 

Med vänlig hälsning,

Rebecca