Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mia___41
NY MEDLEM

Valutakontots saldo i utländsk valuta - eEkonomi

Status: Utvärderar
Vi är nog ganska många som använder oss av valutakonton, och dessa konton har saldon i en annan valuta än i SEK. Så långt är allt lugnt. Men när vi vandrar in i den svenska bokföringsvärlden så ska alla pengar prata svenska.
Ett slags motkonto för att hålla rätt på det saldot vi ser på kontot vore toppen för att förenkla hanteringen (det fungerar ju i andra bokföringsprogram, så det borde ju gå även i ert). Självklart i kombination med SEK-saldot, så att vi kan få det bästa av två valutavärldar.

Detta är min första idé, så nu väntar jag med spänd förväntan på återkoppling... 🙂
20 Kommentarer
(uppdaterad av Lovisa Dacke Norén ANSTÄLLD ‎2021-08-27 00:01 )
Hej Mia!

Vad glad jag blir att du tagit dig tid att lägga in ett önskemål på supportforumet. Jag hoppas att du kommit igång med forumet och att du känner dig nöjd hittills 🙂 

Gällande din idé så funderar jag på om det inte redan finns en lösning för det i Visma eEkonomi om jag inte missuppfattar dig. När du lagt upp ett valutakonto under Inställningar - Kassa och bankkonton har du möjlighet att värdera valutakonto. Kan det vara en funktion som kan hjälpa dig? Läs gärna mer om funktionen värdera valutakonto och vad den innebär på vår hemsida.

Återkoppla gärna om lösningen ovan kan fungera för dig eller om det är så att jag missuppfattat önskemålet.

Ha en trevlig eftermiddag!

/Lovisa
Mia___41
NY MEDLEM
Hej Lovisa/Lovisas kollega,

Nej, det var ju inte värdering av valutakontot som jag for efter. Har snickesnackat lite med er support idag (igen) och bland annat babblat lite om valutakontot Det jag eftersöker är att när jag klickar mig fram till vårt valutakonto i eEkonomi kommer att kunna se saldot på kontot. Självklart ska motvärdet i SEK finnas där, men det är ju det faktiska saldot som är intressant - inte vad det råkar motsvara i vårt lands valuta.

Men apropå värdering av valutakonto - hur ofta är det tänkt att det ska göras? Din kollega på telefonen hade inte riktigt kläm på det idag.

Ha en fin fredag och en god helg!
(uppdaterad av Lovisa Dacke Norén ANSTÄLLD ‎2021-08-27 00:05 )
Hej Mia!

Då tror jag att jag är med på vad du menar, bara för att vara på den säkra sidan;
Under Inställningar - Kassa och bankkonton när du markerar ditt valutakonto så skulle du vilja se kontosaldot även i aktuell valuta? Eller vill du se det på något annat ställe i programmet?

Gällande valutavärdering så står det i hjälpdokumentet jag hänvisade till innan att vi rekommenderar att det görs med jämna mellanrum 🙂 

Ha en fin dag!

/Lovisa
Mia___41
NY MEDLEM
Helst skulle jag så klart vilja alla belopp i EUR i EUR i programmet (sedan kan motvärdet i SEK ligga bredvid). Men nu är det svårt att veta om 1312,57 SEK är 133,50 EUR med en snabb blick.

Ju tydligare desto bättre, och då vill jag gärna se valutan jag arbetar med. För vår del är det EUR, det finns säkert andra som jobbar med andra valutor.

Jämnt mellanrum: en gång om dagen och en gång om året... Jag far lite efter hur ofta på ett ungefär - flera gånger om dagen, en gång om dagen, en gång i veckan...? Eller får ni inte svara av "bokföringstekniska skäl"? 😉

Ha en fin dag du med!

//Mia
Karl Wilsborn
ANSTÄLLD
-

Du hittar den nya konversationen här: Huvudbok av valutakontot i utländsk valuta - Administration
Hedin_
NY MEDLEM
Arbetas det något med att få kontosaldon på samtliga konton under kassa bank?
Som påminnelse, bör saldot för skattekontot ses över.

/Martin
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Stort tack för önskemålet gällande att kunna se kontosaldot både i original-valutan samt i vad som är bokfört i SEK. 
Som det ser ut i dagsläget så är det inget som är planerat att inför men vi behåller självklart önskemålet och uppdaterar här igen om det skulle ske någon förändring. 

Är ni fler som också skulle bli hjälpta av denna funktion, kommentera eller följ gärna tråden! 

Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie 
Love Milk
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Önskar att jag kunde se valutakontots verkliga saldo i rätt valuta - eEkonomi.

Hej!
Jag har ett konto i EUR i banken och även registrerat detta i Visma som Valutakonto i EUR. Jag köper EUR genom bankens Valutahandelstjänst när valutakursen är fördelaktig och registrerar dessa köp i valutakontot i Visma.
När jag titta på översikten över olika saldon i Visma, är beloppet i Valutakontot angett i SEK. Borde inte detta vara angett i EUR? Det översatta saldot i SEK stämmer ju inte alls överens med verkligheten i banken.
Hur ska jag göra för att det ska stämma vid översikten? Om valutakontot endast handlar i EUR, varför kan jag då inte se saldot i EUR?
Mia___41
NY MEDLEM
Aha, någon bakade in lite gammal tråd i det här valutanystanet! När får vi se saldot i korrekt valuta jämte SEK-motsvarigheten?
Jag väntar och väntar och väntar... Hur många år av väntan ska det bli?

Stewart C
NY MEDLEM
Kan bara instämma!  Jag fattar inte varför Visma inte kan inse det ätt det är viktigt att kunna se saldot i olika valutor! Och fixa det!!! Vi jobbar med 5 olika valutor och det är mycket tidskrävande att behöver stämma av när man inte kan lätt se det riktiga värdet i EUR, USD, GBP osv...  Om Visma inte fixa det inför 2019 det här måste vi byta program, annars orkar vi inte med allt manuella arbete detta orsaker. 
Pacsac
CHAMPION

Hur anger jag vilket konto som gäller om jag fakturerar svenska kund i Euro?
Jag behöver ju ange 2 olika konton (IBAN) SEK och Euro i detta fall i företagsinställningarna

My Janhall
ANSTÄLLD
(uppdaterad av My Janhall ANSTÄLLD ‎2021-08-27 09:01 )
Hej Pacsac, 

Programmet rättar sig efter den valuta du anger på kunden och dina valutakonton under InställningarKassa och bankkonton. Har du alltså ett valutakonto i EUR och väljer valuta eur på din kund så är det detta kontot som syns på fakturan till kund. 

Jag är dock inte helt med på din fråga angående två konton i företagsinställningar? Vill du att det ska finnas två konton som syns på fakturan eller skulle du kunna förtydliga för mig vad du är ute efter? 🙂 

Ha en fin dag!
/My 
Matthiaz
NY MEDLEM
Instämmer med Mia, skulle vilja se EUR saldo på EUR konto för att underlätta avstämmning mot bankkontot. Väldigt svårt nu när man inte ser EUR beloppen i visma eekonomi.
Vinhandlare
NY MEDLEM
Ja tack! Har också behov av detta.
Jan
Storeowner
NY MEDLEM
Ja, I allra högsta grad, det här behovet har funnits jättelänge för mig!
Stewart C
NY MEDLEM
Det finns andra tråd om detta också som går tillbaka flera år. Jag förstår inte varför Visma har 'inga planer' för att fixa ett sådant basic problem!!! Att kunna få ser beloppet i SEK samt i en annan valuta borde inte vara så svårt?!?  Det orsaker stora tidslöseri för alla som har bankkonto i andra valutor. Snälla Visma... fixa det här!!!!
Storeowner
NY MEDLEM
I samband med när detta tas tag i så kan det vara aktuellt att se på hur man registrerar bankavgiften via UTBETALNING på en EUR Leverantörsfaktura - registeringen måste göras i SEK på AVGIFT men beloppet på leverantörsfakturan räknas från EUR till SEK. Borde vara samma med bankavgiften.
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Ny
 
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 

Denna har haft status "utvärderar" sedan år 2019. Vad har hänt sedan dess? Det här är ett av det mest tidskrävande momenten då det inte går att göra en enkel avstämning. Hur kan man inte se det utländska saldot på ett så kallat valutakonto?