Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Dusty_
NY MEDLEM

Vår referens - eEkonomi

Status: Genomförd
Skulle vilja kunna skriva i vår referens på företags inställningarna. Så det är i skrivet när man gör en ny faktura. Då vi alltid har samma som står som vår referens vore det bra om det var ifyllt från början. På det gamla programmet visma fakturering fanns denna funktion
23 Kommentarer
CHn___
NY MEDLEM
Som tillägg till ovanstående idé önskar jag även möjlighet att lägga in flera standardreferenser som snabbt går att välja via t.ex. rullist?
KenArd
CHAMPION
Hej Dusty,
Du ska få samma resultat i Visma Administration om du gör enligt bifogad bild.
Hoppas det löser ditt problem;)

MVH

Kenneth


 
KenArd
CHAMPION
Hej CHn,
Det kan du göra direkt på fakturan i huvudet under vår referens.Klicka på knappen till höger så får du upp rullgardinen och kan lägga upp flera referenser. Du kan även göra detta under företagsinställningar/referenser.

Bästa hälsningar

Kenneth
Dusty_
NY MEDLEM
Hej KenArd, jag förstår inte riktigt, hittar inte dessa inställningar du visar. Vet inte om det beror på att jag använder e ekonomi om det är annorlunda, eller kan du hjälpa mig att hitta mer var denna sida är?
 🙂 Med vänlig hälsning Dusty
KenArd
CHAMPION
Hej Dusty,
Ledsen jag missade att du hade eEkonomi. Där måste du tyvärr skriva in detta själv varje gång på fakturan.
Dusty_
NY MEDLEM
Hej, kan ni inte lägga till denna funktion att lägga in vår referens i grundinställningarna? Som att det fanns tidigare i visma fakturering. Det är säkert en enkel match för er 🙂
Pernilla Eckervad
FD ANSTÄLLD
Idag kan du lägga till Er referens och Vår referens på kundfakturorna. Om du lägger in information i de fälten kommer den att sparas och föreslås igen nästa gång du skapar en ny faktura till samma kund. Men förstår jag dig rätt så är det här inte fullt tillräckligt? Du skulle vilja att man kunde ange en referens i inställningarna och att den sedan föreslogs på alla kundfakturor som skapas?
Dusty_
NY MEDLEM
Låter lite illa när jag säger att det inte är fullt tillräckligt 🙂 skulle bara vilja slippa tänka på referensen som att vi har samma jämt. Det var så behändigt i det förra prg 🙂 När det som du skrev att det fanns i inställningarna
Pernilla Eckervad
FD ANSTÄLLD
Vi vill gärna att ni delar era synpunkter på programmet med oss 🙂 Nu förstår jag hur du menar och kan arbeta vidare med idén. Den prioriteras med alla andra idéer som kommer in och ju fler som skriver i den här tråden desto större blir chansen att den genomförs.
Dusty_
NY MEDLEM
Va bra! förstår inte hur jag ska dela mina synpunkter på prg ? skriv hur jag ska göra?

Om det är ok kan ni dela. Jag är ny på detta, så jag kan inte än
Pernilla Eckervad
FD ANSTÄLLD
Jag menade att du redan hade delat med dig av dina tankar i och med att du har skrivit här på forumet. Jag ville bara försäkra dig om att vi inte alls tycker att det låter illa att man anser att något inte är "fullt tillräckligt". Du har gjort allt precis som du ska.  😉
Dusty_
NY MEDLEM
🙂
Linda_57
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Vår referens på fakturor.

Hej!

Finns det någonstans i eEkonomi att man kan fylla i ett namn/flera som sen alltid finns med som vår referens på fakturorna? Har man flera namn kanske den rutan har en liten rullist där man när man gör fakturan kan välja bland de namnen?
Borde finnas något sådant tycker jag för det blir ju bökigt att alltid behöva klicka fram och skriva i namnet, speciellt i vårt fall där det alltid är samma.

// Linda
Fd medlem
Inte tillämpbar
Skulle gärna se funktion med rullist på vår referens.
Pacsac
CHAMPION
och en rullist med mottagare (mailadresser)
Fd medlem
Inte tillämpbar
Jag skulle också vilja kunna skriva in vår referens en gång för alla i eEkonomi. Konstigt att det inte går.
patric
NY MEDLEM
På fakturan önskar jag att det fanns utrymme för "Er referens" och "Ert ordernummer". Er referens används mer och mer för en siffer kombination för inläsningscentraler. Dvs det saknas ett helt fält till.
Sam___3
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Er/Vår referens.

Många företag har flera anställda. För att slippa skriva in både för och efternamn till dessa varje gång man ska fakturera eller beställa önskar jag en skrollista för BÅDE Er referens och Vår referens där man kan lägga till flera personer.
Lasse69
NY MEDLEM
kan inte mer än hålla med. Det känns som om Visma skalat av allt för mycket i eEkonomi och sedan får deras kunder vara försökskaniner till funktionerna är på plats igen?
AWF___
UTFORSKARE
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Förinställda referenser - eEkonomi.

Hej!Det borde finnas en möjlighet att lägga upp våra referenser i eekonomi så att man kan välja från en rullist. Känns lite omodernt att behöva skriva i samma namn om och om igen på fakturor och offerter. Borde inte vara en svår grej att få till.
genikon
NY MEDLEM
+1 som önskar den funktionen OCH att man kan inaktivera "Leveransdatum" på fakturor, en gång för alla. Jag vet att man kan ta bort det när man skriver fakturan, men vi vill undvika raden helt på alla fakturor.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Det är detta som retat mig mest, sedan e-ekonomi lanserades. Som ensamföretagare är det alltid samma "vår referens". Jag åldras i förtid, varje gång detta måste skrivas in.  Samma sak gäller det föreslagna leveransdatumet. Varför kan inte detta vara blankt. Vem har tid och skriva fakturor varje dag. Inte jag i alla fall.
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Genomförd

Versionsnyheter 6/2 eEkonomi

Vår referens som företagsinställningar

Om du fyller i vår referens på kundfakturor, så har Visma eEkonomi tidigare hämtat den referens som du angav på senaste fakturan till samma kund. Idag finns det möjlighet att ställa in Vår referens i företagsinställningarna, så följer den med automatiskt som förslag till alla nya kundfakturor du skapar.