Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Verifikationsserier - eEkonomi

Status: Genomförd
Jag kör leverantörsfakturor i egen ver.nummerserie. Jag vill att kreditfakturor som kvittas mot debetfakturor ska dras i samma ver.nummerserie. Detta tycker jag är självklart - jag vill ju hålla ihop fakturorna. Men kvittningen bokas i A-serie (som manuella).
7 Kommentarer
Susan Åklundh
FD ANSTÄLLD
(uppdaterad av Susan Åklundh ‎2021-08-27 00:05 )
Hej Petra,

När man kvittar leverantörsfakturorna mot varandra hamnar de i Verifikationsserien som heter Övrigt, detta är inget du kan ändra själv då det är förinställt i programmet.

Du kan ändra serien Övrigt så du får den på samma serie som du har dina leverantörsfakturor men tänk på att bl.a. dina Manuella verifikationer och kvittningar för kundfakturor hamnar under serien Övrigt.

/Susan
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej, gammalt ärende - men fortfarande aktuellt.
Jag vill lägga ett önskemål att de bokas i samma serie som ursprungsverifikationen. Kan man få det framfört till 'utvecklarna'?
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Hej Petra!

Tack för ditt önskemål till eEkonomi. Tyvärr är det inget som är planerat att ändra inom det närmsta men sker det någon förändring så uppdaterar vi tråden. 

Ha en fortsatt bra dag 🙂 
/Nellie 
Fd medlem
Inte tillämpbar
Har  också  tidigare i en sk  tråd  framfört  detta  önskemål  att kunna välja  i vilken verifikationsserie en betalbokning ska bokföras .   Blev glad häromdan  då jag såg info om att det i en funktion Äntligen öppnats denna möjlighet.  Registrerade nu in en  Leverantörskredit  faktura  som jag sen manuellt skulle  boka in som "betald"   då pengarna kommit in på  bankgirot.  När man då hoppas på att man skulle kunna få välja   sin vanliga  ver serie för  betalda  lev fakt  eller  att  den hamnat där  med automatik  så blev  man  grymt  besviken.  Systemet  bokar in den som en  inbetald KUNDfaktura  läggs  alltså  i den ver serien .  Detta   är  SÅ  irriterande.  Man måste  kopiera extra  ex  o skriva noteringar  o kladda för att hänvisa till vad som hänt .  Jag ser flera  inlägg här under en lång period som  har samma  problem. Det är ju självklart att man ska kunna styra bokningen till rätt serie .  // Ingmari 
Sofia Johansson
MODERATOR
(uppdaterad av Sofia Johansson MODERATOR ‎2021-08-27 09:18 )
Hej Ingmari,

För lite sedan öppnade vi upp funktionen att lägga till egna verifikationsserier. Skulle det kunna fungera för dig om du ser min lösning nedan.
Tänker mig scenariot:
Inställningar - Företagsinställningar - Bokföringsuppgifter - Lägg till egen verifikationsserie.
Lägg upp önskad bokstad och välj en benämning.
I detta fallet går du sedan till Bokföring - Verifikationer - Ny verifikation. Välj önskad datum när kreditfakturan återbetalades och önskad beskrivning. Välj sedan den nya ver.serien du skapade.
Plocka upp konto 2440 och klicka i rutan FakturaPlocka upp önskad kreditfaktura och bokför sedan förslagvis mot företagskontot då pengarna återbetalades dit.
Se min bild som exempel. 

Som standard via Inköp - Leverantörsfakturor och Kassa- och bankhändelser - Matcha - betalning krediterade leverantörsfaktura ligger de standardserier som finns. Tänker att min lösning ovan är ett alterantiv för dig 🙂

Ha det gott!

/Sofia 
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Ny
 
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Genomförd