Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Vill kunna skriva ut faktura som "betald" som en betalningsbekräftelse - eEkonomi

Status: Inte planerad just nu
Hej!

Om en kund handlar i min webshop och betalar via Payson kan jag i eEkonomi ta fram en betalningsbekräftelse. Den ser likadan ut som mina fakturor, men det står "betalt" istället för "att betala".
Jag vill kunna ta ut samma dokument för de som betalat sina fakturor. Dvs - kunna skriva ut en faktura där det står "betald". Går inte det alls?
(Fakturan är bokförd som betald.)

//Martina
28 Kommentarer
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej!

Det stämmer att det enbart är när en faktura betalas med kort som det står "Betalt" på fakturan istället för "Att betala". Detta gäller både Payson, Nets och när man använder vårt betalningsvillkor som heter "Kortbetalning".

Det går inte att skriva ut "betalningsbekräftelser" på fakturor betalda på något annat sätt. Det är ingenting vi planerat att lägga till i dagsläget.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej!

Ok. Går det att registrera detta som ett önskemål?

Med vänlig hälsning
Martina
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej!

Det är registrerat, tack för feedbacken! Vi har inte fått in detta önskemål tidigare och vi ser gärna att fler ger input så vi ser hur stort behovet är. Om fler önskar detta får vi titta närmare på det i framtida utvecklingen av programmet. Vi bevakar intresset här i tråden tillsvidare.
Gymmet
NY MEDLEM
Konstigt att inte fler kommenterat och efterfrågat.
Inom vår verksamhet har vi flertalet kunder som önskar få en "betald" bekräftelse eftersom de vill lämna den vidare till sin arbetsgivare.

Hade ni haft denna funktionen hade det underlättat massor för vår del.

//Henke
mlturbo1
NY MEDLEM
Jag saknar också detta. Jobbar som massör och många behöver ett redigt "kvitto" för att kunna använda sitt friskvårdsbidrag till mina tjänster. Det vore perfekt med en utskrift ungefär som fakturan fast med texten betald och kanske även en stor ruta mitt på, typ BETALD 2016-07-01 så att det blir tydligt.
Helene Lindberg
NY MEDLEM
Precis som mlturbo jobbar jag också som massör och har samma "problem". Starkt önskemål om detta även från mig alltså!

Mvh Heléne
Therese33
NY MEDLEM
Saknar funktionen också i eEkonomi.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Skulle också behöva denna funktion då jag erbjuder möjlighet att betala genom banköverföring och då gärna vill ge någon form av kvitto på att betalning mottagits.
jonashjalmarsson
NY MEDLEM
Jag har också kunder som önskar att få fakturan med kvitto att den är betald för att använda för att få ut sitt friskvårdsbidrag. Vore kanon om man kunde skriva ut/skicka fakturan som vanligt, men om den är betalad så dyker det upp på fakturan automatiskt med registrerat betaldatum som finns i relaterad verifikation.
Sofia Dejke
NY MEDLEM
Jag har också kunder som vill ha ett kvitto på betald faktura, för att kunna lämna till arbetsgivaren och få ersättning på friskvårdsbidrag. Nu skriver jag en i word istället, men det känns lite väl omständligt. Vore så bra om man kunde välja Skriv ut kvitto på betald faktura. Tack!
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Hej allihop! 

Jag skulle vilja få lite klarhet i önskemålet och vad som kan underlätta för er 🙂 

Är det så att ni skickar ut en "vanlig" faktura, alltså att kunderna inte betalar kontant eller med kort, utan ni skickar ut en faktura som de betalar. Utöver denna faktura så vill ni, när ni fått in pengarna, ha möjlighet att skicka ut en betalningsbekräftelse på att kunden har betalat? 

Återkoppla gärna hur ni ser på önskemålet och hur det skulle underlätta för just er. 

/Nellie 
Helene Lindberg
NY MEDLEM
Precis så som du beskriver det är mitt önskemål! Vore toppen om det kunde fungera 🙂
Claes_13
NY MEDLEM
Ja, exakt så. Denna funktion vore toppen och jag förstår inte alls varför den inte finns i dagsläget för fakturor som betalats med bank-giro eller liknande.

Jag har ofta kunder som önskat just denna typ av kvitto. Bara en bekräftelse på att fakturan är betald. I nuläget är jag tvungen att skapa sådana manuellt och det känns lika surt varje gång när det är en funktion som i princip redan finns i Visma (för kontantbetalningar osv).

Så ja, en funktion att skriva ut ett kvitto eller något som understryker att inbetalningen är gjord. Efter att inbetalningen är bokförd såklart. Oavsett vald inbetalningsmetod.

Blev riktigt chockad när jag upptäckte att det inte finns som grundfunktion i programmet.
Hej!

Tack så mycket Helene och Claes för förtydligande gällande ert önskemål 🙂 

Detta är en intressant fråga och ett intressant önskemål att diskutera. Jag ser gärna att fler användare återkopplar här i diskussionen om de har samma behov av en sådan typ av funktion - Återkom gärna.

Ha en fin dag!

/Lovisa
Hej!

Jag befinner mig i samma situation som alla andra. Jag jobbar på ett gym och många av våra kunder vill också ha kvitto eller betalningsbekräftelse för att kunna lämna till arbetsgivaren och få ersättning på friskvårdsbidrag.

Hade varit jättebra om ni löste detta!
gianna
NY MEDLEM

Hej! Jag saknar med en funktion där jag kan ge mina kunder en bekräftelse på betald faktura. Många vill lämna "kvitto" till arbetsgivare för friskvård.


Vore toppen om ni löste detta då många vill ha den funktionen.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Samma här. Behöver ofta göra manuella betalningsintyg till kunder för att de ska kunna använda sitt friskvårdsbidrag. Hade underlättat mycket om det gick att skicka en bekräftelse direkt från visma. Förstår faktiskt inte varför det är något att diskutera? Skulle det vara några nackdelar med denna funktion?

Fd medlem
Inte tillämpbar
Samma här. Behöver ofta göra manuella betalningsintyg till kunder för att de ska kunna använda sitt friskvårdsbidrag. Hade underlättat mycket om det gick att skicka en bekräftelse direkt från visma. Förstår faktiskt inte varför det är något att diskutera? Skulle det vara några nackdelar med denna funktion?

Humbla
NY MEDLEM
Likadant för mig, skulle verkligen underlätta med en betalningsbekräftelse/kvitto efter att kunden/patienten har betalat. Tråkigt att ingenting har skett ännu trots en uppenbart stor efterfrågan under en längre tid.
Lotta_1
NY MEDLEM
Jag efterfrågar också en funktion där det står att fakturan äe betald.
Nilsjohan
NY MEDLEM
I min ideella förening efterfrågar vi också en funktion där det står att fakturan är betald och möjligheten att skicka ut en betalningsbekräftelse.
Khedron Wilk
CHAMPION
Det här inlägget är väl lite i gränslandet,  om det betraktas som "otillbörlig reklam" 🙂 får Visma gärna moderera det.

Som en följd av en annan diskussion här i forumet i fjol tog jag fram ett embryo till en slags webbaserad plugin till eEkonomi: eEkonomi-tillägg: Inbetalningskvitto (extern länk). 

Jag gjorde aldrig klart det tillägget (det fungerade alldeles utmärkt men behövde snyggas upp och paketeras) för jag insåg den gången att just  den diskussionen gällde ett annat system (Administration?) som inte är webbaserat. Men om det är av intresse så kan jag damma av det här  projektet och se om det går att få produktionsklart.


Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Jag har lite funderingar gällande dessa önskemål för att kunna ta dem vidare. 

Jag skulle vilja klargöra lite mer vad det är som saknas och vad behovet egentligen är. Är det så att behovet är att ändra benämningen inne på fakturan från betala till betald eller är det egentligen så att man bara på något sätt vill uppmana kunden och ge dem en bekräftelse om betalningen. 

Jag tror nämligen inte att utvecklingen runt detta kommer gå mot att kunna skriva ut en faktura som det står betald på. Jag tror istället då att man på något sätt integrerar något som leder till att det går ut en betalningsbekräftelse via mejlen eller liknande där kunden får en hälsning och där man tackar för betalningen. Likt många webbshoppar idag där man handlar. 

Vad ställer ni er till dessa funderingar och vad är egentligen behovet här? 

Ha en fin dag! 

/Hilda 
Nilsjohan
NY MEDLEM
Hej!
Jag skulle gärna vilja se båda funktioner:
  1. Att man kan exportera en pdf över fakturan med texten "Betald" eller motsvarande – ungefär som Klarna redan gör, där det med stora bokstäver står "Betald" tvärs över fakturan – som man sedan kan skicka till kunden om det efterfrågas.
  2. Att man lätt kan skicka ett bekräftelsemeddelande till kunden att betalningen är mottagen.
Tack.
Helene Lindberg
NY MEDLEM
Mycket bra sammanfattat, jag håller med!

Mvh Heléne
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
Anita_3
UTFORSKARE

Hur gick det med frågan om att kunna ändra  utskickad faktura till status betald?

Just iom att alla med friskvårdsbidrag vill ha ett kvitto på att de har mottagit en behandling och betalat den i eget namn även om de själva betalar via giro eller swish.

 

MinGolf
NY MEDLEM

Hej!

Den här tråden startade 2014. Förstår inte varför denna "enkla" funktion är så svår att implementra. Kan tro att det är många av Vismas kunder som efterfrågar funktionen betald, men inte tar sig tid att göra sin röst hörd här i detta forum. Många som säljer Friskvård skulle jubla över denna funktion, inklusive jag!

 

Men det blir väl som vanligt, Inte planerad just nu...