Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Visa SEK på fakturan - eEkonomi

Status: Utvärderar
Har precis skapat min första faktura och finner till min förvåning att det inte står vilken valuta jag vill ha betalt i. Kunddatasidan anger SEK och det borde hänga med till fakturan tycker jag.

Tycker inte den här frågan hänger ihop med att ändra font eller lay-out på fakturan. Det känns grundläggande att det framgår av fakturan vilken valuta jag önskar få betalt i.
16 Kommentarer
FD ANSTÄLLD
Hej Ulf,

Det stämmer att den svenska valutan inte syns på fakturan. 
SEK ligger som standard i programmet och därför visas inte order SEK vid Belopp att betala.

Skulle du däremot fakturera en kund i annan valuta t ex EUR kommer detta att stå på fakturan.

Jag tar ditt önskemål vidare, men vad jag vet är det i dagsläget inget som är planerat

Rekommenderar andra användare som önskar samma sak att gå in och rösta på tråden eller skriva en kommentar.
På så sätt samlar vi alla önskemål på ett och samma ställe.

Ha en fin dag
/Susan
NY MEDLEM
Halloj

Det är viktigt för mig också att det visas vilken valuta fakturan avser.

Mvh

Håkan
NY MEDLEM
Märkligt att en så uppenbar sak skall ta tid. Hoppas på fortgång i processen. MVH Leif
NY MEDLEM
Har fått tillbaka ett antal fakturor från kund pga detta. Alla fakturor till denna kund går till Indien där de behandlar fakturor i alla valutor. Mvh Mats
NY MEDLEM
För svenska fakturor till svenska företag så kan man lista ut valutan i de flesta fall. Men när en icke-svensk läser en faktura med engelskt språk så är det väldigt otydligt vilken valuta det gäller (i multinationella företag).
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Valuta (SEK) skrivs inte ut på fakturor, som har annat språk än svenska, när kund....

Jag har många multi-nationella företag som kunder där all ekonomi sköts på en global nivå men det företag som jag har avtalet med är ett svenskt AB. Därför har företaget även en svensk adress i eEkonomi och fakturaspråk är då givetvis engelska, så att den globala ekonomiavdelningen förstår. Det blir då väldigt förvirrande för kunderna när valutan inte skrivs ut på fakturan om den är i SEK utan texten enbart är t.ex: "Total amount 13 125,00".

Önskemålet är att valuta skrivs ut på ALLA fakturor, även för svenska företag (oavsett om fakturan är på svenska, engelska eller något annat).
NY MEDLEM

Hej, jag har samma problem. Jag jobbar med svenska kunder som betalar frakter i både SEK och EUR. Jag är i stort behov av att valutan syns på fakturan, oavsett om det är i SEK eller EUR.

Som det är nu, får jag använda "skärmklippverktyget" och klistra in SEK, skriva ut fakturan, scanna in den och sedan skicka till kund. Otroligt  störigt.... in med valutan på ALLA fakturor, det kan väl ingen förlora på ?

NY MEDLEM
Kan bara instämma! Valutan måste synas på fakturan ffa om det är en engelsk faktura.
NY MEDLEM
Komiskt att jag fick en faktura av Visma själva idag, där SEK framgår 🙂 hahaha
NY MEDLEM
Har också fått frågor om det här och det är rätt konstigt valutan inte syns. Gör det ju på de flesta andra fakturor man får. En workaround är att i fritext skriva "all amounts are in SEK" på en separat textrad under artiklarna.
NY MEDLEM
Det är väl som med så mycket annat i Visma eEkonomi. Uppgradera dig till ett dyrare program så får du antagligen valutan på fakturan ...
APPLICATION SPECIALIST
Hej allihopa!

Jag vill börja med att tacka för att ni tar er tiden till att dela era förbättringsförslag här på forumet. 🙂

När det gäller att visa SEK på fakturan i eEkonomi så är det inget som är planerat i dagsläget men vi håller koll på tråden så fortsätt gärna att följa och kommentera. Sker det några förändringar så uppdaterar vi såklart i tråden.

Ha en fin dag!
/Jenny
NY MEDLEM

Hej,
Jag har jobbat med affärssystem i 20+ år och det är helt ofattbart att inte valuta skrivs ut på fakturan.

/Thomas
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Ny
 
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
NY MEDLEM

Hej, 

 

vad har hänt i detta ärende? Vi måste skriva vilken valuta det avser, oavsett om fakturan är utställd till ett svenskt bolag eller utländskt bolag. Våra kunder ställer dessa krav och det kan inte vara så svårt för er på Visma att erbjuda denna lösning till era kunder. Det är en hel drös med företagare som har efterfrågat det i denna tråd.