Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Khedron Wilk
CHAMPION

eEkonomi Lönebesked - resultatenhet kopplad till anställd

Status: Utvärderar

Bakgrund/Förutsättning

Detta förslag berör trolig de företag där varje enskild anställd i stor utsträckning kan sägas ansvara för sin egen del av den gemensamma verksamheten. Typiskt exempel är konsultföretag där flera egentligen enskilda konsulter har gått ihop under ett gemensamt namn. Det företag jag själv har med min kompanjon är ett sådant. Varje enskild anställd är en egen resultatenhet och alla intäkter och utgifter konteras med någon av dessa resultatenheter. Detta inkluderar lönekostnader.

 

Problem

Idag måste vi i efterhand plocka upp varje verifikation som avser lön och skriva in resultatenhet på alla ingående rader på varje sådan verifikation. Det tar tid och lätt att missa.

 

Önskemål/föreslagen lösning

Att det går att knyta en resultatenhet till varje anställd och att denna resultatenhet automatiskt används vid bokföring av löner.

 

Övrigt

Jag förstår fullständigt att detta problem är vårt "eget fel" som kommer sig av hur vi använder eEkonomi. Har ingen uppfattning om många som skulle vilja ha detta. Men om man inte önskar sig något så blir det svår att få något... 🙂

 

 

PS. Innan någon kommer med frågan: Ja, vi har ytterligare en resultatenhet som heter "Gemensam" som används för sådant som skall fördelas ut lika på alla. Så varje kompanjons egentliga resultat är inte direkt spårbart i resultatrapporterna, viss beräkning måste till först, men det fungerar och blir ingen diskussion om vem som gjort vad med företagets pengar. DS.

 

1 Kommentar
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar