Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Khedron Wilk
CHAMPION

eEkonomi Lönebesked - resultatenhet kopplad till anställd

Status: Genomförd

Bakgrund/Förutsättning

Detta förslag berör trolig de företag där varje enskild anställd i stor utsträckning kan sägas ansvara för sin egen del av den gemensamma verksamheten. Typiskt exempel är konsultföretag där flera egentligen enskilda konsulter har gått ihop under ett gemensamt namn. Det företag jag själv har med min kompanjon är ett sådant. Varje enskild anställd är en egen resultatenhet och alla intäkter och utgifter konteras med någon av dessa resultatenheter. Detta inkluderar lönekostnader.

 

Problem

Idag måste vi i efterhand plocka upp varje verifikation som avser lön och skriva in resultatenhet på alla ingående rader på varje sådan verifikation. Det tar tid och lätt att missa.

 

Önskemål/föreslagen lösning

Att det går att knyta en resultatenhet till varje anställd och att denna resultatenhet automatiskt används vid bokföring av löner.

 

Övrigt

Jag förstår fullständigt att detta problem är vårt "eget fel" som kommer sig av hur vi använder eEkonomi. Har ingen uppfattning om många som skulle vilja ha detta. Men om man inte önskar sig något så blir det svår att få något... 🙂

 

 

PS. Innan någon kommer med frågan: Ja, vi har ytterligare en resultatenhet som heter "Gemensam" som används för sådant som skall fördelas ut lika på alla. Så varje kompanjons egentliga resultat är inte direkt spårbart i resultatrapporterna, viss beräkning måste till först, men det fungerar och blir ingen diskussion om vem som gjort vad med företagets pengar. DS.

 

3 Kommentarer
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 

Även jag upplever bristen att det inte på något enkelt sätt går att koppla lönekostnader till olika resultatenheter. 

 

Dock ter sig vårt bekymmer lite annorlunda. I vår förening (vårt företag) använder vi resultatenheter för att särskilja föreningens olika verksamheter men flera av våra anställda arbetar inom flera av verksamheterna. 

 

Så vårt önskemål skulle vara att kunna lägga resultatenhet på varje enskild rad på lönebeskedet så att en individ kan få lön/ersättning kopplat till flera verksamheter om denne arbetat inom dessa under innevarande månad. 

 

I dagsläget nyttjar vi Visma Lön 300 där denna funktion finns och det fungerar alldeles utmärkt men det hade varit önskvärt att ha alla delar av ekonomin samlade i ett system och dess utom molnbaserat. 

Emil Hildingsson
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Genomförd

Hej, 

Statusen på denna blir genomförd med viss modifikation. 

Vi har fortfarande inget naturligt stöd för resultatenheter i eEkonomis lönedel. Vi släppte dock precis vårt nya löneprogram Visma Lön Smart och detta kan på ett smidigt vis kopplas ihop med eEkonomi och där har vi stöd för resultatenhet på lönebesked. 

Så om detta är något ni använder er av mycket så skulle detta kunna vara ett alternativ 🙂 

/ Emil H