Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Lookass
NY MEDLEM

"Kund vill gärna att du skicka e-faktura"!

(uppdaterad av Lookass ‎2020-12-02 14:27 )
Status: Utvärderar

Från i dag så säger mitt program när jag ska skicka en faktura att kund ÖNSKAR få sin faktura som e-faktura. Tycker det är lite farligt att gå ut av Visma att skriva detta då kunden/erna ej önskat detta och e-fakturorna som skickas kommer således kunde ej tillhanda.

Vet att programmet säger till att kunden KAN ta emot e-fakturor men det är en stor skillnad mot att kunden ÖNSKAR att ta emot.

Tycker Visma kan ta bort detta omedelbart då det kommer ställa till det för många.....

11 Kommentarer
Pacsac
CHAMPION

samma kommer upp på mina utländska kunder - INTE troligt att dom ens kan ta emot detta

Lookass
NY MEDLEM

Ingen respons ännu från Visma, men det lär dem ju få om 30 dgr när vi som är användare märker att kunderna ej betalat vår faktura, eller ens tagit emot den. Sjukt dåligt att programmet säger att våra kunder önskar denna funktion, då dem inte ens använder den..

 

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

 

Så som det fungerar idag är att meddelandet visas att kunden kan ta emot e-fakturor. Och vi har ändrat layout på rutan för att göra er uppmärksamma på att kunden kan ta emot e-faktura. Men vi kommer se över om vi kan göra olika meddelanden här beroende på om kunden kan ta emot e-fakturor, alltså att de finns upplagda i nätverket för det. Eller om vi kan visa ett annat meddelande när kunden gjort ett aktivt val att de vill ta emot e-fakturor. 

 

 

Lookass
NY MEDLEM
(uppdaterad av Lookass ‎2020-12-04 16:00 )

Fast ni har ju ändrat och skriver att kunden önskar att ta emot e-fakturor. Bättre att det var som tidigare när det stod att kunden kan ta emot e-faktura. Det är ganska stor skillnad på om kunden önskar eller kan. 
Här hade kunden ej gjort ett aktivt val och kunde heller inte ta emot. Så det är så klart mycket bättre om kunden har gjort ett aktivt val och att den texten kommer upp.

Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
Angler
UTFORSKARE

Hej, 

jag håller verkligen med. De flesta som tar emot och skickar pdf-faktura har inget som helst önskemål om att ta emot e-faktura.

Och som det är upplagt i systemet nu så är det lätta att lockas att klicka på alternativet eftersom det är upplyst.

Pacsac
CHAMPION

Får fortfarande meddelande om att min (utländska) kund kan ta emot efakturor.... klickar på rutan och då kommer 5 företag med samma "AB" (utländska). 

Kan berätta att det var med viss möda jag har fått till det med att eposta fakturorna som pdf. (Hur skall du stämpla dom då frågade min kund)

 

PBAB__
NY MEDLEM

Jag vill slippa detta meddelande helt. Hur ska jag göra för att ta bort det? Oerhört irriterande att behöva stänga rutan vid VARJE faktura jag skriver.

Pacsac
CHAMPION

En kryssruta: ”Visa inte detta meddelande igen” så är det löst…

Angler
UTFORSKARE

Mycket bra idé med kryssrutan!

Pacsac
CHAMPION

Idag kom rutan upp på en kund då står det "Bekräfta kund med e-faktura" klickar jag upp den så kommer 'Krokoms församling' upp vilket INTE är min kund. Bara för att en liten del av kundens namn finns så skall den ju inte söka där, man har ju lagt upp org.nummer så en mera precis passning/sökning borde ni kunna få till.