Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Nilsjohan
NY MEDLEM

"Paketartiklar": Dölja artiklar på faktura eller dela upp en artikel på flera konton

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-01-28 15:47 )
Status: Inte planerad just nu

I min organisation säljer vi ibland artiklar som mer fungerar som ett paket, till exempel artikeln "Festbiljett" skulle kunna delas upp i underartiklarna "Förrätt", "Efterrätt", "Dryck" o.s.v. som motsvarar egna konton i kontoplanen.

När vi skapar fakturor vill vi att endast huvudartikeln ("Festbiljett") visas, samtidigt som vi vill att summan ska fördelas rätt på respektive underartikel/konto i samband med att fakturan bokförs.

Tyvärr verkar detta inte fungera i Visma eEkonomi (men däremot i Administration förekommer s.k. paketartiklar), så jag skulle därför vilja ge detta som ett förbättringsförslag – t.ex. antingen om man kan dölja underartiklarna på själva fakturan, eller om man kan dela upp huvudartikeln på flera konton på något sätt.

6 Kommentarer
Emil Hildingsson
APPLICATION SPECIALIST
Hej Nilsjohan,

Jag förstår hur du tänker gällande paketartiklar. I dagsläget är det ingen funktion som finns i eEkonomi men jag tar ditt förslag vidare som en förbättring. För att få till en work-around som det ser ut just nu hade du antingen fått skapa upp en artikel som heter "Festbiljett" och fakturera den till kund, då hade du efter det fått manuellt fördela bokföringen och beloppet på de olika kontona som du vill ha kopplade till de olika underartiklarna.Ett annat sätt hade varit att skapa upp olika artiklar för de olika "underartiklarna", lägga upp dessa olika rader på fakturan och sedan direkt i fakturan döpa om namnet på artikeln till "Festbiljett". Dock kommer det då stå med flera gånger på fakturan, en gång för varje artikel men det kanske går att förklara med en textrad på något sätt under.

Hoppas detta hjälper dig komma runt problemet!


Nilsjohan
NY MEDLEM
Tack för ditt svar, Emil! Tror att ditt sista alternativ blir bäst för oss så länge – då behöver man inte bokföra manuellt på samma sätt i efterhand.
tant_82
NY MEDLEM

Upplever samma problematik då vi som byggföretag ibland fakturerar enligt "offert". Ibland vill man ju bara visa vissa artiklar. framförallt arbete då det i många fall ska registreras ROT.

 

i administration kunde man ju gå in i efterhand och ändra på fakturan även i artiklar...iaf innnan man bokfört journalen...

Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
Jimmy c
NY MEDLEM

När man betalar så fruktansvärt mycket pengar för att bara kunna använda erat sytem 

varför äör där då ingen utveklare som kan framställa en modul till visma eekonomi där man kan göra paketartiklar i lager systemet

är ett satan helvete för oss som arbetar med med paketartiklar till kunder 

ni har det i visma 2000 ....

så så jävla svårt ska det väl inte kunna vara att framställa.

har försökt få tag på men säljare hos er men inget stolp skott har återkopplat än.

Bra synpunkt och idé. Tror dock att du skulle nå bättre framgång om du själv kommunicerar lite sakligare. Kanske någon annan kan utveckla dina synpunkter och idéer lite mer konkret så kommer det nog så småningom att komma i eEkonomi. Det finns ju iaf en lagerdel som är relativt ny som säkerligen utvecklas hela tiden. 

 

Mvh

Lovisa