Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Löst! Belopp kan bli felaktigt efter inläsning av återrapporteringsfil från Nordea

(uppdaterad av Joanna Norlander APPLICATION SPECIALIST ‎2021-06-08 14:14 )

Felet finns från och med version 2020.1 och är rättat i version 2021.1

 

Har du i företagsinställningarna valt att skicka betalningar till Nordea via XML-format, kan det bli så att din betalning uppdateras med fel belopp för vissa betalningar. Felet uppstår efter att du har läst in en återrapporteringsfil om filen innehåller betalningar utan referens, t ex löneutbetalningar.

Lösning för att korrigera det felaktiga beloppet på betalningen:

  1. Om du inte har journalfört betalningen och upptäcker det felaktiga beloppet direkt efter inläsning av återrapporteringsfilen kan du ändra betalstatus till Ej betald och sedan ändra tillbaka till Betald. Gör därefter en registervård för Leverantörsfakturor, Utbetalningar och Leverantörer för att beloppet ska blir korrekt. 
  2. Om du inte har journalfört betalningen, men fått en Ej betalrad på differensen, kan du ändra betalstatus till Ej betald och sedan göra en registervård för Leverantörsfakturor, Utbetalningar och Leverantörer. Det skapas då ytterligare en Ej betalrad som tar ut betalraden för differensen på det felaktiga beloppet efter inläsningen och fakturans belopp. Därefter kan de tre betalraderna på fakturan markeras om betalda. Saldot kommer bli 0 och summan av betalningarna kommer att bli detsamma som fakturan var på.
  3. Om du har journalfört betalningen innan du upptäcker felet kontaktar du Visma Spcs support.

 

För att undvika att få felet nästa gång du har löneutbetalningar i återrapporteringsfilen kan du välja att skicka betalfiler i formatet PO3 istället. Detta ändrar du under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Betalningar - Utbetalningar.

Observera att efter ändringen av betalformatet är gjord kommer programmet inte att kunna matcha betalningar som tidigare är skickade i formatet XML. De kommer inte att hittas i återrapporteringsfilen.

 

Klicka på prickarna uppe till höger och välj Prenumerera för att få mejl när vi uppdaterar informationen.

1 SVAR 1
Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Svar: Löst! Belopp kan bli felaktigt efter inläsning av återrapporteringsfil från Nordea

Detta fel är rättat i version 2021.1 av Visma Administration.