Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Kommentarer i kalendariet - Visma Lön

När jag skriver in en kommentar vid tex. tjänstledighet på ett datum så får dom efterföljande dagarna med tjänstledighet samma text i kommentarsfältet. OBS! Det är inte sammanhängade dagar. Det kan ju bli hur fel som helst om jag inte granskar efterkommande snabbval!
3 SVAR 3
Highlighted
FD ANSTÄLLD

Re: Kommentarer i kalendariet - Visma Lön

Hej!

När du skriver en kommentar i kommentarsfältet så hamnar den texten ovanför den aktuella registreringen. Denna text ska inte påverka de andra registreringarna i kommentarsfältet.

Kontrollera gärna att du har en av de senaste versionerna i programmet  tex 2016.05 eller senare.
Skulle problemet kvarstå, så kontakta oss så får vi titta vidare på detta.


Ha en fortsatt bra dag!

/Petra 
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Kommentarer i kalendariet - Visma Lön

Jag har version 2016.1 och problemet är inte vart texten hamnar på lönespecen. Det händer när jag lägger in i kalendariet. Vi har en anställd som är tjänstledig lite då och då pga olika politiska uppdrag och då har jag fått ledighetsansökan och lägger in det i kalendariet. Kommer det då en ny ansökan och jag lägger in den så blir texten kopierad till efterföljande dagar, fast det stod annat där tidigare.
Highlighted
FD ANSTÄLLD

Re: Kommentarer i kalendariet - Visma Lön

Hej!

Problemet visar sig lite olika beroende på hur man registrerar sina kommentarer i de olika snabbvalen. Om du registrerar ett snabbval på tre skilda datum i följd under en avvikelseperiod och skriver in tre olika kommentarer, kommer de följa med över korrekt till lönebeskedet. Öppnar du däremot upp och tittar på de här snabbvalen igen i kalendariet, innan du skapat lönebeskedet som snabbvalen ingår i, kommer den första kommentaren ärvas vidare till snabbvalen efter. Detta förutsatt att du stänger snabbvalet genom att trycka OK när du har tittat på det igen. Trycker du Avbryt istället när du tittat ärvs kommentaren inte vidare. Registrerar man inte snabbvalen i ordning, utan det sista kanske får det första datumet, kommer det snabbvalets kommentar ärvas över till snabbvalen efter också.

Så här ska det naturligtvis inte vara och vi kommer titta på vad vi kan göra för att rätta till felet framöver.