Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Äntligen! Nu finns enskild firma i Visma Advisor Period & År!

(uppdaterad av Amanda Nygren CONTENT PRODUCER ‎2019-12-18 11:27 )

Nu finns enskild firma i Visma Advisor Period & År! 

 

Detta innebär att vi har stöd för bolagsformen enskild firma som inkluderar blanketterna INK1 och NE bilaga. Vi ber er uppmärksamma att det kan finnas kunder i ert program som ligger upplagda som ett aktiebolag, men som egentligen är en enskild firma. Om så är fallet kommer ni att få information om detta på startsidan i Advisor Period & År. 

 

Om du samarbetar med kunder som är enskilda firmor och har det inställt som aktiebolag i programmet bör du alltså nu, så snart som möjligt, konvertera det till rätt företagsform. 

 

När du startar programmet för ett företag som har ett organisationsnummer som motsvarar ett personnummer kommer information om konverteringen att visas på startsidan. Om du inte genomför konverteringen kommer du inte kunna starta årsavslut på kunden, du måste alltså först konvertera till rätt bolagsform. Knappen för att starta konverteringen blir endast aktiv om det inte finns någon pågående eller pausad period. 

 

Så, vad händer när du konverterar ett aktiebolag till enskild firma? Jo, nämligen att... 

  • Tidigare låsta perioder kommer att låsas permanent, all dokumentation som har gjorts i dessa perioder kommer dock att finnas kvar i oförändrat skick. 
  • En ny referenskontoplan kommer att användas för kommande perioder och alla konton kommer att kopplas om. 
  • Nya strukturer som är anpassat för en enskild firma kommer att användas för kommande perioder i balans- och resultaträkningen. 
  • När den första perioden startas efter konverteringen kommer programmet att försöka kopiera bilagorna enligt de valda inställningarna på varje bilaga. Eftersom olika strukturer används för företagsformerna rekommenderar vi att du går igenom dessa. 
  • Nya checklistor och automatiska kontroller som är anpassade för enskilda firmor kommer att användas. Om dina egna kontroller eller kontrollfrågor har skapats så kommer dessa fortfarande att finnas tillgängliga. 

Läs mer på vår supportsida om denna nyhet! 

 

Ha en fin dag!