Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Betala rätt preliminärskatt 2021 redan från början

Under året har flera företagare som drabbats ekonomiskt på grund av Corona-pandemin anpassat den preliminära skatt som ska betalas varje månad under år 2020. Nu kan du som företagare, med kalenderår som räkenskapsår, se till att 2021 års preliminärskatt blir rätt från början genom att senast 30 november lämna in en preliminär inkomstdeklaration.

 

Gör du inte det så kommer preliminärskatten bland annat att grundas på de senaste uppgifterna om slutlig skatt. De senaste uppgifterna om slutlig skatt är för 2019.

 

Även om du inte hinner eller vill lämna in en ny före 30 november kan du löpande under 2021 lämna in en ny preliminär inkomstdeklaration hur många gånger som helst. På så sätt slipper du betala in för mycket i preliminärskatt och hålla likviditeten på en bättre nivå.

 

 

Visma Skatteprogram

I Visma Skatt finns blanketter för preliminär inkomstdeklaration (SKV4313/4314) och en tillhörande resultatdel. Resultatdelen avslutas med besked om vilket beslut den preliminära inkomstdeklarationen normalt kommer att leda till, om den lämnas in den till Skatteverket.

 

Du kan lämna in en ny preliminär inkomstdeklaration till Skatteverket via blankett eller via Skatteverkets e-tjänst. 

Mer information om hur du gör i Visma Skatteprogram finns här.

 

 

F-skatt2021.png