Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Förslag från regeringen om möjlighet till anstånd på grund av coronaviruset

(uppdaterad av Niklas Crona CONTENT PRODUCER ‎2020-11-11 17:21 )

I vissa fall kan du få anstånd med att betala din skatt, med villkoret att du kan visa att du har synnerliga skäl. I samband med det nu rådande läget i Sverige har regeringen lagt fram ett förslag till åtgärder för att stödja de företag som drabbas ekonomiskt genom nya möjligheter till anstånd med betalning. I väntan på ändringar i lagstiftningen om anstånd kan företag och privatpersoner som har fått tillfälliga betalningsproblem ansöka anstånd med betalning hos Skatteverket - oavsett vilket skatteslag eller när skatten förföll till betalning.

 

Regeringens förslag innebär att företag kan få anstånd med betalning av arbetsgivaravgifter, preliminärskatt på lön och mervärdesskatt som redovisas månadsvis, eller kvartalsvis. Förslaget föreslås träda i kraft den 7 april 2020, men kan tillämpas retroaktivt från 1 januari 2020. Det betyder att företag som har betalat in skatt på sitt skattekonto för januari till mars kan få skatten återbetald från Skatteverket. 

 

Anstånd med moms - Ny information från den 25 mars

Alla företag, oavsett företagsform, kommer genom regeringens komplettering den 25 mars, kunna begära anstånd med momsinbetalningar oavsett om de redovisar sin moms månadsvis, kvartalsvis eller helårsvis. Reglerna föreslås börja gälla 30 mars respektive 8 april beroende på hur momsen redovisas, men kan tillämpas retroaktivt.

 

För moms som redovisas helårsvis kan anståndet beviljas retroaktivt från och med den 27 december 2019. Det betyder att företag som har betalat in momsen från och med den 27 december 2019 kan få skatten återbetald av Skatteverket.

 

Ny information från den 9 november

Den 9 november meddelade regeringen att anståndstiden ska kunna utökas med ytterligare ett år för alla som har beviljats anstånd enligt det nya regelverket. Du kan läsa mer på regeringen.se.

 

Mer information om detta kan du läsa på Skatteverkets sidor Anstånd med skattebetalning och Möjlighet till anstånd på grund av coronaviruset.

 

For information in english please visit Possibilty to postpone payments due to the corona virus and Payment respite on the Swedish Tax Agency website.

 

Regeringen har som avsikt att lämna över förslagen till riksdagen i den extra ändringsbudget som beslutas av regeringen den 19 mars. Vi kommer att uppdatera i detta inlägg när ytterligare information tillkommer.

 

Klicka på prickarna uppe till höger och välj Prenumerera för att få mejl när vi uppdaterar informationen.

 

Blankett SKV 4305

För dig som arbetar i Visma Skatt/Visma Skatt Proffs kan du skapa blanketten direkt från programmet, välj att skapa en ny blankett så hittar du blankett SKV 4305 under Anmälan/ansökan. Blanketten skickar du därefter in till ditt Skattekontor.

 

Har du inte tillgång till Visma Skatt så kan du ladda ner blanketten på Skatteverkets sida för blanketter och broschyrer.

2 Kommentarer
CONTENT PRODUCER

Hej!

En liten uppdatering i detta inlägg kopplat till regeringens krispaket för småföretagare som presenterades den 25 mars. 

 

Alla företag, oavsett företagsform, kommer genom regeringens komplettering den 25 mars, kunna begära anstånd med momsinbetalningar oavsett om de redovisar sin moms månadsvis, kvartalsvis eller helårsvis. Reglerna föreslås börja gälla 30 mars respektive 8 april beroende på hur momsen redovisas, men kan tillämpas retroaktivt.

 

För moms som redovisas helårsvis kan anståndet beviljas retroaktivt från och med den 27 december 2019. Det betyder att företag som har betalat in momsen från och med den 27 december 2019 kan få skatten återbetald av Skatteverket.

CONTENT PRODUCER

Hej!

 

Uppdatering gällande anstånd med skattebetalningar.

 

Den 9 november meddelade regeringen att anståndstiden ska kunna utökas med ytterligare ett år för alla som har beviljats anstånd enligt det nya regelverket. Du kan läsa mer på regeringen.se

 

Hälsningar/

Niklas - Content Producer - Byråområdet