Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

K3 i Visma Advisor Period & År

(uppdaterad av Niklas Crona CONTENT PRODUCER ‎2021-03-09 16:14 )

Nu kan du som arbetar i Visma Advisor Period & År hantera företag som redovisar enligt regelverket K3. I startguiden väljer du vilket regelverk som ska användas för varje företag. K3 stöds för nya företag som du lägger upp i tjänsten med räkenskapsår som påbörjas 2020-01-01 eller senare. I dagsläget så stödjer vi inte byte mellan regelverken, däremot är det någonting vi planerar i vidareutvecklingen av tjänsten.

 

När du aktiverar tjänsten Visma Advisor Period & År så väljer du regelverk i den så kallade startguiden.

Startguiden i Visma Advisor Period & ÅrStartguiden i Visma Advisor Period & År

 

Du arbetar sedan i Visma Period & År på samma sätt som du gjort avstämningar för K2 tidigare. Det vill säga att du gör dina balansavstämningar, går igenom checklistor och skatteberäkningar på samma sätt som tidigare. Givetvis är programmet uppdaterat och anpassat för att följa regelverket K3.

 

I K3 finns det möjlighet att redigera rubrikrader i resultat- och balansräkningen, något som också följer med till årsredovisningens balans- och resultaträkning. Det gör att du kan anpassa företagets balans- och resultaträkning.

 

Redigera rubrikrader i resultat- och balansräkningen.Redigera rubrikrader i resultat- och balansräkningen.


I årsredovisningen kan du välja storlek på företaget beroende på om det är ett mindre eller större företag enligt K3. Detta ställer du in under Grunduppgifter och det styr vilka noter och dokument som skapas. Behöver du komplettera med ytterligare noter eller dokument så kan du under “Lägg till” skapa egna noter och dokument. Det finns runt 80 noter att arbeta med.

 

Precis som du kan redigera rubrikrader i resultat- och balansräkningen, kan du också göra detta i årsredovisningen på de flesta noter och dokument.

 

För större företag skapar vi även en kassaflödesanalys med automatik, den finns också att skapa för mindre företag.

1 Kommentar
Niklas Crona
CONTENT PRODUCER

Hej!

 

Nu går det även att lämna in årsredovisningen digitalt till Bolagsverket för K3. Du kan läsa mer i vårt foruminlägg Digital inlämning av årsredovisning för regelverket K3.