Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Kommunalskattesatserna för år 2021

Elva kommuner sänker skatten medan nio höjer skatten

Elva kommuner väljer att sänka kommunala skattesatsen nästa år. Mest sänks skatten för invånarna i Gagnef och Orust kommun. Där får invånarna en sänkning med 25 öre. För invånarna i nio kommuner höjs skatten. Störst förändring blir det för invånarna i Arvika kommun vars skatt höjs med 94 öre. För kommuner som Bromölla, Degerfors, Karlshamn, Kinda, Högsby och Töreboda höjs skattesatsen med minst 50 öre.

Alla regioner behåller sina regionskattesatser nästa år

Den genomsnittliga regionskattesatsen blir oförändrad till nästa år och kvarstår på 11,56 procent då alla regioner behåller nuvarande skattesats. Under 2000-talet har det vid ett tidigare tillfälle hänt att alla regioner behållit sina skattesatser, det var mellan åren 2010 och 2011.

Invånarna i Österåkers kommun har även nästa år lägst total kommunal skattesats i landet

För invånarna i Österåkers kommun sänks skattesatsen med 10 öre nästa år. Här har invånarna landets lägsta totala kommunala skattesats, den uppgår år 2021 till 29,08 procent. Högst total skattesats har invånarna i Dorotea. Jämfört med år 2020 är skattesatsen oförändrad och uppgår nästa år till 35,15 procent. För invånarna i dessa kommuner är skillnaden i total kommunal skattesats 6 kronor och 7 öre.

 

Källa: SCB

 

Här kan du läsa mer om kommunalskatteändringarna (SCB)

 

Uppdatera kommunalskattesatserna för 2021 i Visma Skatt

Du kan nu uppdatera kommunalskattesatserna för år 2021. 

Uppdateringen gör du inne i skatteprogrammet under menyn Arkiv - Uppdatera - Kommunalskattesatser via internet.