Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Ny version av Visma Skatt/Skatt Proffs

Det finns en ny rättningsversion av Visma Skatt/Skatt Proffs ute. Versionen heter 2020.23.


Den senaste versionen installerar du enklast via meddelandet som visas vid programstart när det finns en ny version tillgänglig. Du kan också installera den via Hjälp - Uppdatera programversion eller ladda ner via vismaspcs.se


Rättade fel från tidigare version


För hög nedsättning av regional nedsättning av egenavgifter

Under 2020 infördes en tillfällig nedsättning av egenavgifterna som innebär att du endast betalar ålderspensionsavgift på överskott upp till 100 000 kronor. Till detta finns även en generell nedsättning av egenavgifterna, samt en regional nedsättning.


I tidigare versioner anger programmet ett för högt belopp i regional nedsättning i de fall du markerar fältet vid 13.1 på INK1. Detta gäller i de fall överskottet i näringsverksamheten är mellan 100 000 och 279 000 kronor.


Läs mer om felet i vårt foruminlägg Fel beräkning av regional nedsättning för 2020.


Felet är rättat i version 2020.23. Öppnar du en tidigare sparad fil i den nya versionen så räknas nedsättningen om automatiskt.


Skattereduktion för fackföreningsavgift upphörde efter 2019

Det har visat sig att några kunder som gjort en import från föregående år (2019) och då hade skattereduktion för fackföreningsavgift kan få med sig denna reduktion i skatteuträkningen även för år 2020.


Detta gäller endast i de fall du haft reduktionen i skatteplaneringenen för 2019 och därefter kopierat detta alternativ till skatteplaneringen för 2020. Om du därefter importerar en sådan skattfil och väljer att importera år 2020 i importguiden så kommer den felaktiga skattereduktionen med i årets skatteuträkningen.


Felet är rättat i version 2020.23. Raden skattereduktion för fackföreningsavgift är borttagen i alla situationer.

 

 

Ifall du vill förnya ditt serviceavtal och på så sätt få tillgång till support och den senaste versionen, är du välkommen att ringa oss på 0470 - 70 62 50 eller mejla forsaljning.spcs@visma.com


Har du frågor, stöter på problem eller bara vill berömma vår utvecklingsavdelning? Tveka inte att dela med dig här i forumet!