Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Ny version av Visma Skatt och Skatt Proffs 2019.1

(updated by Niklas Crona CONTENT PRODUCER ‎2019-12-03 10:37 )
Niklas Crona

Nu kan du uppdatera ditt Visma Skatteprogram till den senaste versionen 2019.1. Du uppdaterar programmet enklast via Visma Update som du kommer till när du öppnar ditt program. Det går även bra att uppdatera via Hjälp - Uppdatera programversion inuti programmet.

 

Nyheter i version 2019.1

 

Deklarationsblanketter för beskattningsperiod 2019-P4

Alla deklarationsblanketter för beskattningsår 2019 är nu fastställda. I tidigare version var blanketterna klara för period 1-3. Nu är också blanketterna för beskattningsperiod 4 fastställda.

För juridiska personer är det viktigt att du anger rätt räkenskapsår i grunduppgifterna då detta styr vilken blankettuppsättning som används i programmet.

 

Ny blankett N9 - Begränsning av ränteavdrag med mera

Företag som har ett negativt räntenetto före avdragsbegränsning för negativa räntenetton som överstiger fem miljoner kronor ska bifoga blanketten till sin inkomstdeklaration. 

 

För företag som ingår i sådan intressegemenskap som avses i 24 kap. 22 § inkomstskattelagen gäller att de ska lämna blanketten om företaget har ett negativt räntenetto och hela intressegemenskapen har ett negativt räntenetto före avdragsbegränsning för negativa räntenetton som överstiger fem miljoner kronor

 

Blanketten ska även lämnas oavsett ovan om företaget:

  • begär avdrag för kvarstående negativa räntenetton från tidigare år, eller
  • drar av ett negativt räntenetto som har uppkommit hos ett annat företag (koncernutjämning)

 

SRU-filer till Skatteverket för beskattningsperiod 4

Funktionen för SRU-export i programmet kan nu användas för juridiska personer som har räkenskapsår som tillhör beskattningsperiod 4 (2019)

 

Skatteberäkningar för år 2020

Skatteberäkningarna för år 2020 för fysiska personer är uppdaterade med fastställda prisbasbelopp och skiktgränser enligt gällande lag. Två ännu inte beslutade ändringar är införda i version 2019.1

 

 

 

Läs mer i Versionsnyheterna » 

 

Om du har serviceavtal - Ladda ner versionen!

 

Ifall du vill förnya ditt serviceavtal och på så sätt få tillgång till support och den senaste versionen, är du välkommen att ringa oss på 0470 - 70 62 50 alternativt mejla forsaljning.spcs@visma.com.

 

Har du frågor, stöter på problem eller bara vill berömma vår utvecklingsavdelning? Tveka inte att dela med dig här i forumet!