Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Nya besked gällande underskrifter av årsredovisning

(uppdaterad av Niklas Crona CONTENT PRODUCER ‎2022-05-09 13:28 )

Den 12 november beslutade Bokföringsnämnden om ändringar i:

  • BFNAR 2012:1 =K3
  • BFNAR 2016:10 =K2
  • BFNAR 2017:3 =Årsbokslut (K2)

 

Dessa ändringar betyder att de datum som ska anges i årsredovisningen är den dag eller de dagar som årsredovisningen undertecknades. Årsredovisningen är alltså upprättad den dag som samtliga befattningshavare har skrivit under. Detta gör det tydligare vilket datum som gäller, framförallt vid digital inlämning av årsredovisning. 

 

Läs mer på bolagsverket.se

 

Denna förändring tillämpas för räkenskapsår som avslutas den 31 december 2021 eller senare.

Datum vid varje underskrift

Från och med den 17 februari kan Bolagsverket ta emot årsredovisningar där det finns ett datum vid varje styrelseledamots underskrift. Dessa ändringar kom i normgivningen som Bolagsverket beslutade om den 12 november 2021.


Vad innebär detta för dig som använder Vismas Tjänster?

Vi arbetar nu med att implementera ett datum vid varje styrelseledamot på dokumentet Underskrifter. Vi gör det för Visma Skatt & Bokslut Pro, Visma eEkonomi Deklaration & Årsredovisning och Visma Bokslut.

 

Visma Skatt & Bokslut Pro och Visma eEkonomi Deklaration & Årsredovisning

Gällande digital inlämning i Visma Skatt & Bokslut Pro och Visma eEkonomi Deklaration & Årsredovisning inväntar vi att Bolagsverket öppnar upp för inlämning enligt de nya anpassningarna. Bolagsverkets plan är att öppna tjänsten för BFN:s nya riktlinjer den 17 februari. Vi kommer att uppdatera programmen i nära anslutning till förändringen med anpassning kring dessa besked.

 

Uppdaterat 21/2 
I Visma Skatt & Bokslut Pro och Visma eEkonomi Deklaration & Årsredovisning har nu denna ändringen genomförts. 

 

Visma Bokslut

För Visma Bokslut kommer detta betyda att inlämning på papper medför förändringen att du får lägga till datum för varje underskrift manuellt.

Även för Visma Bokslut inväntar vi att Bolagsverket öppnar upp för inlämning enligt de nya anpassningarna. Bolagsverkets plan är att öppna tjänsten för BFN:s nya riktlinjer den 17 februari. Vi kommer att uppdatera programmet i nära anslutning till förändringen med anpassning kring dessa besked.

Uppdaterat 28/2

I Visma Bokslut Version 2022.1 som släpptes den 28/2 har nu den här ändringen genomförts.

 

 

14 Kommentarer