Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Nya bolagsformer i Visma Skatt & Bokslut Pro

(uppdaterad av Niklas Crona CONTENT PRODUCER ‎2023-01-11 10:14 )

Som vi har längtat! Äntligen finns det stöd för nya bolagsformer i Visma Skatt & Bokslut Pro.


Stöd för nya bolagstyper

De två nya bolagsformerna som Visma Skatt & Bokslut nu stödjer är Ekonomisk förening och Bostadsrättsförening. Programmet har sedan tidigare stöd för Aktiebolag (K2 & K3), Enskild firma samt Privatperson.

 

Det nya inbyggda stödet för Ekonomiska föreningar och Bostadsrättsföreningar är anpassat med alla regelverk, årsredovisningsdokument, skatteuträkningar och deklarationsblanketter. Allt för att du enkelt ska kunna göra din års- eller periodavstämning, skatteuträkning och årsredovisning.

Du väljer företagstyp i programmets startguide. De nya bolagsformerna är tillgängliga för räkenskapsår som slutar 2022-12-31 eller senare.
Startguiden i Visma Skatt & Bokslut Pro.Startguiden i Visma Skatt & Bokslut Pro.

 

Kanske du vill ta steget och börja arbeta i Visma Skatt & Bokslut Pro? Läs mer och jämför programmet mot det lokalt installerade Visma Bokslut.



Övriga nyheter

Fritextbrevet har fått ny plats under Deklarationsbilagor
Du har tidigare kunnat lägga till fritext på inlämningssidan. För räkenskapsår som slutar efter 2022-08-31 (2022-P4) så är istället fritextbrevet flyttat till avsnittet Deklarationsbilagor.

 

Lägg till "Övriga upplysningar till inkomstdeklarationen" i Visma Skatt & Bokslut Pro.Lägg till "Övriga upplysningar till inkomstdeklarationen" i Visma Skatt & Bokslut Pro.

 

En förbättring är att du nu kan välja ifall fritextbrevet ska tas med vid inlämningen eller inte. Läs mer i vår skrivna hjälp.

Medverkande
4 Kommentarer
Henry_C
MEDLEM

Hej,

Äntligen bra att ni stödjer även föreningar i Bokslut Pro.

Dock är det inte riktigt färdigt/genomtänkt för att användas för föreningar, vad gäller protokollen under årsredovisningen. Under närvarande så kommer alltid "antal aktier samt antal röster" med även om det står 0 (eller inget) i fälten. Det finns ju inte aktieposter i en förening, så det borde man kanske ändra på eller ha möjlighet att inte visa genom att sätta detta fält till 0 eller blankt. Dock är det bra om röster står kvar då kan man ju på ett tydligt sätt visa hur många "röster" som var representerade på stämman. Totalt antal Aktier/röster skulle då kunna ställas i relation till hur många röster som var representerade på stämman. En deltagare kan ju flera röster via fullmakter. Det skulle bli en tydlig närvarolista i små föreningar. Större föreningar får nog ha en bilaga på närvaron ändå, här vore det bra om man kunde importera en extern bilaga.

 

Samtidigt saknar jag funktionen från det gamla bokslut-programmet med grunduppgifter, där man senare kunde använda sig av taggar i textmassa för att hämta uppgifter. Noterar att det viss del del finns kvar även i denna onlineversion men fälten är inte samlade under fliken grunduppgifter utan utspridda lite varstans.

 

Niklas Crona
CONTENT PRODUCER

Hej @Henry_C och tack för dina frågor och synpunkter!

Angående din första tanke kring att dölja fälten om aktier för förening så har vi ett ärende på detta och hoppas att kunna lösa det inom kort.

Din andra synpunkt om grunduppgifter är något vi får ta vidare som ett önskemål. I Visma Skatt & Bokslut Pro kan du även via ikonen "tumme upp/tumme ner" som du hittar uppe i högra hörnet bredvid företagsnamnet, lämna feedback och förbättringsförslag.

Med vänlig hälsning/
NIklas, Visma Spcs

Helena_1977
NY MEDLEM

Hej

Kommer det att komma stöd för Samfällighetsföreningar, tex vägsamfälligheter?

 

Niklas Crona
CONTENT PRODUCER

Hej @Helena_1977 och tack för din fråga!

Samfällighetsföreningar är inget som just nu finns i planen framåt för Visma Skatt & Bokslut Pro. 
Fokus just nu i tjänsten är att fortsätta bli så kompletta som möjligt i de bolagstyper som vi stödjer.

Med vänlig hälsning/
Niklas, Visma Spcs