Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Dags för avstämning till Tillväxtverket

(uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2021-05-12 12:32 )

I avstämningen ska du bland annat redovisa ordinarie arbetstid, löneminskning, arbetstidsminskning och frånvaro för respektive anställd. Du kan läsa mer på Tillväxtverkets hemsida: Avstämning korttidsarbete » 

 

För att redovisa uppgifterna behöver du framförallt använda dina egna noteringar över vilka ändringar som du har gjort, men vi har gett lite förslag nedan.


Hämta uppgifter från Visma Lön

De uppgifter som du har redovisat i Visma Lön hämtar du enklast ut genom två utskrifter.
Gå till Utskrifter och Spårning - Utskrifter. Båda utskrifterna kan du ta ut till Excel om det är enklare för dig.

Frånvaro som inte ingår i beräkningen av stöd

Under rubriken Personal hittar du utskriften Frånvarolista. Denna utskriften visar frånvaro under perioden du väljer, dels i timmar men också hela dagar per anställd.

Minskad lön och Minskad arbetstid

Om du har använt lönearterna 1501, 1502, 1503, 1504 för månadsavlönade och 1106 för timavlönade för att minska lönerna och lönearterna 4401, 4402, 4403 eller 4411, 4412, 4413 för att redovisa den minskade arbetstiden ser du summeringarna enklast via utskriften Lönehistorik, summerad.
Här får du ut lönearterna som har använts under perioden.

 

Vill du se endast de lönearter som du har använt behöver du skapa en egen rapport. Det gör du under Utskrifter och spårning - Skapa egna utskrifter.
Klicka på Ny och välj Lönehistorik, summerad.
Nu kan du klicka på Urval, välja raden Löneartsnr och klicka på Välj flera för att kunna markera de lönearter som du vill se i rapporten.

Spara rapporten om du vill kunna ta ut den fler gånger framöver. Du hittar den nu längst upp i listan av rapporter under Utskrifter och Spårning.


I avstämningen hos Tillväxtverket kan du också ansöka om förlängd period eller lägga till anställda, justera löner eller ändra nivån för korttidsarbetet.


Uppgifter från Visma eEkonomi

Det finns inte någon rapport med information till avstämningen hos Tillväxtverket från eEkonomi Lönebesked.

Att det inte går att skapa en rapport beror delvis på att viss information som Tillväxtverket efterfrågar till avstämningen inte finns att hämta upp i eEkonomi Lönebesked tex. ordinarie arbetstid enligt schema.