Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Lämnat in arbetsgivardeklaration för januari med fel uppgifter?

(uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2021-02-11 14:30 )

Arbetsgivaravgifterna för unga sänktes från och med 1 januari 2021. Ändringen slog igenom på Skatteverket först den 6 februari. Läs mer om det i Sänkta arbetsgivaravgifter redan från 1 januari »

Skatteverket har också meddelat att man inte kommer lägga förseningsavgift för de som lämnar in arbetsgivardeklarationen för sent, Skatteverkets pressmeddelande »

 

Var du snabb och redovisade uppgifterna före ändringen slog igenom på Skatteverket har vi försökt sammanställa hur du ska hantera det. 

 

Om du inte har "Låst för signering" och inte heller signerat

Har du inte Låst eller Signerat januaris arbetsgivardeklaration uppdateras siffrorna när du klickar dig vidare till fliken Granska och skicka in.

 

Om du har "Låst för signering" men inte signerat än

Har du Låst för signering men inte signerat arbetsgivardeklarationen behöver du låsa upp den på fliken Granska och skicka in. Du kan sen gå tillbaka till fliken Arbetsgivare och klicka på Spara. Då beräknas arbetsgivaravgifterna på nytt. Går du vidare till fliken Granska och skicka in kan du se att korrekt arbetsgivaravgift beräknats.

 

Om du har signerat arbetsgivardeklarationen före den 6 februari

Om arbetsgivardeklarationen för januari redan är inlämnad och signerad kan du gå till Inlämnade arbetsgivardeklarationer och välja Januari 2021. Längst upp kan du klicka på Rätta uppgifter. Då beräknas arbetsgivaravgifterna på nytt och på fliken Granska ser du att arbetsgivaravgifterna har räknats om.

 

 

Hjälp oss hjälpa!

När jag har skrivit detta så har jag utgått från Skatteverkets material och deras demotjänst. Skiljer sig verkligheten mot deras demotjänst får du gärna kommentera med korrekta uppgifter så att vi hjälper andra användare!

 

Rätta i ditt program

Visma Lön

Du kan hämta version 2021.13 av Visma Lön 100/300/600 på https://vismaspcs.se/support/ladda-ner-och-uppdatera 

 

När du har uppdaterat till version 2021.13 av Visma Lön kan du ta ut bokföringsunderlaget på nytt. Det kommer då vara uppdaterat med nya siffror - du behöver inte låsa upp lönekörningen utan du tar bort markeringen för Bokföringsunderlag skapat och sen kan du skapa om det på nytt.

Om du redan har bokfört lönekörningen kan du korrigera verifikationen och bokföra utifrån det nya bokföringsunderlaget, alternativt korrigera arbetsgivaravgifterna.

 

Arbetsgivardeklarationen kommer bli korrekt med rätt siffror när du skapar den i version 2021.13. Du behöver inte heller här låsa upp en låst lönekörning men har du redan skapat arbetsgivardeklarationen behöver du avmarkera rutan Fil skickad och klicka på knappen Hämta löneuppgifter på nytt.

 

Visma eEkonomi Lönebesked

Kvällen 3 februari uppdaterade vi Visma eEkonomi Lönebesked så att lönebesked med utbetalningsdatum efter den 1 februari eller senare hanterar den nya arbetsgivaravgiften.

Lönebesked i januari för anställda födda mellan 1998 och 2002 kommer att bokföras med för hög arbetsgivaravgift. Om du har betalat ut lön under januari till anställda som berörs av ändringen behöver du justera bokföringen både för lönebeskeden och arbetsgivardeklarationen manuellt.
Läs hur du gör här: Sänkta arbetsgivaravgifter i Visma eEkonomi Lönebesked »

 

/Anna