Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Nya regler för LAS - Lagen om anställningsskydd

30 juni uppdateras LAS - Lagen om anställningsskydd.

Uppdateringen innebär förändringar både för anställda och arbetsgivare med bland annat förändring i turordningsreglerna och enklare att få tillsvidareanställning.

 

Läs mer här: Nya LAS-regler 2022 - vad innebär den nya Lagen om anställningsskydd »

Medverkande
2 Kommentarer
Nella2021
NY MEDLEM

Hej!

Hur ser det ut från er sida på Visma kommer ni att skapa en rapport där vi kan få fram historiken på start och slutdatum för våra tidsbegränsade anställningar där även anställningstiden visas i åå/mm/dd . I dag går det enbart under historik att få fram senaste startdatumet på våra visstidare och det hjälper oss inte. Under Personalhistorik ( Anställning/Anställning/ personalhistorik ) kan vi enbart välja ett urval dvs antingen from eller tom samt att där finns inga dagar med  och den listan går ej att skapa i excel. 
Optimalt vore att det skulle gå att lägga in en varning i systemet på antal anställningsdagar (kalender dgr)  i hop kopplat med en riktig turordningslista för företräde till tex särskild visstidsanställning eller vid uppsägning pga arbetsbrist till fortsatt arbete inom aktuellt avtalsområde.
Ta gärna en titt i " gamla" Agda och se urvalet där och kanske kopiera nått 😉 
I dag fyller vi i antal kalenderdagar under Anteckningar/ egen skapade rubriker " anställningsdagar" och " perioder" men dessa anteckningar går ej att få ut i någon rapport vare sig fast eller egen skapade utan enbart via Personalkorten och då ej i Excel ( varnar systemet om ). Så tyvärr ser jag ingen annan möjlighet än att använda sig av externt system eller ett excel dokument för större företag i dags läget. Så när kan ni få till något som hjälper oss och är det bara vi som ser behovet av detta ? Tack på förhand! Glad Midsommar!
   

Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST
(uppdaterad av Cecilia Towner APPLICATION SPECIALIST ‎2022-06-23 07:46 )

Hej Nella2021,

 

Först och främst tack för ditt förslag och önskemål för att förbättra våra lönesystem.
Jag lyfter detta och tar det vidare till vår utvecklingsavdelning.

Däremot vill jag också lyfta att vi har valt att plocka bort vår idéhantering i forumet och lyft in den i respektive produkt/tjänst istället.
För Visma Lön har vi placerat den på startsidan i programmet och lagt en ny ikon med förbättringsförslag uppe till höger.

CeciliaTowner_0-1655963057411.png

Där kan man lämna sitt förslag via ett google forms och även välja om man vill lämna sin mejladress för eventuella följdfrågor om önskemålet.

Tack än en gång och trevlig midsommar!

/Cecilia