Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Hantering av xml filer/P27/ISO20022 i Visma Administration

(uppdaterad av Lotta Glantz INCIDENT COORDINATOR ‎2021-05-03 15:56 )

Under åren 2021-2023 kommer bankerna att fasa ut Bankgirot och filer som LB, KI, UTLI och SISU. De kommer att ersättas med ny betalningsplattform (P27) som hanterar xml filer enligt format standard ISO 20022. De gamla formaten kommer att ersättas med hantering av xml-filer i Visma Administration, som även kommande betalningsplattform (P27) kommer att hantera. 

 

Vi kommer att göra de uppdateringar som behövs under hösten 2021 i Visma Administration, respektive Visma Fakturering och Visma Förening.
Vi uppdaterar forumråden när vi har mer information om hur arbetet fortgår.

 

Artikel hos Svenska Bankföreningen om P27

 

Prenumerera på Nyheter i Visma Administration för att få mejl när vi lägger ut ny information.

15 Kommentarer
Lotta Glantz
INCIDENT COORDINATOR
(uppdaterad av Lotta Glantz INCIDENT COORDINATOR ‎2021-04-08 13:42 )

Uppdatering:
Från och med våren 2022 kommer du inte längre kunna hantera LB-filer för utbetalningar hos bankerna. I Visma Administration arbetar vi just nu på att bygga stöd för svenska betalningar i xml-format, för alla banker. Stödet finns redan idag för Euro-betalningar samt inhemska betalningar för Nordea. Vi hoppas vara färdiga med XML-stödet innan 
hösten 2021.

Sjölander
NY MEDLEM

Hej!

Har ni fått ordning så att man kan läsa in en återbetalnings-fil från Nordea om man skickat en XML-fil?

 

Lotta Glantz
INCIDENT COORDINATOR

Hej Sjölander!

Vad gäller återrapporteringsfil med Nordea, så finns det en forumtråd där disussionen redan pågår. Jag rekommenderar att du följer den för att få en återkoppling när det fungerar.

Återrapporteringsfiler från Nordea

Ha en fin dag!

Sjölander
NY MEDLEM

Jo, tack den har jag koll på!

Det är min egen tråd 🙂

 

Ha en bra dag!

Hej

Då Handelsbanken kommer att sluta med nuvarande system för LB-filer 31 mars 2021 undrar jag om Visma Administration kommer att fungera med XML-formatet i tid. Skrivs hösten ovan i tråden men är det hösten 2021 eller 2022 som åsyftas? På infosida står nämligen hösten 2022.

 

"Vi hoppas vara klara med stödet för nya bankfilsformatet till hösten 2022 i Visma Administration. "

Lotta Glantz
INCIDENT COORDINATOR

Hej Madeleine!

Jag ber om ursäkt för otydligheten, jag har justerat texten i den uppdaterade kommentaren och det är hösten år 2021, som vi siktar på att ha en lösning klar för det nya xml-formatet. 🙂

Hej Lotta!

Tack det låter bra, hösten 2022 kändes lite sent 😉.

Innebär detta att man när allt är klart måste göra en ny uppdatering av sin version av Visma Adm?

Annika36
UTFORSKARE

Hej Madeleine Björnberg

När jag är inloggad på Handelsbanken får jag fram följande information angående LB-filer mm:

 "...Detta innebär att stödet för en del gamla format kommer att tas bort. Om ditt företag använder något av följande filformat, behöver ni byta senast den 31 mars 2022."

 

Kan du ha läst fel på ett år?

 

Hej Annika

Nej det var inte på Handelsbankens hemsida jag menade utan hos Visma.

På en sida hos Visma stod det hänvisning till hösten 2022 (detta citat: "Vi hoppas vara klara med stödet för nya bankfilsformatet till hösten 2022 i Visma Administration ") vilket ju blivit lite sent om banken slutar med formatet redan våren 2022. Fick dock svar precis om att Visma siktar på hösten 2021 och då bör det ju vara lugna puckar.

Lotta Glantz
INCIDENT COORDINATOR

Det stämmer, det kommer en ny version i programmet eftersom stödet för filformaten behöver finnas i Visma Administration. 🙂 Vi kommer att informera både här i forumet och på våra versionsnyheter på hemsidan när och vilken versionen som gäller.

Ha en fin dag!

rcbovik
NY MEDLEM

Har man någon mer precis tidsplan över när den nya versionen kommer (annat än "hösten 2022")? Vi har allt fler kunder med SEB som huvudbank som efterfrågar detta nya filformat akut eftersom det inte går att se kommande betalningar när man skickar vanlig LB fil.

Lotta Glantz
INCIDENT COORDINATOR

Hej!
I dagsläget kan jag inte säga en mer exakt tidsplan, men jag hoppas kunna återkomma med en bättre uppskattning nu innan sommaren 2021. Jag rekommenderar att du prenumererar på detta inlägg, då får du ett mejl om när vi uppdaterar inlägget med mer information.

För att prenumerera på detta inlägget kan du klicka på prickarna uppe till höger och välj Prenumerera du får då ett mejl när inlägget uppdateras med en ny kommentar.  

Vts___
NY MEDLEM

Madeleine....Det är du i din första fråga som anger fel datum. Du råkar själv skriva att Handelsbanken stänger ner 31 mars 2021 men menar såklart 2022. Dock blir ju både undringar och svaren lite konstiga då! 

Se din första text så förstår du

Satt just själv och läste på om detta och "hajade" till i din första fråga då jag läst 2022 i ett brev som kommit. Vill därför bara påpeka detta!

Ha en bra dag 

ullabritt
NY MEDLEM

Hur kommer det bli med överföringen av lönefiler?

 

Lotta Glantz
INCIDENT COORDINATOR

Hej ullabritt!

Informationen om hur hanteringen blir i Visma Lön hittar du i följande forumtråd, som finns under produktkategorin Visma Lön och fliken nyheter här  på forumet 🙂https://forum.vismaspcs.se/t5/Nyheter-i-Visma-Lon/Hantering-av-XML-filer-i-Visma-Lon/ba-p/185256

 

Ha en trevlig kväll!