Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Version 2021.0 Visma Administration/Fakturering/Förening

(uppdaterad av Mita Jonsson CONTENT PRODUCER ‎2021-04-30 10:32 )

Första versionen för året har vi precis släppt för Administrationsfamiljen med följande nyheter:

Inläsning underlag

Vi har gjort förbättringar i programdelen Inläsning underlag, det är här du exempelvis tar emot e-fakturor. 

 

Vi har lagt till två nya kolumner i den nedre tabellen som kolumnen Kopplingsrad där du ser den beställningsrad/inkommande följesedelsrad som underlagen har kopplats till. Kolumnen Lev artikelnr (som flera kunder efterfrågat) visar leverantörens artikelnummer som finns på underlaget, förutsatt att typen är Leverantörsfaktura

 

Nu kan du ändra storleken på de olika delarna under Inläsning underlag. Genom att dra i handtagen på de lodräta och vågräta linjerna kan du anpassa vyn som du vill ha den. Ändringarna du gör sparas per företag och den här funktionen kommer att införas på fler ställen framöver. Se rörliga bilden  hur det funkar.

 

Husarbete blir Skattereduktion

För dig som hanterar rut -och rotavdrag och har arbetat i programdelen Husarbete så har den bytt namn till Skattereduktion från version 2021.0. Anledningen är att vi hanterar både husarbete och grön teknik i denna programdel nu. 

Grön teknik

Nu finns det stöd för Grön teknik när du skapar order eller faktura. Har du fakturerat rot eller rut sedan tidigare behöver du inte ändra i företagsinställningarna. 

 

Har du inte fakturerat rot eller rut sedan tidigare ska du under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Försäljning först markera Fakturerar husarbete/grön teknik. Nu ska fältet Innehåller grön teknik tillkommit på order och faktura, så att du kan hantera dokument som innehåller skattereduktion. Under Betalningar visas också menyvalet SkattereduktionAnsökan om skattereduktion för grön teknik gör du manuellt på Skatteverkets hemsida. Läs mer om hur Grön teknik fungerar »

 

Nu hanterar programmet även rutavdragen för Transport till försäljning och Tvätt till tvättinrättning

 

I samband med namnbyte och grön teknik har vi också uppdaterat våra order- och fakturamallar.

Ny kolumn i Orderlistan

För dig som har Administration 2000 och använder orderlistan har det nu kommit en efterlängtad kolumn i listläget för Order. Högerklicka och välj Kolumninställningar för att lägga in den.

Registervård

Från version 2021.0 kan endast användare som har behörigheten Systemoperatör göra registervård i programmet. 

 

Läs mer om alla nyheter »

 

Du installerar enklast den senaste versionen via meddelandet som visas vid programstart inne i programmet, men du kan också ladda ner den utan att logga in på vår hemsida.

 

Vill du ha alla nyheter som publiceras i Visma Spcs forum direkt i din mejl? Prenumerera på Nyhetsfliken genom att klicka på de tre prickarna uppe till höger och välj Prenumerera. Du måste skapa en användare och vara inloggad för att kunna prenumerera.