Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Version 2021.1/2021.11 Visma Administration/Fakturering/Förening

(uppdaterad av Mita Jonsson CONTENT PRODUCER ‎2021-06-23 08:26 )

Justerat i rättningsversion 2021.11

Betalformatet LB är förvalt under Arkiv - Inställningar - Betalningar - Utbetalningar för dig som har Danske Bank, Handelsbanken, SEB eller Swedbank. 

 

Har du redan uppdaterat till version 2021.1 har ditt nuvarande betalformat felaktigt ändrats till XML/ISO20022 (pain.001.001.03). Vi ber om ursäkt för detta! Du behöver inte uppdatera till version 2021.11, utan vill du fortsätta att använda LB-filer som tidigare kan du manuellt ändra tillbaka till det under Arkiv - Inställningar - Betalningar - Utbetalningar.

Stöd för nytt betalformat

Nu finns det stöd för att skicka svenska betalningar i formatet XML/ISO20022 (pain.001.001.03) även för dig som har Danske Bank, Handelsbanken, SEB eller Swedbank. Har du Nordea som bank så har det funnits stöd för detta format sedan tidigare. Än så länge finns det dock inget stöd för återrapportering för det här nya formatet. XML/ISO20022 (pain.001.001.03) är ett framtidssäkert format och hanterar både inhemska/utländska betalningar.

 

När du uppdaterar till version 2021.1 så ändras ditt nuvarande betalformat felaktigt till XML/ISO20022 (pain.001.001.03). Vill du fortsätta att använda LB-filer som tidigare, får du manuellt ändra tillbaka till det under Arkiv - Inställningar - Betalningar - Utbetalningar

 

Har du inte behov av återrapportering och vill använda det mer framtidssäkra formatet XML/ISO20022 (pain.001.001.03) behöver du kontakta din bank innan du skickar en betalfil i det nya formatet. Banken behöver justera sina inställningar och det kan ta ett par dagar innan det går att skicka betalfilen. Detta gäller främst om du har SEB eller Swedbank.

Genväg till krediterad faktura

I fältet Krediteras av på fakturan och fältet Krediterar på kreditfakturan kan du nu klicka på förstoringsglaset och på så sätt öppna den aktuella fakturan. Ett smidigt sätt att se kopplingen mellan en vanlig faktura och en kreditfaktura.

Förbättringsförslag från dig som forumanvändare

Utökad information i sidopanelen

När du arbetar med ett dokument under Försäljning eller Inköp kan du numera se uppgifter om kundens/leverantörens telefon, referens, mobiltelefon och e-post i sidopanelen.

Periodisera leverantörsfaktura

Nu kan du periodisera leverantörsfakturor på kommande år.

Direktutskrift av kontoanalys

Du enkelt nå utskriften Kontoanalys genom att använda kortkommandot Ctrl + P när du är i programdelen Bokföring - Kontoplan.

Enklare att välja företag

Om du har flera företag upplagda i ditt program kan du nu enkelt söka efter det företag du vill öppna i dialogen Val av företag. Du söker efter antingen företagsnamnet eller företagsmappen på den översta raden tabellen.
val_av_foretag.gif

Läs mer om alla nyheter »

 

Du installerar enklast den senaste versionen via meddelandet som visas vid programstart inne i programmet, men du kan också ladda ner den utan att logga in på vår hemsida - om du har serviceavtal.

Vill du ha alla nyheter som publiceras i Visma Spcs forum direkt i din mejl? Prenumerera på Nyhetsfliken genom att klicka på de tre prickarna uppe till höger och välj Prenumerera. Du måste skapa en användare och vara inloggad för att kunna prenumerera.