Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Version 2021.3 Visma Administration/Fakturering/Förening

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2022-05-02 13:50 )

Se det inspelade webbinariet om nyheterna

Här är webbinariet där Gustav går igenom de nyheter som kom i denna version.

Se filmen »

Vårt forum är värdefullt!

Vi har förmånen att ha ett aktivt forum för Administrations-serien! Därför känns det väldigt roligt att vi till den här versionen har kunnat fokusera på att införa önskemål som kommer från just våra forumanvändare. 

Förbättrad återrapportering för leverantörsbetalningar

Från och med den här versionen fungerar det att läsa in återrapporteringsfiler i formatet CAMT.054. Det innebär att om du har skickat en betalfil i formatet XML/ISO20022 (pain 001.001.03) för betalning av leverantörsfakturor till banken, så kan du nu läsa tillbaka betalfilen (CAMT.054) till ditt program. Detta gäller både svenska och utländska betalningar.

 

Den här förändringen påverkar dig som har någon av bankerna Danske Bank, Handelsbanken, SEB eller Swedbank, men även om du använder Nordeas filbetalningstjänst Corporate Access.

Automatisk överföring av UB till IB

För att underlätta när du arbetar med flera bokföringsår parallellt finns det nu en funktion som automatiskt för över utgående balans till ingående balans när du gör förändringar i föregående år. Den här funktionen kommer att vara aktiverad när du har uppdaterat till version 2021.3. Vill du inte använda dig av den automatiska överföringen tar du bort markeringen för Överför UB till IB automatiskt under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Bokföring, fliken Grunduppgifter.

 

Om du har skapat bokföringsår för 2022, innan du uppdaterar till version 2021.3 av programmet, så behöver du välja kommandot Överför UB från föregående år i år 2022. Detta måste göras för att de ändringar du har gjort för bokföringsår 2021 ska föras över till IB för år 2022.

Infoga rader på verifikationer

Kommandot Infoga rad kan numera användas även när du arbetar med verifikationer. Du kan bara infoga rader på verifikationer som inte är registrerade. Snabbkommandot för detta är Ctrl+plustecknet.

Förhandsgranska till pdf

I förra versionen av programmet togs knappen Provutskrift bort i utskriftsdialogerna för offert/order/faktura. Vi har förstått att den här funktionen har varit saknad, så nu återinför vi möjligheten att skriva ut ett dokument utan att det påverkar dokumentets status. Detta gör du numera genom knappen Förhandsgranskning till pdf, som du hittar i samband med att du förhandsgranskar ett dokument. Via Förhandsgranskning till pdf kan du antingen skapa en pdf och/eller skriva ut pdf:en, utan att dokumentet får en markering i Skickad. Knappen Förhandsgranskning till pdf hittar du även när du skriver ut rapporter till bildskärm.

Fakturatypskod för e-posttexter

I den här versionen har vi lagt till ett villkor för dokumenttyper för dig som önskar använda det när du skickar fakturor via utskriftsvalet Lokal e-post till dina kunder. Villkoret #FKTTYP# gör att programmet automatiskt skriver ut vilken typ av dokument det gäller och kan användas i mejlets ämnesrad eller meddelandetext.

Mejla faktura utan att kunden finns i kundregistret

Nu är det återigen möjligt att mejla fakturan till en kund, utan att först lägga upp kunden i ditt kundregister.

Förbättringar för dig som använder Microsoft Outlook som mejl-klient

Programmets hantering av den lokala e-postklienten Outlook har förbättrats och gjorts mer stabil. Vi stödjer nu även click-to-run versioner av Outlook.

Nya valbara kolumner för projekt

I listläget för Projekt har följande valbara kolumner lagts till: Arbetsplats, Kundens ordernr, Vårt ordernummer, Anteckning, Ansvarig, Kontaktperson och Telefonnr.

Lämna leveransdatum tomt på order

Nu finns inställningen för att lämna leveransdatum tomt även för ordrar, precis som det tidigare har funnits för fakturor.

Urval vid inventering

För att förenkla arbetet vid inventering finns det numera en urvalsrad överst i tabellen under Artiklar/Lager - Inventering. Du kan också högerklicka i tabellen och välja Kopiera/exportera tabellinnehåll för att exportera uppgifter till Excel.

Urval för skattereduktion

För att underlätta uppföljningen av fakturor som innehåller skattereduktion har vi lagt till en urvalsrad i programdelen Betalningar - Skattereduktion, fliken Översikt fakturor. Genom urvalsraden kan du enkelt söka i de olika kolumnerna.

Intrastatrapporter och fil för rapportering till SCB

Nu kan du skriva ut intrastatrapporter från programmet och det går även att skapa en Excel-fil som du kan använda för att rapportera dina statistikuppgifter till SCB. Rapporterna hittar du under Utskrifter - Statistik och heter Intrastat - införsel och Intrastat - utförsel. Rapporterna är anpassade efter SCB:s nya krav som börjar gälla i januari 2022.

 

Läs mer om alla nyheter »

 

Du installerar enklast den senaste versionen via meddelandet som visas vid programstart inne i programmet, men du kan också ladda ner den utan att logga in på vår hemsida.

 

Vill du ha alla nyheter som publiceras i Visma Spcs forum direkt i din mejl? Prenumerera på Nyhetsfliken genom att klicka på de tre prickarna uppe till höger och välj Prenumerera. Du måste skapa en användare och vara inloggad för att kunna prenumerera.

 

Det här tipsets innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 22-05-02

2 Kommentarer