Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Version 2022.0 Visma Administration/Fakturering/Förening

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2022-05-31 14:30 )

Se det inspelade webbinariet om nyheterna

Här är webbinariet där Gustav visar nyheterna i version 2022.0.

Se filmen »

Nu kan du skicka e-fakturor till privatpersoner via Kivra

Genom vårt samarbete med Kivra kan du nu skicka e-fakturor även till privatpersoner i Visma Administration. Över 4 miljoner privatpersoner är anslutna till Kivra och via programmet kan du smidigt och snabbt fakturera dina kunder. Du väljer bara utskriftsvalet Kivra.

 

Att skicka fakturor till Kivra är enkelt, säkert, miljövänligt och sparar tid, både för dig och din kund. Kunden kan sedan betala fakturan direkt via Kivras app. Kostnaden för att skicka en faktura till Kivra är 5,00 kr. Första gången du skickar en faktura till Kivra får du fylla i kontaktuppgifter och godkänna Kivras avtal. Läs mer om Kivra och hur kunderna vill ta emot sina fakturor.

 

Funktionen att skicka e-fakturor via Kivra finns i Visma Administration, inte i Visma Fakturering eller Visma Förening.

Förenkla med rekommenderat utskriftsval

Fler och fler väljer att ta emot e-fakturor för att arbeta effektivare och spara tid. I programmet har vi nu gjort det enklare för dig att se vilka av dina kunder som vill ta emot e-fakturor.

 

I programdelen Försäljning - Fakturahantering har kolumnen Rekommenderat tillkommit. Här visas på vilket sätt din kund vill ta emot sin faktura och du kan enkelt ändra utskriftsval direkt på raden i kolumnen Utskriftsval

MitaJonsson_0-1648128976007.gif

Införda kundönskemål 

Enklare att registrera leverantörsfakturor med OCR-nummer

När du markerar det nya fältet Kopiera fakturanummer till OCR/Refnr på leverantören, kommer leverantörens fakturanummer automatiskt att kopieras till fältet OCR/Refnr när du registrerar din leverantörsfaktura. Ett önskemål som kommer att underlätta fakturaregistreringen för många.

Kopiera och exportera tabellinnehåll i programdelen Utbetalningar

När du står i listläget för Betalningar - Utbetalningar kan du nu högerklicka och välja Kopiera/exportera tabellinnehåll som på många andra ställen i programmet. På så sätt kan du kopiera innehållet och exportera det till Excel. En efterfrågad funktion som nu är införd.

Urval i programdelen Utbetalningar

Vi har lagt till en urvalsrad i listläget under Betalningar - Utbetalningar. Genom urvalsraden kan du enkelt söka i de olika kolumnerna.

Sortera utbetalningar på Belopp kr

För att underlätta vid till exempel avstämningar kan du numera sortera dina utbetalningar efter Belopp i kr. Detta gäller i listläget under Betalningar - Utbetalningar och Betalningar - Utbetalningsarkivet.

Stödjer redovisning av moms enligt One Stop Shop (OSS)

Företag som säljer varor och/eller tjänster till privatpersoner i andra EU-länder ska från 1 juli 2021 redovisa moms enligt OSS. Det innebär att försäljningen beskattas med den momssats som gäller i landet där köparen finns. Nu äntligen finns det fullt stöd i programmet för att hantera redovisning av moms enligt OSS!

 

Den nya programdelen för OSS hittar du under Bokföring - Momskontroll - One Stop Shop. Därifrån kan du skapa en fil för redovisning till Skatteverket och även skriva ut en rapport för One Stop Shop.

För att stödja OSS har flera anpassningar gjorts i programmet, läs mer i Hantera utländsk moms om vad du ska tänka på inför rapportering av OSS till Skatteverket. 

 

Nytt utseende för artikelkonteringarna i företagsinställningara

Under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Artiklar/lager - Artikelkonteringar kan nu artikelkonteringarna visas i ett listläge och ett kortläge. I kortläget ser du tydligt alla inställningar du kan göra för en artikelkontering. Du når kortläget genom att dubbelklicka på en rad eller genom att markera raden och klicka på ikonen för kortläget uppe till höger ovanför tabellen. I kortläget gör du inställningar för hur artiklar ska hanteras vid försäljning och inköp. I den nedre tabellen kan du nu även ange vilken momskod som ska gälla för de olika länder du säljer till.

Min sida/internettjänster byter namn till Mina tjänster

Under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar har Min sida/internettjänster bytt namn till Mina tjänster. Under Mina tjänster hittar du precis som tidigare dina inloggningsuppgifter till vismaspcs.se och du ser också vilka av Vismas tjänster du har tillgång till.

 

Läs mer om alla nyheter »

Uppdatera till senaste version

Du installerar enklast nya versioner via meddelandet som visas vid programstart att det finns en ny version tillgänglig. Du kan också installera den via Hjälp - Uppdatera programversion inne i programmet, eller via Ladda ner och uppdatera på vår hemsida.

 

Vill du ha alla nyheter som publiceras i Visma Spcs forum direkt i din mejl? Prenumerera på Nyhetsfliken genom att klicka på de tre prickarna uppe till höger och välj Prenumerera. Du måste skapa en användare och vara inloggad för att kunna prenumerera.

 

Det här tipsets innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 22-05-31

Medverkande
2 Kommentarer