Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Version 2022.2 Visma Administration/Fakturering

(uppdaterad av Mita Jonsson CONTENT PRODUCER ‎2022-10-17 13:46 )

Hämta underlag på nytt

Nu kan du hämta markerade underlag på nytt från dina leverantörsfakturor eller kvitton. Det är smidigt om du t ex lagt upp en ny leverantör som du vill ska användas på flera underlag, eller om du har lagt till organisationsnummer på leverantören. Det kan också användas om du skapat en konteringsmall som du vill använda på flera underlag eller om du har lagt till leverantörens artikelnummer i artikelregistret så att du kan göra inleverans på artiklarna.

 

MitaJonsson_0-1665555416175.png

 

Nu kan du sälja fakturor med rot/rut eller grön teknik

Att ha en stark likviditet blir allt viktigare med tanke på allt som händer i dagens omvärld. Därför känns det extra bra att du nu även kan sälja fakturor där du fakturerat med rot, rut eller grön teknik, för att snabbt få in pengar till ditt företag. När du säljer din faktura via programmet kommer det till Visma Finance AB, som betalar ut pengarna så att de finns på ditt konto nästa bankdag. Du ser alltid den aktuella kostnaden, och kan därefter välja vilka fakturor du vill sälja.

Uppgraderad databashanterare

Vi har uppgraderat till SQL Server 2019 Express och det innebär att installatonen kan ta lite längre tid än normalt, och det krävs att datorn startas om. Har du ett äldre operativsystem (t ex Windows 7) som inte är kompatibelt med denna SQL-version, kommer programmet ändå fortsätta fungera. Då används istället SQL Server 2014 Express.

Se ditt Peppol ID i företagsinställningarna

En vanliga fråga till oss har varit vart man hittar sitt Peppol ID, nu kan du enkelt se ditt företags Peppol ID i dina företagsinställningar. Det gäller dig som tar emot dina leverantörsfakturor elektroniskt.

Peppol ID.png

Fler förbättringar i denna version 

  • Om du skickar e-fakturor kan du nu ange ett abonnemangsnummer på e-fakturan om mottagaren vill ha detta. 
  • Allt fler vill skicka e-fakturor till sina privata kunder och nu gör vi det enklare att hitta potentiella mottagare eftersom vi nu även söker på e-postadress, förutom personnummer som vi gjort tidigare. 
  • Nu kan du som har Visma Tid Smart/Pro även föra över dina kalkylpriser genom att markera Inkludera kalkylpriser under Tidintegration i företagsinställningarna. 
  • Kommentarsfält på verifikation.
  • Enklare att hitta till skrivarinställningarna.
  • Välj om du vill bifoga pdf-fil av fakturan när du skickar e-faktura.
  • Ange startnummer för projekt i företagsinställningarna.

 

Läs mer om alla nyheter »

 

Felmeddelande vid installation av version 2022.2

Läs följande om du får felmeddelande: Det går inte att uppgradera till denna version av Visma Administration » 

 

Vill du ha alla nyheter som publiceras i Visma Spcs forum direkt i din mejl? Prenumerera på Nyhetsfliken genom att klicka på de tre prickarna uppe till höger och välj Prenumerera. Du måste skapa en användare och vara inloggad för att kunna prenumerera.

 

Det här innehållet har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 22-10-17.

Medverkande