Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Nyhet! Förbättrad matchning av lönekörningar och arbetsgivardeklarationer

(uppdaterad av Malin Kjellberg APPLICATION SPECIALIST ‎2022-03-02 16:17 )

Nu kan du som användare av både Visma Lön Smart och Visma eEkonomi enklare matcha nya lönekörningar och arbetsgivardeklarationer som bokförs i Visma Lön Smart.

Matcha Löneutbetalning

Om transaktionen från banken är på samma belopp och datum som din lönekörning sker matchningen automatiskt. Du behöver då endast klicka på Bokför under Kassa- och bankhändelser.

 

Om ingen matchning sker per automatik kan du klicka på bankhändelsen, välj Matcha och under Bokföringshändelse väljer du Löneutbetalning. Du kan då i en lista välja vilken lönekörning i Visma Lön Smart som transaktionen avser. Även här behöver bankhändelsen ha samma datum som lönekörningens utbetalningsdatum för att det ska gå att matcha.

 

Ha du en aktiv bankkoppling i Visma eEkonomi kommer en verifikation för ombokning mellan konto 2910 och 1930 att skapas när du klickar på Bokför på den bankhändelse som avser lönekörningen i Lön Smart. 

Detta gäller nya lönekörningar som bokförs i Lön Smart 16/2 eller senare. För tidigare bokförda lönekörningar behöver du göra en manuell verifikation för ombokning mellan 2910 och 1930.

 

Matcha arbetsgivardeklaration

Om beloppet på skattekontot är detsamma som arbetsgivardeklarationen sker matchningen automatiskt.

Vid matchning av arbetsgivardeklarationen på skattekontot finns det en bokföringshändelse som heter Arbetsgivardeklaration att använda i de fall programmet inte kan matcha automatiskt.

När matchningen är gjord behöver du endast välja Bokför. Klart!

 

2022-02-17 14_07_20-Visma eEkonomi.png

 

 

 

 

 

 

3 Kommentarer