Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Förbättringar kring ROT/RUT och grön teknik

(uppdaterad av Marielle Westberg CONTENT PRODUCER ‎2022-12-22 13:53 )

Nyheter: 

 

  • Välj vilka fakturor du vill ansöka om hos Skatteverket. Du kan välja alla fakturor eller markera specifika fakturor i listan.

HildaKidell_0-1655905863055.png 

  • Se status på dina ROT/RUT-fakturor i form av hus. Fakturan blir ansökningsbar först när du har betalat din del av fakturan.

HildaKidell_1-1655905863058.png

Gult hus - Redo för ansökan till Skatteverket

 

HildaKidell_2-1655905863064.png

Grönt hus - Ansökan skickad till Skatteverket

 

HildaKidell_3-1655905863059.png

Rött hus - Avslag på ansökan från Skatteverket

 

 

  • Få hjälp med att packa upp klumpbetalningar från Skatteverket. Med hjälp av den beslutsfil som Skatteverket tillhandahåller från deras e-tjänst kan vi packa upp inbetalningen, som oftast levereras till kontoutdraget som en klumpsumma. Det gör även att rätt betalning automatiskt kan matchas mot rätt ROT/RUT-faktura. Du slipper alltså att sitta och leta reda på rätt fakturor och belopp vid avstämningen!

    Filen importerar du enkelt genom att ladda upp den i programmet eller genom att du drar och släpper den under Kassa-och bankhändelser. Tänk på att alla bankhändelser från Skatteverket måste finnas i programmet innan du importerar återrapporteringsfilen. 

 

  • Sälj ROT/RUT/Grön teknik-fakturor! Du med ett aktiebolag har sedan en tid tillbaka kunnat sälja fakturor i programmet via Visma Betalt Direkt. Nu kan du även sälja dina fakturor med ROT/RUT/Grön teknik, och få beloppet som din kund ska betala redan nästa bankdag, du kan dock inte ansöka om skattereduktion hos Skatteverket förrän din kund har betalat fakturan till Visma Betalt Direkt. Läs mer om att sälja fakturor i programmet.   • Lägg till fastighetsbeteckning och lägenhetsnummer på kundkortet. 
    Vi har lagt till nya fält gällande fastighetsbeteckning och lägenhetsnummer på kundkortet. Dessa fält är anpassade för ROT/RUT/Grön teknik. Man kan välja att få dessa fält uppdaterade via en faktura eller själv lägga till dem på kundkortet.

Läs mer om att arbeta med husavdrag i Visma eEkonomi »

  

 

Medverkande
2 Kommentarer