Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Hantering av XML filer i eEkonomi

(uppdaterad av Lotta Glantz INCIDENT COORDINATOR ‎2021-01-22 11:28 )

Under åren 2021-2023 kommer bankerna att fasa ut Bankgirot och filer som LB, KI, UTLI och SISU. De äldre filformaten kommer att ersättas med en ny betalningsplattform (P27) som hanterar XML filer. I Visma eEkonomi rekommenderar vi att du jobbar med bankkoppling, då behöver du inte göra någon förändring alls. Du kan kontrollera om din bank har en bankkoppling i Visma eEkonomi och hur du aktiverar den på Arbeta med eller utan bankkoppling».

Har du en bank där du inte kan arbeta med bankkoppling så kan du istället exportera en leverantörsbetalningsfil under Inställningar - Import och export.

Vi uppdaterar här igen om det blir någon skillnad för någon bank i Visma eEkonomi gällande bankkoppling eller filformat. 

1 Kommentar
Lotta Glantz
INCIDENT COORDINATOR
Från och med Våren 2022 kommer du inte längre kunna hantera LB-filer för utbetalningar hos banken. I Visma eEkonomi finns redan nu stöd för XML-formatet på utbetalningar till Nordea och vi kommer utöka stödet för alla banker under senare delen av 2021. 
Notera: Har du en aktiv bankkoppling till Nordea, SEB, Handelsbanken eller Danske Bank påverkas du inte av filformatförändringen. Med bankkoppling förs dina utbetalningar över automatiskt till banken.