Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Nyheter i april - sept 2021

Vi har sammanställt ett gäng härliga nyheter som har släppts i Visma eEkonomi mellan April och September 2021. Kolla in filmen eller läs om de utvalda nyheterna här nedan.

 

Nyheter april-sept.JPG

Innehåll: 

 

 • Grön teknik 

 • Visma eEkonomi Bokföring

 • Se preliminärt fakturanummer när du skapar en ny kundfaktura

 • Ladda ner en kopia av sålda fakturor 

 • Se postort på kund när du skapar ett nytt försäljningsdokument

 • Moss har blivit OSS

 • Se kontering på projekt och resultatenhet i listläget

 • Fler åtgärder för anläggningstillgångar

 • Se bank- och plusgironummer på utländska leverantörer

 • Visma Lön Smart

 

Grön teknik

 

I enlighet med riksdagens beslut gällande solcellsstöd kan du som installerar t.ex solceller nu skapa kundfakturor med avdrag enligt reglerna för Grön teknik i Visma eEkonomi. Det fungerar på liknande sätt som med rot och rut, men är en egen skattereduktion. Läs mer här »

 

Visma eEkonomi Bokföring

 

Nu finns en ny variant av Visma eEkonomi - nämligen Visma eEkonomi Bokföring. Ett renodlat bokföringsprogram med massor av smarta processer och funktioner. Du kan läsa mer om skillnaden mellan de olika varianterna på vismaspcs.se »

 

Se preliminärt fakturanummer när du skapar en ny kundfaktura


Nu kan du se det preliminära fakturanummer som är näst på tur när du skapar en ny kundfaktura. Är ni flera användare inloggade samtidigt är det den faktura som sparas eller bokförs först som plockar det nummer som är näst på tur.

 

Ladda ner en kopia av sålda fakturor 

 

Nu kan du ta ut en kopia på fakturor sålda med Visma Betalt Direkt i Visma eEkonomi. Detta gäller alla fakturor som är sålda efter 23 september, och kopian laddas ner i pdf-format. Du klickar på Visa faktura och därefter Ladda ner


Se postort på kund när du skapar ett nytt försäljningsdokument


Tillsammans med kundnummer och namn kan du nu även se postort på kunden när du skapar en ny offert, order eller en kundfaktura. Detta för att du lättare ska hitta rätt kund.

 

Moss har blivit OSS 

 

Försäljning av elektroniska tjänster till icke beskattningsbara konsumenter i andra EU-länder deklarerades tidigare via Skatteverkets e-tjänst MOSS (Mini One Stop Shop). Från 1 juli 2021 har detta utökats för att även kunna registrera distansförsäljning till andra EU-länder när det gäller andra varor och tjänster. I samband med detta blev MOSS därmed OSS (One Stop Shop) och självklart har vi stöd för detta i programmet. Läs mer här » 

 

Se kontering på projekt och resultatenhet i listläget


I verifikationslistan och kontoanalysen kan du nu genom att fälla ut en verifikation i listläget se om du har registrerat något på ett projekt eller på en resultatenhet.


Fler åtgärder för anläggningstillgångar

 

Du har nu möjlighet att hantera uppskrivning, nedskrivning och återföring av nedskrivning för tillgångarna i Anläggningsregistret i Visma eEkonomi. En ny åtgärd har även lagts till för att kunna ändra anskaffningsvärdet.


Bank- och plusgironummer på utländska leverantörer


Nu är det möjligt att lägga till ett Bank- eller plusgironummer på utländska leverantörer. Fakturan behöver ha SEK som valuta och betalningen av fakturan kan som vanligt skapas och skickas manuellt via betalfil eller skickas via bankkoppling.


Visma Lön Smart


Nu har vi äntligen lanserat ett webbaserat löneprogram. Visma Lön Smart är ett fristående löneprogram som du med fördel kan använda tillsammans med Visma eEkonomi. Perfekt för dig som har växt ur Lönebesked, som sedan tidigare finns i programmet. Läs mer här Visma Lön Smart »

 

Håll dig uppdaterad och slipp risken att missa någon nyhet som kan hjälpa dig i ditt arbete. Prenumerera på Nyheter och få ett mejl när vi publicerar något nytt. 

 1. Logga in på forumet 
 2. Gå till Visma eEkonomi och fliken Nyheter
 3. Klicka på de tre prickarna uppe till höger
 4. Välj Prenumerera.