Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Nyheter i mars 2022

(uppdaterad av Marielle Westberg CONTENT PRODUCER ‎2022-12-22 10:44 )

Innehåll: 

 • Utökad funktionalitet i samarbetet med Kivra
 • Hantera flera leverantörsfakturautkast (Visma eEkonomi Pro)
 • Massuppdatera kunder (Visma eEkonomi Pro)
 • Ladda upp PDF på anläggningstillgång
 • Lägg till verifikationsserie, projekt och kostnadsbärare i dina bokföringsförslag
 • Hjälp att packa upp klumpbetalningar från Skatteverket för ROT och RUT
 • Köp till fler användare under Appar och tillval
 • Skriv ut rapport på massfakturerade/återkommande fakturor
 • Förbättring i OSS-funktionen
 • Förbättringar i funktionen Bokför och visa nästa

 

Utökad funktionalitet i samarbetet med Kivra

Nu kan du välja att skicka via Kivra när du skickar en faktura till flera kunder samtidigt och vid betalningspåminnelser. Du kan även skicka fakturan via Kivra även om fakturan tidigare har skapats som PDF, skickats via e-post eller som brev. För att fakturorna ska bli betalbara i Kivra behöver du fylla i Bankgiro och Plusgiro under Företagsinställningar - Grunduppgifter och rubriken Företagsuppgifter.

 

Hantera flera leverantörsfakturautkast (Visma eEkonomi Pro)

 

Du som skickar leverantörsfakturor för attest kan hantera flera leverantörsfakturautkast samtidigt under Leverantörsfakturor - Utkast i programmet. Klickar du på Hantera flera fakturor och väljer Skicka för attest visas alla utkast som är kompletta och som har statusen Pågående. Du har möjlighet att välja bort de utkast som du inte vill skicka med för attest.

Väljer du istället Attestera och bokför visas alla utkast som har statusen Klar för attest. Du kan avmarkera de utkast som du inte vill attestera och bokföra.

Funktionen finns i Visma eEkonomi Pro. 


MarielleWestberg_2-1649252351856.png

 

Massuppdatera kunder (Visma eEkonomi Pro)

 

En efterlängtad nyhet är möjligheten att massuppdatera kunder. Funktionen gör att du snabbt och enkelt kan göra ändringar på flera kunder samtidigt. Du markerar de kunder du vill göra ändringar på och klickar därefter på knappen Hantera flera kunder.

Funktionen finns i Visma eEkonomi Pro.


MarielleWestberg_1-1649252321377.png

 

Ladda upp PDF på anläggningstillgång


Nu kan koppla en PDF till en anläggningstillgång för att samla all nödvändig information på ett ställe. Du kan t ex ladda upp en leverantörsfaktura, en bild på anläggningstillgången, försäkring- eller garantibevis, eller övriga instruktioner. 

 

Lägg till verifikationsserie, projekt och kostnadsbärare i dina bokföringsförslag

 

Nu finns möjlighet att komplettera dina bokföringsförslag genom att lägga till verifikationsserie, projekt och kostnadsbärare. 

 

Hjälp att packa upp klumpbetalningar från Skatteverket för ROT och RUT

 

Med hjälp av den beslutsfil som Skatteverket tillhandahåller från deras e-tjänst så kan vi packa upp inbetalningen, som oftast levereras till kontoutdraget som en klumpsumma. Det gör även att rätt betalning automatiskt kan matchas mot rätt ROT/RUT-fakturor som finns i programmet. Det gör att du själv slipper sitta och leta reda på rätt fakturor och belopp vid avstämningen.

Filen importerar du enkelt genom att ladda upp den i programmet eller genom att du drar och släpper den under Kassa-och bankhändelser
Tänk på att alla bankhändelser från Skatteverket måste finnas i programmet innan du importerar återrapporteringsfilen. 

 

Köp till fler användare under Appar och tillval

 

Om ni är flera medarbetare på företaget kan det vara smart att låta flera personer ha tillgång till programmet och nu kan du enkelt köpa till extra användarlicenser under Appar och tillval. Användarna hanterar du sedan enkelt under Inställningar - Behörigheter.


MarielleWestberg_0-1649252277312.png

 

Skriv ut rapport på massfakturerade fakturor/återkommande fakturor


Nu kan du skriva ut en rapport på massfakturerade och återkommande fakturor. Rapporten heter PDF-rapport kundfakturor och du hittar den under Bokföring - Rapporter eller via genvägen i den blå menyn. 


Förbättringar i OSS-funktionen

 

Det går nu att välja vilket land momsen ska redovisas i. Detta styrs via avvikande leveransadress och checkboxen Basera momsredovisning på leveransadress.


Förbättringar i funktionen Bokför och visa nästa 


Vi har gjort en förbättring i funktionaliteten för Bokför och visa nästa som finns under Kassa-och bankhändelser och Inköp - Bildunderlag. När det finns händelser på flera sidor att hantera så skickas du nu till den första omatchade händelsen på nästa sida. Samma gäller för okopplade bildunderlag.

______________________________________________________________________________________________

 

Håll dig uppdaterad och slipp risken att missa någon nyhet som kan hjälpa dig i ditt arbete. Prenumerera på Nyheter och få ett mejl när vi publicerar något nytt. 

 

 1. Logga in på forumet 
 2. Gå till Visma eEkonomi och fliken Nyheter
 3. Klicka på de tre prickarna uppe till höger
 4. Välj Prenumerera.
Medverkande