Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Nyheter i september 2021

(uppdaterad av Marielle Westberg CONTENT PRODUCER ‎2021-11-02 13:18 )

Innehåll: 

 • Knappen för att bokföra avskrivningar, planerade periodiseringar eller lagertransaktioner har flyttats

 • Se kopplade dokument från huvudboken

 • Informationsmeddelande vid ändring i kontoplanen 
 • Ändring kring underlag i utländsk valuta
 • Bankgiro/Plusgiro på utländska leverantörer
 • Meddelande på omatchad bankhändelse
 • Visma Lön Smart

 

Knappen för att bokföra avskrivningar, planerade periodiseringar eller lagertransaktioner har flyttats

För att bokföra avskrivningar för alla tillgångar, planerade periodiseringar eller lagertransaktioner klickar du dig nu vidare via länkarna nere till vänster på sidan. 

 

Hantera flera.png

 

Se kopplade dokument från huvudboken

Nu är det möjligt att se kopplade dokument till en verifikation även från Huvudboken inne i Kontoanalysen. Finns ett dokument kopplat till en verifikation visas ett gem, precis som det gör i verifikationslistan under Bokföring – Verifikationer.

 

Ikonen visas dock inte när Kontoanalysen öppnas i ett eget fönster via ikonen i den blå listen (Visma eEkonomi Pro)

 

Informationsmeddelande vid ändring i kontoplanen

När du redigerar ett konto i kontoplanen får du nu ett meddelande som informerar om vilket räkenskapsår ändringen görs i.

 

Ändring på ett konto i aktuellt räkenskapsår.Ändring på ett konto i aktuellt räkenskapsår.

Ändring på konto i ett tidigare räkenskapsår.Ändring på konto i ett tidigare räkenskapsår.

 

Ändring kring underlag i utländsk valuta

Tolkade dokument, så som t ex kvitton och leverantörsfakturor, har tidigare inte tagit hänsyn till om valutan är utländsk. Beloppet som tolkats och föreslagits har lagts in som att valutan vore inhemsk, vilket har blivit felaktigt. Nu anges belopp och valuta bredvid fältet för att du som användare ska uppmärksammas och själv göra en valutaomvandling innan kvittot eller fakturan bokförs. 

 

Bank- och plusgironummer på utländska leverantörer

Nu är det möjligt att lägga till ett Bank- eller plusgironummer på utländska leverantörer. Fakturan behöver ha SEK som valuta och betalningen av fakturan kan som vanligt skapas och skickas manuellt via betalfil eller skickas via bankkoppling.

 

Meddelande på omatchad bankhändelse

När ni är flera användare som jobbar i Visma eEkonomi är det viktigt att ni kan kommunicera med varandra direkt i programmet. Förutom att du kan koppla meddelanden till fakturor och verifikationer kan du nu även koppla ett meddelande till en omatchad bankhändelse under Kassa- och bankhändelser. När bankhändelsen matchas dyker meddelandet upp. 

För att skapa ett meddelande eller en anteckning på en bankhändelse går du till Kassa- och bankhändelser och klickar på Matcha för händelsen det gäller. Därefter klickar du på chatt-ikonen i den blå menyn och skriver in meddelandet/anteckningen innan du avbryter matchningen. Nästa gång händelsen matchas dyker meddelandet upp. Du kan även se att det finns en anteckning på händelsen direkt i listläget. 

 

kassa o bank 1.PNG

kassa o bank 2.PNG

 

Visma Lön Smart

Nu har vi äntligen lanserat ett webbaserat löneprogram. Visma Lön Smart är ett fristående löneprogram som du med fördel kan använda tillsammans med Visma eEkonomi. Perfekt för dig som har växt ur Lönebesked, som sedan tidigare finns i programmet. Läs mer här Visma Lön Smart »

Håll dig uppdaterad och slipp risken att missa någon nyhet som kan hjälpa dig i ditt arbete. Prenumerera på Nyheter och få ett mejl när vi publicerar något nytt. 

 1. Logga in på forumet 
 2. Gå till Visma eEkonomi och fliken Nyheter
 3. Klicka på de tre prickarna uppe till höger
 4. Välj Prenumerera.
5 Kommentarer